ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

مقایسه خودرو / مقایسه کامل شاهین پلاس با تارا V4 LX؛ سدان‌های پرفروش داخلی

مقایسه خودرو / مقایسه کامل شاهین پلاس با تارا V4 LX؛ سدان‌های پرفروش داخلی
ساعدنیوز: شاهین پلاس و تارا اتوماتیک V4 دو سدان پرچمدار سایپا و ایران خودرو هستند که رقیب هم به حساب می آیند اما کدام یک بهتر است؟ در ادامه با مقایسه این دو خودرو پرطرفدار با ما همراه باشید.

به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، بازار سدان‌های سایز کوچک تولید داخل را باید مهم‌ترین بازار خودروهای داخلی ایران دانست. کلاسی که از دیدگاه اهمیت، کاربری و تامین نیاز به مراتب بالاتر از سگمنت خودروهای CUV (کراس‌اوور) سایز کوچک قرار می‌گیرد. این خودروها بزرگ‌ترین سهم بازار خودروهای تولید داخل را به خود اختصاص داده و جای تعجب ندارد که دو خودروساز دولتی ایکو (ایران خودرو) و سایپا، از رقبای برتر این سگمنت باشند.

در نتیجه دو محصول تغییریافته و نسبتا جدید تارا V4 LX و شاهین پلاس، بار دیگر با قابلیت‌های نوین رو در روی یکدیگر قرار می‌گیرند تا برتری خود را در بازار هدف به مشتریان ثابت کنند. مقایسه شاهین پلاس با تارا نشان می‌دهد که محصول سایپا ارزش خرید بیشتری دارد یا اینکه ماشین ملی ایران خودرو بهتر نیازهای خریداران را تامین می‌کند.

مشخصات فنی

خودرو شاهین روی پلتفرم جدید سایپا با نام SP در سال 1397 به بازار معرفی شد. خودرویی که به دلیل داشتن پلتفرم جدید‌تر با تکنولوژی نسبتا پیشرفته‌تر، حالا توان دریافت 3 ستاره ایمنی اروپا منطبق بر استانداردهای Euro-NCAP را دارا است. اگرچه 3 ستاره چشم‌گیر و پیشرفته جلوه نمی‌کند، اما برای خودروهای تولید انبوه داخلی ایران، درخور توجه و نوین است. این خودرو تا کنون در ستاپ‌های مختلف با پیشرانه 1.5 لیتری 8 سوپاپ توربوشارژر (نسخه پرخوران‌شده پیشرانه M15 مشترک با تیبا و ساینا) به همراه گیربکس 5 سرعت دستی و اتوماتیک ضریب متغیر با 6 دنده مصنوعی (6-CVT) شرکت پانچ روانه بازار شد.

اما شاهین پلاس (معروف به شاهین اتوماتیک پلاس) با کنار زدن برخی از ذهنیت‌های ابتدایی، بر مهندسی اولیه خود پا گذاشته و حالا از پیشرانه تنفس طبیعی 1.6 لیتری 16 سوپاپ ME16 (نسخه داخلی‌سازی‌شده پیشرانه EC5 پژو-سیتروئن با همکاری شرکت مگاموتور) در کنار گیربکس اتوماتیک AT شش سرعت بهره می‌گیرد. این پیشرانه از دیدگاه توان و گشتاور خروجی تمایز محسوسی با M15-TC ندارد، چرا که تکنولوژی DOHC (دو میل سوپاپ/16 سوپاپ) آن باعث بهبود عملکرد و افزایش خروجی پیشرانه و هم‌تراز شدن آن با تکنولوژی قدیمی 8 سوپاپ M15-TC شده است. از آن مهم‌تر آن که گیربکس CVT به‌کاررفته در شاهین از دیدگاه عملکرد نهایی، بسیار کند، ضعیف و خنگ ایفای نقش کرده است. این ویژگی‌ها اگرچه در خانواده گیربکس‌های CVT رایج است، اما در شاهین به مراتب بدتر و ناهماهنگ‌تر است. در نتیجه استفاده از گیربکس جدید 6 سرعت AT شرکت DAE، می‌تواند لذت رانندگی با این خودرو را برای مشتری ایرانی و متنفر از گیربکس CVT، یک سر و گردن بهبود بخشد.

