به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، «دشمن برای نفوذ جاسوسی به مجلس نمیفرستد بلکه جاسوس استخدام و انتخاب میکنند، لذا مجلس محلی است که برای انتخاب جاسوس از همهجا مناسبتر میباشد.» این جمله را احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد گفته است، جملهای که با نقد برخی نمایندگان همراه شده است.
به گزارش خبرآنلاین، ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت مجلس تاکید دارد نفوذ در نهادها و جاهایی رخ میدهد که نظارت کمتری بر آنها میشود نه جایی مثل مجلس که تحت نظارت است. کامران غضنفری، نماینده نزدیک به طیف پایداری مجلس هم خوشبینانه بنا را بر این میگذارد که شاید مجلس برای علم الهدی مثال راحت تری بوده و برای همین این نهاد را مثال زده است.
پاسخ فرید موسوی به عنوان یکی از چهرههای شاخص فراکسیون مستقلین نیز قابل تامل است، مخصوصاً آنجا که میگوید «باید ببینیم علم الهدی با کدام نمایندهها در ارتباط بوده که چنین احساسی را داشته، از این رو باید بر روی آنها تمرکز کرد.» موسوی حتی از علم الهدی مستندات میخواهد که بگوید بر چه اساسی پتانسیل نمایندگان مجلس برای جاسوسی را بیشتر میداند.
ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به این ادعای علم الهدی که نفوذ و جاسوس از داخل صورت میگیرد و مجلس برای این کار مناسب است، گفت: موضوع نفوذ مدتها مورد تأکید رهبری است و این موضوع همیشه برای جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت بوده که با شبکههایی که به دنبال نفوذ در لایههای مختلف هستند، برخورد شود.
وی افزود: طبیعتاً این را نباید به عنوان نگاه سیاسی و جریانی تلقی کرد. آنچه اهمیت دارد این است که نظام سیاسی ما و حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید با بصیرت افزایی و جریان شناسی بتواند جلوی نفوذهایی که محتمل است را در بخشهای مختلفی که تأثیرگذار است، بگیرد. نفوذ موضوعی نیست که ما امروز بر روی آن تأکید کنیم بلکه این نکته مورد تأکید نظام اسلامی و رهبر انقلاب قرار دارد و طبیعتاً باید تلاش کنیم جلوی هر گونه نفوذی که امکان دارد نظام مدیریتی را به سمت ناکارآمدی ببرد، را بگیریم. هر اندازه که جلوی نفوذ در بخشهای مختلف گرفته شود، سالم سازی سیستم را به همراه دارد.
عزیزی همچنین تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که نفوذ ارتباط مستقیم با اقدامات دشمن دارد. در حال حاضر دشمن تلاش میکند از ظرفیتهای مختلف استفاده کند و با اعمال نفوذ در بدنههای مختلف مدیریتی، اجرایی و حتی در بخشهایی که غیراجرایی هستند، اهداف خود را پیش ببرد؛ لذا سالم سازی و جلوگیری از نفوذ میتواند به رشد، تعالی و پیشرفت کشور منتهی شود و طبیعتاً وظیفه همه دستگاههای اجرایی، مدیران و مسئولان در سطوح مختلف است که جلوی نفوذ را بگیرند و من معتقدم که این امر به کارآمدی نظام اسلامی کمک میکند و باید از این زاویه نفوذ را دارای اهمیت دانست و هم از ریشه دار شدن نفوذ جلوگیری کرد. جلوگیری از نفوذ به یک معنا رشد، پیشرفت و کارآمدی سیستم را میسر میکند و از طرفی رضایتمندی مردم را در بخشهای مختلف را فراهم میکند و همچنین جلوی مخاطراتی که امکان دارد در تشکیلات و یا سیستم اداری اعمال شود که کار را خدشه دار کند، را بگیرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از این رو معتقد هستیم که مقابله با نفوذ که سالها مورد تأکید است باید جدیتر گرفته شود، الزاماً به این معنی نیست که نفوذ توسط شبکه جاسوسی و یا سیستمهای اطلاعاتی صورت بگیرد بلکه امکان دارد به واسطه سهل انگاری، کوتاهی و سطحی نگری صورت بگیرد. وقتی این موارد را باهم در نظر بگیریم، نفوذ باید جدی تلقی شود و هم باید در جهت جلوگیری از آن همه باهم تلاش کنیم. من مطمئن هستم که اگر اراده همه دستگاههای اجرایی، مسئولین و سطوح مختلف نظام اسلامی را به همراه داشته باشد، طبیعتاً دستاوردهای خوبی هم به همراه خواهد داشت.
عزیزی در واکنش به اینکه اظهارات علم الهدی حاکی از آن است که بحث نفوذ در مجلس جدیتر از سایر نهادها است، خاطرنشان کرد: اینکه نفوذ را تنها به یک بخش از سطوح حاکمیتی ببریم برای مثال تصور شود که یک جریان نفوذ را در دولت، یا مجلس و یا دستگاههای اجرایی ببیند، این سطحی نگری است و به معنای این است که با موضوع نفوذ هم به نوعی برخورد میکنیم که طبیعتاً شایسته نیست. همه معتقد هستیم مسئله نفوذ امر مهمی است و همه دستگاهها باید مراقبت کنند و اینکه صرفاً یک قوه هدف قرار گرفته شود، فکر میکنم سوگیری است.
