خواص برخی میوه ها محدود به ارزش غذایی آنها نیست. چه آنکه ترکیبات موثر موجود در میوه ها می تواند کاربرد چشمگیری در زیباسازی و رفع مشکلات پوست داشته باشد. از این گروه می توان به انار اشاره کرد که به مرور زمان ارزش و کارائی خود را در روشن سازی رنگ پوست و احیاء شادابی پوست به اثبات رسانده است.
انار، میوه ای مفید بوده و خواص بسیاری برای سلامتی دارد. خوردن دانه انار یکی از موثرترین روش های جوانسازی پوست و شاداب نگاه داشتن پوست است، همچنین دانه انار حاوی آنتی اکسیدان است که این عنصر نقش زیادی در جلوگیری از پیری پوست دارد. این میوه به دلیل ویتامین ها و آنتی اکسیدان های خود، خواص زیادی برای سلامتی مخصوصاً پوست و زیبایی دارد.
دانه های انار دارای خواص شگفت انگیزی است. در گذشته ملکه کلئوپاترا (Cleopatra) آخرین فرعون مصر باستان، از مخلوط هسته انار و حنا را برای رنگ کردن و درخشان کردن مو استفاده می کرد.امروزه در بسیاری از محصولات زیبایی نظیر تقویت کننده ها و مرطوب کننده ها از آب انار یا روغن هسته انار استفاده میکنند. انار منبع غنی ویتامین و پتاسیوم است و می توان از آن در لایه برداری پوست استفاده کرد.
گل انار می تواند از خشکی پوست جلوگیری کند، سیستم گردش خون را تقویت کرده و به نوسازی بافت ها و سلول ها کمک کند. همچنین آب انار حاوی هورمون استروجن است که این هورمون بر شادابی و جوانسازی پوست بانوان تاثیر شگفت آوری دارد.
خواص روغن هسته انار
مزایای استفاده از روغن هسته انار برای سلامتی پوست و مو:
روغن هسته انار برای کمک به تقویت کردن پوست:
روغن هسته انار حاوی کراتینوسیت ها (سلول های اصلی که در لایه بیرونی پوست وجود دارند) است که باعث تحریک و رشد سلول های سطحی پوست میشود. این عمل آسیب های پوست را ترمیم میکمد، در نتیجه باعث جوان سازی و ظاهر بهت پوست می شود.
2. روغن هسته انار کمک به مبارزه با رادیکال های آزاد:
روغن هسته انار از یک اسید چرب چند غیراشباع به نام پونیکیک اسید تشکیل شده است، نوعی اسید چرب امگا 5 می باشد و اثرات بسیار قوی آنتی اکسیدانی دارد. این نوع اسید چرب پوست را در برابر آسیب های خورشید محافظت می کند. در مطالعه ای که بر روی اثرات درمانی روغن هسته انار صورت گرفت، مشخص شد که سرطان پوست در موش هایی که در معرض مواد شیمیایی بودند با مصرف روغن هسته انار کاهش یافته است.
3. روغن هسته انار مناسب برای انواع پوست :
مانند بسیاری از روغن های ضروری، روغن هسته انار نیز تا عمق پوست نفوذ می کند و رطوبتی ماندگار و سالم را برای پوست به همراه دارد.این روغن هم برای پوست های چرب و پر آکنه و هم برای پوست های خشک مناسب است.
4. روغن هسته انار دارای خواص ضدالتهابی:
روغن هسته انار برای درمان اگزما، پسوریازیس و آفتاب سوختگی مناسب می باشد.این روغن پوست را آب رسانی و نرم می کند و مواد ضدالتهابی موجود در این روغن التهاب و قرمزی پوست را بهبود می بخشد. همچنین روغن هسته انار، مواد مغذی را به طور مستقیم به پوست می رساند و ترمیم پوست را سریعتر می کند.
5. روغن هسته انار برای کمک به بهبود بافت پوست:
روغن انار دارای نوعی پیش ساز استروژن است که با بدن انسان بسیار سازگار می باشد.این روغن تعادل هورمونی در زنان و مردان را ایجاد می کند و به دلیل وجود همین هورمون برای بهبود بافت پوست مناسب است.
6. روغن هسته انار مناسب برای ماساژ:
روغن هسته انار، همچنین دارای اثر آرام بخشی است و به همین دلیل برای ماساژ نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
7. روغن هسته انار مناسب برای استفاده در کرم های ضد پیری:
یکی از مواد تشکیل دهنده ی کرم های ضد پیری روغن هسته انار است. اثر تجدیدکنندگی و ترمیم در این روغن علائم بارز پیری بر روی پوست را از بین می برد.
هر نوع پوستی که دارید، روغن هسته انار برای شما مناسب است
مانند بیشتر روغن های مفید برای پوست، روغن هسته انار هم عمیقا در پوست نفوذ کرده و باعث ایجاد رطوبت پایدار و سالم در آن می شود. این روغن بدون اینکه عوارض چربی های دیگر را داشته باشد، به پوست نفوذ می کند و برای انواع پوست، از جمله پوست های چرب و دارای جوش و آکنه مناسب است. این روغن در محصولاتی که برای پوست های چرب استفاده می شوند و همچنین برای کنترل جوش و آکنه و تسریع درمان زخم های پوستی، استفاده می شود.
عوارض جانبی روغن هسته انار
استفاده از روغن هسته انار می تواند در برخی افراد دارای عوارض جانبی باشد. ازجملهٔ این عوارض می توان به فشار خون پایین، مشکلات معده، بیماری های پوستی، مشکلات حاملگی و تداخل با برخی داروها و بیماری ها اشاره کرد.
- برخی اسیدهای چرب موجود در روغن هستهٔ انار موجب کاهش فشار خون می شوند که می تواند برای مبتلایان به فشارخون بالا خبر خوبی باشد، اما مصرفش به همراه داروهای کاهندهٔ فشار خون می تواند خطرناک باشد.
- روغن هستهٔ انار می تواند در کسانی که پوست حساسی دارند، موجب تحریکات پوستی شود. مصرف بیش ازحد این روغن غلیظ نیز می تواند واکنش های پوستی ایجاد کند.
- مصرف روغن هسته انار به صورت خوراکی فقط باید به مقدار خیلی کم باشد که البته آن هم می تواند در برخی افراد موجب ناراحتی معده، تهوع ،استفراغ، اسهال و سایر مشکلات گوارشی شود.
- تحقیقات خیلی کمی در مورد تأثیرات احتمالی روغن هستهٔ انار در دوران بارداری انجام شده اند. بااین حال مصرف این روغن در دوران بارداری حتما باید به توصیه و تحت نظر پزشک باشد.
البته روغن هسته انار درصورت استفادهٔ محتاطانه، خطر خیلی کمی خواهد داشت. بنابراین پیش از مصرف روغن هستهٔ انار یا هر روغن طبیعی تغلیظ شدهٔ دیگری حتما مشورت پزشکی بگیرید و از عوارض احتمالی آن جویا شوید.