تارا حاصل همکاری ناقص ایران خودرو با شرکت PSA سابق (پژو-سیتروئن) در دوران برجام بود. خودرویی که می‌توان آن فرزند اجباری قرارداد مونتاژ داخلی پژو 301 دانست که با برهم خوردن برجام، هرگز محقق نشد. در نتیجه ایکو با در اختیار داشتن پلتفرم پژو 301، خودروی جدیدی با نام تارا را روانه بازار ایران کرد.

یکی از برتری‌های تارا، استفاده از پیشرانه ارتقایافته پژو 206 تیپ 5 یا همان پیشرانه معروف به TU5 است. این پیشرانه با بهبود طراحی در پمپ روغن و سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها، حالا با نام TU5P (حرف P به معنای پلاس) شناخته می‌شود که در مقایسه با نسخه اصلی TU5 با اندکی بهبود در میزان مصرف سوخت و خروجی فنی مواجه شد تا پیشرانه اصلی تیپ‌های مختلف تارا را با گیربکس‌های دستی 5 و 6 سرعت و گیربکس اتوماتیک 6 سرعت تشکیل دهد. تیپ V4 که با کد تجاری LX شناخته می‌شود، در حقیقت در بخش مشخصات فنی با تیپ V2 مشترک است. یعنی پیشرانه و گیربکس آن ثابت مانده و ازاین‌رو، تفاوت‌های میان این دو تیپ تنها در بخش ظاهری و امکانات رفاهی خودرو است.

به عقیده بسیاری از متخصصان، به‌کارگیری پیشرانه قدیمی TU5 و مشتقات آن در تولید خودروهای امروزی بازار ایران یک فاجعه است. البته شخص نگارنده نیز با این مهم موافق است اما مزیت استفاده از این پیشرانه قدیمی آن است که TU5 نه‌فقط در بازار قدیم بین‌الملل، بلکه در بازار دو دهه گذشته داخل ایران در تیراژ بسیار انبوه به تولید رسیده و تست‌های فنی خود را به خوبی پشت سر گذاشته است. قطعات فنی مورد نیاز و دانش عمومی تعمیرات آن در بازار کشور فراوان است و ازاین‌رو نگهداری از این پیشرانه بسیار بی‌دردسر و مزایا و معایب آن کاملا واضح است.

موضوع مقایسه شاهین پلاس با تارا ازاین‌رو جذابیت می‌یابد که دو پیشرانه ME16 و TU5P تقریبا از نظر توان و گشتاور خروجی با یکدیگر برابر و از نظر میزان مصرف سوخت بسیار مشابه هستند. از آن گذشته دو خودرو تارا LX و شاهین پلاس، حالا هر دو از گیربکس 6 سرعت AT بهره می‌گیرند. در نتیجه شباهت میان دو خودرو از همیشه به یکدیگر بیشتر و رقابت نزدیک‌تر شده است.

مشخصات کلی

سایپا شاهین پلاس

ایکو تارا LX (V4)

نوع موتور خودرو

موتور بنزینی/ME16

موتور بنزینی/TU5P

حجم موتور

1.6 لیتر

سیلندر / سوپاپ

4/16

تنفس موتور

طبیعی

قدرت

111 اسب بخار

113 اسب بخار

گشتاور

150 نیوتن.متر

144 نیوتن.متر

گیربکس

6 سرعت اتوماتیک (AT)

محور محرک

دیفرانسیل جلو (FWD)

شتاب

12.5 ثانیه

13 ثانیه

سرعت

180 کیلومتر بر ساعت

190 کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

7.2 لیتر در 100 کیلومتر

7.3 لیتر در 100 کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو 5

فرمان

برقی

بدنه

سدان سایز کوچک

نوع رینگ

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

سایپا شاهین پلاس

ایکو تارا LX (V4)

