روغن هسته انار با پرس کردن سرد دانه های انار به دست می آید. این روغن به زیبایی کهربا است و بوی مطبوع میوه ای دارد. روغن هسته انار بسیار مغذی است و برای اهداف درمانی و زیبایی به صورت موضعی بر روی پوست و به صورت خوراکی مصرف می شود. خواص بی نظیر روغن هسته انار باعث می شود تا برای اهداف مراقبت از پوست و مو بسیار کارآمد ظاهر شود و در ترکیب بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مانند صابون، ژل های حمام، روغن های ماساژ، مرطوب کننده ها و سایر محصولات مراقبت از پوست استفاده شود.روغن هسته انار از ترکیبات موثری چون سابینن، مایکنا، لیمونن، آلفا پینن، ترپیننول و ... تشکیل یافته است که حتی مقادیر ناچیزی از این مواد اثرات درمانی فوق العاده ای دارند.
ارزش تغذیه ای و ویتامین های هسته انار:
هسته انار حاوی 20 درصد روغن طبیعی از کل وزن دانه ها است. روغن انار بیشترین میزان اسید نیلولئیک و امگا3 را دارد، علاوه بر این حاوی پروتئین، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و پلی فنل است. ارزش تغذیه ای نصف فنجان دانه انار شامل:
- کالری :72
- پروتئین :1/5 گرم
- کربو هیدرات:16 گرم
- فیبر رژیمی:3/5 گرم
- چربی :صفر گرم
- ویتامین کا :16 درصد از میزان توصیه شده روزانه
- ویتامین ث:10 درصد از میزان توصیه شده روزانه برای بزرگسالان
تقویت و افزایش رشد مو
روغن هسته انار حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C است که با افزایش گردش خون در سر، باعث تقویت فولیکول ها مو و افزایش رشد مو می شود.
نحوه استفاده از روغن هسته انار برای مو
نصف قاشق چای خوری روغن هسته انار را با دو قاشق غذا خوری روغن حامل (روغن نارگیل، روغن بادام یا روغن کرچک) ترکیب کنید و پوست سر و مو ها را با آن ماساژ دهید.
درمان شوره سر
ماساژ دادن مقدار کمی روغن دانه انار بر روی پوست سر یک راه عالی برای مرطوب کردن و تحریک جریان خون در سر است و چون خواص ضد التهابی دارد به درمان شوره سر کمک می کند.
مو های آسیب دیده
روغن هسته انار دارای خواص مرطوب کنندگی است و به دلیل مقادیر بالای پونیسیک اسید که دارد، می تواند مو های آسیب دیده را احیا کند.
تقویت و افزایش رشد مژه
ماساژ مژه ها با یک قطره روغن هسته انار، باعث تقویت و افزایش رشد آن ها می شود.
عوارض و مضرات
جنین و زنان باردار
تحقیقات نشان داده که روغن هسته انار ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی بر روی جنین و زنان باردار به ویژه در ماه های اول دوران بارداری شود.
فشار خون
برخی از اسیدهای چرب موجود در روغن دانه انار می توانند به کاهش فشار خون بالا کمک کنند اما روغن هسته انار با دارو هایی که برای کاهش فشار خون استفاده می شود، تداخل دارویی ایجاد می کند.
معده و دستگاه گوارش
زیاده روی در مصرف روغن هسته انار باعث ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ و اسهال می شود.
طبع روغن هسته انار
روغن هسته انار یکی از روغن های ضروری سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئیدها، پونیسیک اسید، اسید لینولئیک، اسید اولئیک و ویتامین C می باشد.