به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، کودک از همان لحظهٔ تولدش به دیگران واکنش نشان می دهد. در سال اول زندگی ، از آنجا که او بیشتر تلاش های خود را صرف این می کند که بفهمد چه کارهایی را خودش می تواند انجام دهد مثل قاپیدن و برداشتن اشیا، راه رفتن و دیگر مهارت ها و توانایی او برای معاشرت و تعامل فقط محدود به شماست.
حتی قبل از اینکه کودکتان غان و غون کردن را شروع کند، شما با صحبت کردن با او مهارت های زبانی اش را رشد خواهید داد. اگرچه شاید به نظر برسد که با خودتان حرف می زنید اما کودکتان از تعامل با شما وقتی که برایش کتاب می خوانید یا با او صحبت می کنید لذت می برد.
در حدود دو سالگی، کودک شما از بازی موازی با کودکان دیگر لذت می برد. مثل هر مهارت دیگری، مهارت های اجتماعی کودک نیازمند اصلاح و صیقل دادن از طریق آزمون و خطاست. کودک در ابتدا ناتوان از شریک شدن اسباب بازی هایش با دیگران است اما همچنان که یاد می گیرد با دیگران همدل باشد همبازی بهتری خواهد شد. وقتی سه ساله می شود به خوبی پیشرفت کرده و در حال رسیدن به مرحلهٔ دوست یابی است.
مراحل تکامل اجتماعی کودکان
1. اعتماد
یک شیرخوار از بدو تولد تا یک سالگی یاد می گیرد که می تواند برای به دست آوردن غذا، محافظت، آرامش و محبت به مراقبین خود اعتماد کند. شما باید در اولین مراحل تکامل اجتماعی کودک نیازهای او را به خوبی تامین کنید تا دچار بی اعتمادی نگردد.
2. آموزش توانایی های کودک به خود
در سن یک تا دو سالگی فرزند شما یاد می گیرد خودش غذا بخورد، به تنهایی بازی کند و به کشف دنیای اطراف خود بپردازد و تا حدودی به استقلال دست یابد. اگر شما کودک را بیش از اندازه محدود کنید ممکن است درباره توانایی های خود دچار شرم و شک شود و در آینده نتواند به خود مختاری دست یابد.
3. تقویت ابتکار عمل در کودک
در سن سه تا پنج سالگی توانایی حرکتی و ذهنی کودک بیشتر می گردد. در این سن برای شروع و انجام برنامه های خود احساس مسئولیت پذیری بیشتری می کند، در این مرحله شما باید ابتکار را در کودک تقویت نمایید و نباید باعث شوید که کودک احساس خطاکاری و گناه داشته باشد.
آموزش کودک در برقراری روابط و ایجاد حس ارزشمند بودن
سن شش تا یازده سالگی سنی است که کودک یاد می گیرد توقعات خانواده و مدرسه را برآورده سازد و از طریق فعالیت هایی که انجام می دهد و روابطی که با دیگران دارد احساس ارزشمند بودن می کند. اما در صورتی که در برقراری روابط با دیگران موفق نشود دچار احساس حقارت می گردد.
آموزش هویت و نقش کودک
در سن دوازده تا نوزده سالگی شما باید در نوجوان تان احساس خود قدرتمندی ایجاد کنید تا اینکه دچار سردرگمی درباره هویت و نقش خود در زندگی نشود.
آموزش صمیمیت به جای انزوا
دوران جوانی یعنی سال های 20 تا 30 سالگی زمانی است که فرزند جوان شما باید روابط نزدیک و معنا داری با دیگران پیدا کند.
مولد بودن در برابر بی مسئولیتی
سال های چهل تا پنجاه سالگی میانسالان باید نقش مسئولانه و بزرگسالانه ای را در جامعه، محیط کار و آموزش و راهنمایی نسل آینده به عهده بگیرند تا اینکه تبدیل به شخصی ضعیف و خود محور و در جا باقی مانده نگردند.
تکامل اجتماعی فرد
دوران سالمندی که از شصت سالگی به بعد می باشد زمانی است که انسان زندگی خود را ارزیابی می کند و باید آن را همان طور که بوده بپذیرد و اگر نتواند معنایی برای زندگی خود پیدا کند دچار ناامیدی می شود.