طول

4446 میلی‌متر

4519 میلی‌متر

عرض

1771 میلی‌متر

1748 میلی‌متر

ارتفاع

1490 میلی‌متر

1466 میلی‌متر

فاصله محورها

2650 میلی‌متر

2652 میلی‌متر

وزن خالص

1330 کیلوگرم

1234 کیلوگرم

تعداد سرنشین

5 نفر

ظرفیت صندوق

422 لیتر

640 لیتر

حجم مخزن سوخت

47 لیتر

50 لیتر

قطر رینگ

15 اینچ

16 اینچ

طراحی ظاهری

شاهین به عنوان یک خودرو جدید تلاش داشته است تا سبک و زبان طراحی را به دنیای مدرن امروزی روانه کند. اگرچه ظاهر نهایی شاهین چندان به‌روز و مدرن جلوه نمی‌کند، اما باید اعتراف کرد که ظاهر آن از برخی زوایا، مخصوصا سه‌رخ جلو، به‌مراتب زیباتر از آن چیزی است که تا کنون از سایپا دیده بودیم. گرافیک‌ طراحی چراغ‌های جلو همانند چشم پرنده شکاری، جلوپنجره جمع و جور، زیرسپر سه تکه، سیستم روشنایی در روز (DRL) زیرسپرهای جلو و چراغ‌های عقب، نمایی قابل قبول به نمایش می‌گذارد.

اما با این وجود نمی‌توان از فاکتورهایی چون استفاده از تزئینات کرومی در بخش‌های رایج خودرو نظیر جلوپنجره و خط افقی تزئیناتی بین دو چراغ، استفاده از ریم‌های 15 اینچ (در مقایسه با نمونه 16 اینچ به‌کاررفته در تارا) و سیستم روشنایی در روز جلو قرارگرفته در زیرسپر (به‌جای ادغام شدن در چراغ‌های اصلی جلو) گذشت. این فاکتورها تا حد بسیار زیادی ذات قدیمی خودرو، یا به عبارت بهتر، ذهنیت قدیمی طراحی در خودرو شاهین پلاس را به بیننده لو می‌دهد.

در مقابل ایکو تلاش بسیار زیادی داشته است که خودرو تارا شبیه به هیچ محصول قدیمی نباشد. اگرچه هنوز می‌توان سایه نیم‌رخ محصولات پژو را در بدنه آن دید، اما استفاده از گرافیک متمایز در طراحی چراغ‌های جلو و خطوط تیز زیر سپر، خط تزئیناتی دامن جانبی، ستون‌های قطور اتاق، چراغ‌های پیوسته تمام LED عقب و استفاده جزئی از تریم تزئیناتی کرومی در بدنه خودرو، به واقع خودرویی متمایز را به نمایش گذاشته است که از دیدگاه تناسبات کلی هندسی، به مراتب زیباتر از شاهین پلاس ایفای نقش می‌کند.

تغییرات بصری جزئی نظیر تغییر در گرافیک سیستم روشنایی چراغ‌های عقب، استفاده از آنتن کوسه‌ای بر روی سقف و سیستم روشنایی خوش‌آمدگویی بر روی درهای جلو، از مهم‌ترین تغییرات انجام گرفته در نمای خارجی تارا LX است.

طراحی داخلی

در مقایسه تارا با شاهین پلاس از دیدگاه طراحی نمای داخلی، هر دو خودرو در زمینه متریال به‌کاررفته و کیفیت مونتاز چنگی به دل نمی‌زنند. اما با کمی دقت، میزان شباهت‌های طراحی کابین شاهین و تارا، بسیار جالب توجه است. مجموعه کلاستر دارای دو نشانگر آنالوگ و نمایشگر سفری TFT، بیرون زدگی تریم تزئیناتی از مجموعه کلاستر برای دربرگرفتن دو دریچه خروجی سیستم تهویه در وسط داشبرد، محل قرارگیری نمایشگر مولتی مدیا، خط افقی قوس‌دار جدا کننده بالا و پایین داشبرد، نحوه اتصال کنسول میانی به داشبرد و محل قرارگیری دو دریچه خروجی تحویه در دو گوشه داشبرد در هر دو خودرو بسیار شبیه به یکدیگر است. این حجم از شباهت زمانی بیشتر به چشم می‌آید که هر دو خودرو را از نزدیک و همزمان مورد بررسی قرار دهید.

