به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، با دختر بزرگ تر از خودت ازدواج کنی در حقیقت زنت برات مادری می کنه و تعیین تکلیف خونه رو به دست می گیره…!
حوصله داری می خوای بچه داری کنی با پسر کوچیک تر از خودت ازدواج کنی دقیقا انگار داری بچه بزرگ می کنی، مرد باید بزرگ تر از خودت باشه، باید بتونی بهش تکیه کنی…!
من بخاطر اینکه ظاهرم خیلی کم سن و سال نشون میده همیشه خواستگارهایی داشتم که از خودم کوچیکتر بودن، با اینکه با بعضی هاشون تفاهم داشتم اما همیشه از ازدواج با پسر کم سن تر از خودم ترسیدم!”
جملات بالا بخشی از کلیشه های فرهنگی در خصوص بزرگ تر بودن دختر در ازدواج است.
بزرگ تر بودن دختر
از نظر فرهنگی و در طول تاریخ همیشه زن و مرد ایده آل در ذهن مردم، حالتی تصور می شده که در آن مرد، بزرگ تر یا لااقل هم سن با زن باشد.
امروزه با تغییر ارزش ها، ازدواج هایی با شرایط معکوس سنتی، یعنی بزرگ تر بودن دختر از پسر را شاهد هستیم.
از آنجا که دختران زودتر از پسران به بلوغ جسمی می رسند و جامعه نیز از دخترها زودتر از پسرها انتظار رفتار بزرگسالانه دارد، بنابراین نگرش جامعه به کم سن بودن دخترها در ازدواج مثبت تر است.
در عین حال با تغییر سبک زندگی، ادامه تحصیل دخترها و شاغل بودنشان، شرایط نسبت به گذشته تغییر کرده است.
ازدواج با دختر بزرگتر در دیگر نقاط دنیا
هنوز به صورت یک هم نظری جهانی، اختلاف سنی پذیرفته شده ای برای ازدواج وجود ندارد. چیزی که موجب شده است مردم به صورت پیش فرض فکر کنند نباید با دختر بزرگ تر ازدواج کرد، در نتیجه سال ها تجربه به دست آمده است. البته نباید تاثیر فرهنگ، سنت، دین، باورها و… را در هر جامعه در این باره نادیده گرفت؛ زیرا ازدواج در فرهنگ های مختلف پیچیده تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید. ممکن است رسومات از روستایی به روستای دیگر هم متفاوت باشد چه برسد به شهر و کشور!
با این حال، ریشه انجام اعمال مختلف در فرهنگ ها در نهایت به یک چیز می رسد و دلیل اکثر رسومات متفاوت، یکسان است! به گونه ای که در مورد سن اختلاف سنی یک توافق جهانی نانوشته وجود دارد. ازدواج اتفاقی مهم در زندگی است و نباید آن را باعجله و بدون تفکر انجام داد. در ادامه بیشتر به جنبه های مختلف ازدواج با دختر بزرگتر می پردازیم.
تاثیر تفکرات قالبی جامعه بر تصمیم گیری در مورد اختلاف سنی بین زوجین
همان طور که پیش تر اشاره کردیم، نباید تاثیر جامعه و فرهنگ را بر تصمیم گیری فرد برای ازدواج نادیده گرفت. در واقع، کمتر کسی پیدا می شود که به نظر واقعی خود در این باره اهمیت دهد. در بسیاری از جوامع این تفکر وجود دارد که مرد باید از نظر عاطفی به بلوغ برسد تا بتواند سرپرستی همسرش را بر عهده بگیرد. این تفکر در جوامع مردسالار بیشتر هم هست. همین امر موجب می شود تا مردان از ازدواج با دختر بزرگتر صرف نظر کنند زیرا احساس می کنند نمی توانند بر او سلطه داشته باشند.