وی در پایان یادآور شد: من فکر میکنم یکی از جاهایی که تا حالا جلوی نفوذ را خوب گرفته، مجلس است چراکه نهاد ناظر بر آن یعنی شورای نگهبان است و همیشه هم از ترکیب بسیار خوب فقها و حقوقدانها بهرهمند بوده است. در نتیجه ما در مجلس کمتر با این پدیده روبهرو هستیم. نفوذ بیشتر در جاهایی است که کمتر نظارت بر روی آنها صورت میگیرد. در نتیجه نگاه خود را سریع به این سمت نبریم که منظور فلان قوه و یا جریان سیاسی است. اگر مقداری نگاه سطحی را کنار بگذاریم، معنایش این است ما نگاه عمیقتر و کاربردیتر داشتیم.
سیدفرید موسوی، عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی ضمن ارزیابی ادعای علم الهدی درباره اینکهمجلس مکان مناسب تری است که دشمن جاسوسهای خود را از میان نمایندگان پیدا کند، با کنایه گفت: چشم بصیرت او معمولاً خیلی بیشتر است، ما این چشم بصیرت را نداریم.
وی در واکنش به اینکه امام جمعه مشهد بر این باور است که، چون دیدگاههای مختلف در مجلس حضور دارند، بنابراین دشمن راحتتر میتواند جاسوس مورد نظر خود را پیدا کند، افزود: این موردی است که خود علم الهدی باید پاسخ دهد و در مورد آن توضیحاتی ارائه کند. به عبارت دیگر اگر اسناد، مستندات و شواهدی دارد، ارائه بدهد چراکه حرف زدن که کنتور نمیاندازد، حرف را میگویند. اما من تا حالا ندیدم دشمن اینجا بیاید و اتفاقاتی را رقم بزند.
موسوی همچنین تصریح کرد: معمولاً همه نمایندگان مراحل تایید را طی میکنند، اگر موردی است خود علم الهدی بگوید و از طرف دیگر باید دید طی فرآیندی که فرد وارد مجلس میشود چه اتفاقی میافتد که مردم افرادی که خاستگاه دشمن هستند را انتخاب میکنند چراکه در هر صورت همه نمایندگان با رأی مردم به مجلس آمدند. در هر صورت علم الهدی باید پاسخ بدهد و شواهد خود را ارائه کند نه ما.
عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی در مورد تأثیر اظهارات علم الهدی بر افکار عمومی درباره مجلس خاطرنشان کرد: مجلس خانه ملت است، مردم هم به همین نمایندگان رأی دادند و کنار و همراه آنها هستند، فکر نکنم این قبیل صحبتها خدشهای به رابطه مردم با نمایندگان وارد کند. اینجا خانه ملت است و از این جهت که مسئولیتهای مختلفی را برعهده داشتم، میتوانم بگویم مجلس جزو معدود نهادهایی است که ارتباط مستقیم با مردم دارد و آنها به درستی تشخیص میدهند و انتخاب میکنند. البته باید ببینیم علم الهدی با کدام نمایندهها در ارتباط بوده که چنین احساسی را داشته، از این رو باید بر روی آنها تمرکز کرد.
کامران غضنفری، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره این ادعای علم الهدی مبنی بر اینکه مجلس مناسبترین مکان برای جاسوسی است، گفت: این موضوع در همه جا امکان پذیر است و تنها مختص مجلس نیست، بلکه شرایط در دولت، دستگاه قضا، سازمانها و نهادهای مختلف هم این احتمال وجود دارد. این احتمالی است که امکان دارد در همه جا اتفاق بیافتد، دشمن بیکار نیست بلکه همواره علیه ما توطئه میکند، نقشه میکشد و درصدد این است که کسانی را همکار خودش کند؛ لذا ما باید مواظب باشیم، حواس خود را جمع کنیم و آنها بیکار نیستند، نهایت تلاش خود را میکنند، حواس ما باید جمع باشد.
وی در مورد اینکه وقتی در اظهارات پیرامون جاسوسها فقط به یک نهاد مانند مجلس اشاره میشود، تا چه اندازه میتواند سیگنال منفی به جامعه محسوب شود، افزود: من فکر میکنم این بیشتر سهو لسان باشد. یعنی احتمال نمیدهم قصد و غرض خاصی در آن بوده باشد. به نظر میرسد جایی برای مثال ذکر شده است و الا ما در سالهای گذشته نمونههای آن را در دستگاهها و سازمانهای مختلف داشتیم که خبرهای آن هم رسانهای شده است، یعنی مختص به یک جای خاص نیست.
غضنفری در ادامه تصریح کرد: اسرائیل و آمریکا بیشترین تلاش خود را در زمینه نفوذ میکنند چراکه بیشترین ضربه را از ما دریافت کردند، بنابراین سعی میکنند حداکثر ضربه و خسارت را به ما وارد کنند، لذا در این سالهای گذشته اکثر قریب به اتفاقی که پیدا شده و اخبار آن رسانهای شده، مربوط به این دو کشور بوده است.
برای پیگیری اخبار سیاسی اینجا کلیک کنید.