نسخه LX (V4) تارا در نمای داخلی نیز با برخی بهبودها همراه بوده است. به عنوان مثال چراغ آفتاب‌گیر و داشبرد به LX اضافه شده است. کلید‌های کنترلی شیشه‌های جانبی از مرکز به رودری‌ها منتقل شده و از این رو فضای خالی پیشین در میان دو صندلی جلو جای خود را به یک محفظه کوچک برای قرار دادن ادوات داده است. آینه وسط از نوع الکتروکرومیک انتخاب شده است. تریم تزئیناتی پوشش سقف، طراحی کنسول سقفی و کلید‌های کنترلی سانروف تغییر یافته و یک زیرآرنجی به همراه دو جالیوانی به صندلی ردیف دوم افزوده شده است.

بر اساس اطلاعات وبسایت ایران خودرو، تریم داخلی تارا V4 LX از نوع تک رنگ مشکی است. اما شاهین با تریم داخلی دو رنگ و تزئینات طرح چوب به بازار عرضه می‌شود. این تریم دو رنگ و تزئینات چوب مصنوعی تاثیر مثبتی بر کیفیت کلی کابین ندارد، اما بدون تردید باعث می‌شود خطوط جداکننده ادوات داشبرد و طراحی کلی در ساختار کابین شاهین پلاس به‌مراتب زیباتر از نسخه تک‌رنگ و تریم مشکی رنگ داخلی تارا به چشم بیاید و جلوه صمیمی و گرم‌تری داشته باشد.

آپشن ها و امکانات

شاهین پلاس و تارا LX هر دو نسخه فول آپشن و تجهیز شده سبد شاهین و تارا به حساب می‌آیند. در نتیجه تقابل اصلی این دو خودرو بسیار مشابه، در جزئیات و سطح امکانات رفاهی است. در نتیجه از بیان شباهت‌های آپشنی خودداری کرده و در این قسمت تفاوت میان ویژگی‌های رفاهی و ایمنی دو خودرو را مطرح می‌کنیم.

تارا دارای 4 کیسه ایمنی هوا برای ردیف جلو (جلو و جانبی) است اما شاهین تنها دو کیسه ایمنی هوا دارد. این خودرو دارای نمایشگر لمسی 7 اینچ مولتی مدیا، هم سایز با نسخه‌های دیگر شاهین است، اما شاهین پلاس با نمایشگر بزرگ‌تر 10 اینچی روانه بازار می‌شود.

صندلی‌های جلو تارا برای راننده و سرنشین از نوع 6 جهت با کنترل برقی به همراه گرم‌کن است. شاهین نیز همین ویژگی را به همراه دارد با این تفاوت که صندلی شاگرد آن همچنان دارای کنترل تمام دستی است. صندلی‌های تارا دارای پوشش چرم و پارچه و شاهین پلاس دارای روکش چرم کامل است.

تارا به کیک سنسور (Kick Sensor) مجهز شده است تا صندوق عقب با حرکت پا در زیر سپر عقب باز شود. تریم داخلی تارا حتی در نسخه LX تک‌رنگ مشکی، اما در شاهین پلاس از نوع دو رنگ با تزئینات طرح چوب است. تارا با ریم‌های آلیاژی 16 اینچ به بازار عرضه می‌شود، اما شاهین از ریم‌های سایز کوچک 15 اینچ بهره می‌گیرد.

تارا به زیرآرنجی صندلی عقب و سنسور باران مجهز است، اما شاهین پلاس از این دو ویژگی بی‌بهره است. همچنین تارا به دلیل داشتن ابعاد بزرگ‌تر، صندوق عقب جادارتری نسبت به شاهین دارد.

سایپا شاهین پلاس

ایکو تارا LX (V4)

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد

اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

ندارد

سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

ندارد

رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد

رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد

توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

ندارد

ترمز اضطراری

ندارد

ترمز پارک برقی

ندارد

پدال شیفتر

ندارد

اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

ناوبری

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد

دوربین 360 درجه

ندارد

کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

دارد

تهویه اتوماتیک

دارد

صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد

دارد

گرمکن صندلی جلو

دارد

سردکن صندلی جلو

ندارد

ماساژور صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

ندارد

سانروف

دارد

خرید شاهین پلاس یا تارا V4 LX

با توجه به نزدیکی خیره‌کننده مشخصات فنی نظیر توان و گشتاور نهایی، نحوه تنفس پیشرانه، نوع گیربکس، مصرف سوخت متوسط و مجموعه امکانات رفاهی و ایمنی بسیار شبیه به یکدیگر، تمایز میان دو خودرو شاهین پلاس و تارا LX بیشتر معطوف به قیمت نهایی، ابعاد کابین و خدمات پس از فروش شرکت عرضه‌کننده است. تارا با داشتن ابعاد بزرگ‌تر، فضای صندوق بیشتری نسبت به شاهین دارد. در نتیجه تناسب بیشتری با شرایط استفاده بین شهری خواهد داشت. در عوض شاهین کمی جمع و جورتر و مناسب برای استفاده روزمره درون شهری یا خانواده‌های کم‌جمعیت است.