متأسفانه همه فکر می کنند زنان نیاز به سرپرست دارند و خودشان نمی توانند از فردی دیگر سرپرستی کنند. علت این که یک زن مطلقه یا بیوه را «بی سرپرست» می خوانند هم همین است. مردم فکر می کنند وقتی مردی بالای سر زن نباشد، او نمی تواند خود را جمع و جور کند و در واقع بی سرپرست است! این موارد نشان دهنده تفکرات غیرانسانی و غیراخلاقی نسبت به زنان است. این تفکرات آن قدر به خورد جامعه رفته است که حتی زنان هم حاضر نیستند با مردی کم سن تر از خود ازدواج کنند.
فشار جامعه بر به بلوغ رساندن دختران
مسئله ای که در جامعه وجود دارد این است که وقتی دختر به دوره سنی بلوغ می رسد و تغییراتی در جسم او ایجاد می شود، همه از او می خواهند تا مانند خانم ها رفتار کند. چنین چیزی برای پسران در سن مشابه وجود ندارد. خانواده ها زمانی از پسرانشان می خواهند که مردانه رفتار کنند که یک پسر ممکن است ۱۶ الی ۱۸ سال سن داشته باشد. در بسیاری از خانواده ها نیز این تفکر وجود دارد که پسران باید جوانی و شیطنت کنند اما دختران باید از سن ۱۰ ۱۲ سالگی مانند زنی بالغ رفتار کنند.
در نتیجه این تفکرات، دختران دوره کودکی کوتاه تری را تجربه می کنند و وارد بزرگسالی می شوند. همین امر موجب می شود تا مجبور شوند رفتارهای بالغ گونه ای داشته باشند. در واقع، اگر فشاری به هیچ کدام از جنسیت ها وجود نداشته باشد ممکن است هر دو گروه در رده سنی مشابه، به صورت یکسان رفتار کنند. پس چیزی که موجب به بلوغ رسیدن زودتر دختران می شود، می تواند ساختگی و تحت تاثیر فشارها و خواسته های جامعه باشد. این گونه است که ازدواج با دختر بزرگتر منع می شود.
جذاب تر شدن مردان با بالا رفتن سن آن ها
تفکر دیگری که در فرهنگ ما وجود دارد این است که چین و چروک های صورت یک مرد برای ما پذیرفته شده است. مرد مسن با موهای جوگندمی را جذاب می دانیم و اگر زنی چند خال موی سفید داشته باشد، از او می خواهیم که برود موهایش را رنگ کند! این ترس وجود دارد که ازدواج با دختر بزرگتر به معنای از بین رفتن سریع تر جذابیت زن است؛ زیرا مردان به زنان جوان و بدون هیچ چین و چروکی تمایل دارند. هر چند خودشان هم مسن می شوند و فرایند پیری خود را نمی بینند.
متأسفانه به زنی که پا به سن گذاشته، می گوییم که شکسته شده است. در صورتی که یک مرد پا به سن گذاشته به فرش دست بافتی تشبیه می شود که هر چه بیشتر پا بخورد، جذاب تر و باارزش تر خواهد شد. همین نگاه هم موجب می شود تا مردان به خود اجازه دهند دنبال زن جوان تری بروند زیرا زن در صورتی جذاب است که جوان باشد.
آیا سن و به بلوغ رسیدن با هم ارتباط دارند؟
شاید پاسخ سریع شما به این سوال، مثبت باشد؛ اما بیایید کمی بیشتر فکر کنیم. آیا تمامی افرادی که بیست سال سن دارند، یکسان رفتار می کنند. آیا پاسخ این افراد به یک مشکل و مسئله مشابه، یکسان است؟ آیا شما فردی را دیده اید که چهل سال داشته باشد و شبیه نوجوانی ۱۵ ساله رفتار کند؟ رابطه سن با رسیدن به بلوغ جسمی، فکری، عاطفی، اجتماعی و… یکی از مهم ترین دلایلی است که موجب می شود مردان از ازدواج با دختر بزرگتر صرف نظر کنند.
