موهای شما دائم در حال رشد هستند. موهای قدیمی ریزش کرده و موهای جدید جای آن ها را می گیرند. ریزش مو یکی از نگرانی های بزرگ بسیاری از افراد است. با وجود اینکه ریزش مو به عنوان یک عارضه ی جدی پزشکی در نظر گرفته نشده و ممکن است دلایل متعددی هم داشته باشد، می تواند بسیار آسیب زا بوده و اعتمادبه نفس فرد را تحت تأثیر قرار دهد. افرادی که به ریزش موی شدید مبتلا هستند معمولاً با دقت به دنبال راهی برای متوقف کردن ریزش و رشد دوباره ی موهای خود هستند. تکنولوژی لیزر امروزه ازنظر مؤثر بودن برای رشد موها مورد مطالعه قرار گرفته است. لیزرتراپی یک روش انقلابی بدون جراحی هم برای خانم ها و هم برای آقایان است که از ریزش مو رنج می برند. با لیزرتراپی مو شما می توانید موهایی ضخیم تر، پرپشت تر، براق تر و سالم تر داشته باشید.
لیزرتراپی مو چگونه عمل می کند؟
انرژی اشعه ی لیزر با استفاده از اصول علمی بیوتراپی نوری عمل می کند. با تابش اشعه ی لیزر، سلول های هدف آن را جذب کرده و سپس شروع به بازسازی خود می کنند. اشعه ی لیزر در بافت های عمقی پوست سر نفوذ می کند و موجب تحریک جریان خون در پشت سر و همچنین تحریک متابولیسم سلولی برای سنتز پروتئین می شود. مطالعات بالینی نشان داده اند که فعالیت میان سلولی و درون سلولی موجب شکسته شدن DHT (هورمون دیهیدروتستوسترون که عامل ریزش مو است) می شود و در نتیجه ریزش مو ها متوقف می شود. برای آن که بتوانید عملکرد لیزر را به خوبی درک کنید، در ابتدا باید در مورد چگونگی رشد موها و جایگزینی آن ها و همچنین چرخه ی رشد موها اطلاع داشته باشید.
هرکدام از موهایی که در سر می رویند تا چند سال رشد می کنند و سپس می افتند. سپس ریشه ی مو تا چند هفته استراحت می کند و سپس مجددا موی جدیدی از ریشه شروع به رشد می کند. این چرخه در تمام طول عمر ما ادامه دارد. متاسفانه با بالا رفتن سن، تعداد موهای جدیدی که جایگزین موهای قبلی می شوند کم می شود و ضخامت و همچنین رنگ موها کمتر می شود و به همین دلیل به تدریج موها کم پشت می شوند و ممکن است قسمتی از سر دچار طاسی شود. بنابراین ریزش موها بخشی از چرخه ی طبیعی مو است و دلیل طاسی شما ریزش مو ها نیست، بلکه این موضوع است که موهای جدید جایگزین موهای قبلی نمی شوند.
لیزردرمانی موجب بازسازی ریشه های مو و تقویت آن ها می شود. این تاثیر لیزر موجب کاهش روند پیشروی ریزش و کم شدن موها شده و حتی در مواردی روند ریزش و کم پشت شدن مو ها را برعکس می کند و درواقع موجب پرپشت شدن و بازگشت موهای از دست رفته می شود. البته در صورتی که ریشه ی موها بمیرند، دیگر امکان بازیابی آن وجود ندارد، بنابراین هرچه قدر درمان را سریع تر شروع کنید، به نتایج بهتری می رسید.نور قرمز با تاثیرات درمانی موجب افزایش جریان خون در سر می شود و در نتیجه تعداد گلبول های قرمزی که اکسیژن تازه و مواد مغذی را به ریشه ی موها می رسانند افزایش پیدا می کند. نتیجه ی این کار آغاز چرخه ی بازسازی در سر و پاکسازی مواد زائد در اطراف ریشه ی مو است. در نتیجه ی این درمان لایه ی کورتکس در ساقه ی مو ضخیم تر شده و لایه ی کوتیکل بسته می شود که این امر موجب می شود موی سر بسیار نرم تر و سالم تر به نظر بیاید و درخشندگی بیشتری داشته باشد. استفاده از لیزرتراپی در کنار درمان KLS و تجویز داروهای خوراکی باعث می شود که لیزرتراپی نیز تاثیرات بهتری داشته باشد، چرا که لیزرتراپی مو موجب بسته شدن کوتیکل مو می شود. در صورتی که همزمان با لیزرتراپی مو از نرم کننده های مو استفاده کنید، موهای آسیب دیده، موخورده ها و موهای خشک به تدریج بهبود پیدا می کنند.
بهترین فرد برای این روش چه کسی است؟
- مردان یا زنان دارای الگوهای ارثی طاسی
- مردان یا زنانی که از داروهای ریزش مو استفاده می کنند.
- مردان یا زنانی که قصد انجام جراحی کاشت مو دارند.
- مردان یا زنانی که به دلیل شیمی درمانی یا پرتو درمانی دچار ریزش مو شده اند.
تمامی بیماران می بایست قبل از شروع درمان ارزیابی شوند. بررسی فولیکول های موی موجود و نرخ تولید فولیکول های جدید امر مهمی است زیرا این روش نمی تواند در جایی که فولیکولی وجود ندارد باعث رشد مو شود. اگر به اندازه کافی فولیکول وجود نداشته باشد بهترین گزینه کاشت مو خواهد بود. معمولاً افرادی که در ابتدای فرآیند ریزش مو قرار دارند به نتایج بهتری می رسند، البته این به این معنی نیست که این روش برای مراحل پیشرفته تر ریزش مو جواب نمی دهد.
درمان ریزش مو با لیزر چه عوارض احتمالی و خطرهایی دارد؟
درمان ریزش مو با لیزر کم توان حاصل سال ها تحقیق و توسعه بوده و با استانداردهای اروپا و مقررات سازمان غذا و داروی آمریکا در زمینه ایمنی مطابقت دارد.این روش بی خطر و بدون درد بوده و هیچگونه عوارض جانبی شناخته شده ای ندارد.