اختلاف قیمت میان دو خودرو در مقایسه شاهین پلاس با تارا نیز چندان محسوس و چشم‌گیر نیست. در نتیجه با وجود اختلافات بسیار جزئی میان آنها، مدلی محبوب‌تر خواهد بود که از دیدگاه خدمات پس از فروش و دوام کلی مجموعه فنی در بازار شناخته شده‌تر باشد.


برای مشاهده سایر مطالب مربوط به خودرو با سرویس مجله خودرو ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (2 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو
تیتر امروز   
محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند
قابل توجه چای خورها؛ این چای منجر به ناباروری و سرطان می شود / از نوشیدن آن جدا خودداری کنید
هشدار جدی: به هیچ عنوان نباید در این ساعت آب بخورید!
برنامه هسته‌ای ایران یا جاه‌طلبی پنهان غرب؟؛ مکرون دوباره ژست قهرمان می‌گیرد!
ورود آقایان به یادگار امام ممنوع/ جریمه‌های سنگین و محرومیت‌های حساس برای تراکتور و نساجی!
تصمیم مهم ترامپ درباره استرداد محمد عابدینی با پادرمیانی جورجیا ملونی
درآمد نجومی رونالدو در عربستان بازهم خبرساز شد/ ابرستاره جهان بالاتر از نیمار و بنزما
تجدید خاطرات لیونل مسی با بچه محل های قدیمی/ تعطیلات لذتبخش ابرستاره جهان در آرژانتین+عکس
جنایت باورنکردنی در شمال کشور، فقط بر سر پاکت عروسی
واکنش جنجالی نمایندگان به ادعای آیت الله علم الهدی درباره استخدام جاسوس از مجلس شورای اسلامی!
پشت پرده کشف جسد یک زن در فردیس کرج چه بود؟
سرانجام تلخ و ناگوار دوست پسر بازی یک مادر میانسال!
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز سه‌شنبه 18 دی 1403 + جدول
از بوکسور عاشق تا قصاب کرمانشاهی؛ کسانی که بخاطر غلامرضا تختی خودشان را کُشتند!
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز سه‌شنبه 18 دی 1403
منتخب روز   
(ویدئو) مستند حیات وحش/مروری بر سلاخی‌های وحشتناک حیوانات توسط اژدهای کومودو/ از بزغاله و میمون گرفته تا گاوهای شاخ‌دار ذکر امروز با حاج آقا دانشمند؛ 110 مرتبه اگر این رو بگید برکت به زندگیتون می آید + ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد خونین شیر و کروکودیل/ زندگی هنوز ادامه دارد! بارش برف و یخبندان تاریخ در آمریکا؛ 5 نفر جان باختند / طوفان خطرناک آخرالزمانی آمریکا را درنوردید مهم‌ترین عناوین ورزشی سه‌شنبه 18 دی 1403 در یک نگاه! / استقلال هنوز هم به دنبال علی کریمی (ویدئو) به نام خدا، متخصص قلب هستم/ شیرین زبونی‌های هلیا، دختر طلای سریال «سوجان» اطلاعیه پلیس راهور: بارش برف در جاده‌های 8 استان با کاهش دید و لغزندگی سطح جاده‌ها / رانندگان احتیاط کنید شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 18 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد خر واقعی شرک مرد؛ پایان یک عصر برای دانکی محبوب و خاطرات شرک+ عکس با کودکی که از جمع فراریه چه میکنین؟ به زور مجبورش میکنین که با بقیه ارتباط برقرار کنه؟ معماری خیره‌کننده تبریز و آذربایجان؛ آناهیتا درگاهی شیفته این بنای باشکوه و بی‌نظیر شد+ عکس
آخرین ویدیو ها