مردم فکر می کنند یک دختر و پسر ۲۵ ساله شبیه به هم رفتار نمی کنند، خواسته های آنان یکی نیست و نمی توانند به صورت مشابه مشکلات و مسائل را کنترل کنند. البته همان طور که گفتیم این مورد درست است زیرا جامعه به مردان اجازه نمی دهد به طور طبیعی به بلوغ برسند. در صورتی که یک زن ۲۵ ساله باید ازدواج کرده باشد، بچه داشته باشد و تمام نکات خانه داری و… را بلد باشد. در عین حال بماند در خانه تا شوهر ۳۰، ۳۵ ساله اش برای او نان بیاورد و از او مراقبت کند!
به خطر افتادن اقتدار مرد
یکی دیگر از دلایلی که موجب می شود مردی به سمت ازدواج با دختر بزرگتر نرود، به خطر افتادن اقتدارش است. سوال مهمی که در این جا باید پرسید این است که آیا اقتدار یک مرد باید آن قدر بی پایه و اساس باشد که با اختلاف سنی به خطر بیافتد؟ سوال مهم تر این است که چرا فکر می کنیم مرد باید مقتدر باشد و زن مظلوم و ساکت؟
این تفکر که ازدواج با دختر بزرگتر اقتدار مرد را به خطر می اندازد خود نشان دهنده این است که چه میزان خشونت روی زنان وجود دارد. چرا که آن ها باید تحت سلطه باشند و فردی مقتدر زندگی شان را در دست بگیرد. همین تفکر به ظاهر ساده و پذیرفته شده توسط اکثر افراد جامعه یکی از اصلی ترین دلایل مورد خشونت قرار گرفتن زنان است.
نمونه های موفق و معروف دنیا از ازدواج با دختر بزرگتر
نمونه های موفق زیادی از ازدواج با دختر بزرگتر وجود دارد. حتی در میان سلبریتی ها و سران قدرت نیز این موارد وجود دارد. حتی اختلاف سنی بسیاری از آنان به بیست و پنج سال هم می رسد. زندگی مشترک طولانی مدت آن ها را هم می توان نشانه موفقیت چنین ازدواجی دانست.
به عنوان مثال، رئیس جمهور فرانسه، امانوئل مکرون حدود ۲۵ سال از همسر خود بریژیت ماری کلود کوچک تر است. هیو جکمن بازیگر معروف هالیوودی نیز ۱۳ سال از همسرش کوچک تر است. پریانکا چوپرا، بازیگر بالیوودی نیز ده سال از همسر خود، نیک جوناس بزرگتر است. مورد موفق دیگر، ازدواج جیسون موموآ با همسرش لیسا بونت است. لیسا ۱۲ سال از همسرش بزرگتر است.
بهترین اختلاف سنی برای ازدواج
در مورد بهترین اختلاف سنی برای ازدواج نظرات مختلفی وجود دارد. برخی از متخصصین معتقد هستند بهتر است مرد بین ۴ الی ۵ سال از زن بزرگتر باشد. برخی دیگر نیز این فاصله سنی را بین ۵ الی ۷ سال می دانند. از طرفی هم متخصصین این زمینه برای ازدواج با دختر بزرگتر فاصله سنی زیر ۵ سال را توصیه می کنند و معتقد هستند اگر دختر تا پنج سال از پسر بزرگتر باشد مشکلی پیش نخواهد آمد.
با این حال، اگر مردی بالای سی سال سن داشته باشد و بخواهد با زنی بزرگتر از خود ازدواج کند، مشکل آن چنانی پیش نخواهد آمد. اصولاً توصیه هایی که به مردان درباره ازدواج با دختر بزرگتر می شود، در مورد مزدان زیر سی سال است. دیگر فردی که بالای سی سال سن دارد، خود بهتر می داند که چگونه زندگی کند و برای انتخاب شریک زندگی خود تصمیم بگیرد.