به طور کلی جوش صورت و آکنه نتیجه تولید بیش از حد سبوم (چربی طبیعی پوست) و تکثیر زیاد سلولی، در کنار رشد باکتری ها و البته تاثیر فعالیت هورمون ها است. هرچند در خیلی از مواقع دلیل رفتار اینگونه پوست نامشخص است و شفاف نیست. به همین دلیل برای درمان جوش صورت بیشتر بر روی درمان های موضعی تکیه می کنند. درمان هایی مثل لوسیون های آنتی باکتریال، پاکسازی پوست، کرم رتینوئید در کنار قرص های آنتی بیوتیک خوراکی (در صورت جوش و آکنه شدید) تجویز می شود. در ۲۰ سال گذشته بر اساس باور خیلی از پزشکان تاثیر رژیم غذایی بر آکنه و جوش صورت رد شده بود و نسبت به رعایت رژیم غذایی خود را بی اعتنا نشان داده بودند و فقط داروهای شیمیای تجویز می کردند.
در حالی که امروزه جدیدترین تحقیقات نشان می دهد که باورهای قدیم اشتباه بوده است و فقط دارو و درمان موضعی برای جوش مفید نیست و تغذیه نقش بسیار موثری در جوش صورت و آکنه دارد. پزشکان دیگر مقاله های پزشکی بسیار زیادی در مورد موثر بودن تغذیه در سلامت پوست در همه کشورها منتشر کرده اند که این تاثیرات را بررسی کرده و نمونه های موفق درمان جوش صورت پس از رعایت رژیم غذایی مناسب را به همه اعلام کرده اند.
انگور قرمز
انگور قرمز سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند و بنابراین از آسیب پوست پیشگیری خواهد کرد. خوردن انگور قرمز با دانه می تواند در پیشگیری از علائم اولیه افزایش سن کمک کند. آنتی اکسیدان ها همچنین برای درمان التهاب پوست شناخته شده اند، بنابراین برای بهبود قرمزی و تورم اطراف آکنه مفید است.
تخمه کدو
پیش از این در بخش بهداشت و سلامت نمناک کامل گفتیم که تخمه کدو تنبل را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از مزایای جادویی این خوراکی فوق العاده قدرتمند بهره مند شوید. این مواد دارای ویتامینE و روی زیادی می باشد که برای پوست ضروری هستند.آنها از جوش پیشگیری کرده و به بهبود آکنه و علائم کیستیک کمک می کند. همچنین منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 و 6 هستند. مشتی از این تخمه خوشمزه و مقوی را روی سالادهای میوه یا سبزیجات بپاشید و میل کنید.
توت ها
توت های تیره مانند بلوبری و توت سیاه به عنوان آنتی اکسیدان قدرتمند شناخته می شوند. آن ها استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند و بنابراین به جوانسازی پوست به مدت طولانی کمک خواهند کرد.
به طور کلی توت ها دارای ویتامین ها و مواد معدنی زیادی هستند که به افزایش متابولیسم بدن کمک می کنند. ان ها شاخص گلیسمی پایینی دارند بنابراین سطح قند خون را کنترل می کنند.
هویج، سیب زمینی شیرین، طالبی، فلفل قرمز
بدن انسان بتاکاروتن را که در بیشتر میوه و سبزیجات زرد، نارنجی و قرمز رنگ وجود دارد به ویتامین A تبدیل می کند و این ویتامین تأثیر سلنیوم را بر پوست چند برابر می سازد. بنابراین از مصرف میوه و سبزیجات قرمز یا زرد رنگ غافل نشوید.
پرتقال، گوجه فرنگی، طالبی (مواد غذایی سرشار از ویتامین C)
این میوه ها و سبزی های سرشار از ویتامین C، آکنه های شما را درمان نخواهد کرد اما ویتامین C غشا سلول ها را تقویت می کند و از این رو باعث پیشگیری از ایجاد جای زخم هایی می شود که نتیجه این ضایعات است. بنابراین میزان ویتامین C بدنتان را بالا ببرید تا پوستی زیبا داشته باشید.
بادام، تخم مرغ، سبزیجات برگ سبز (مواد غذایی سرشار از ویتامین E)
ویتامین E، درمان ضایعات و جای زخم ناشی از آکنه را تسهیل می بخشد. این آنتی اکسیدان موثر در روغن های گیاهی تصفیه شده، میوه های صدفی (گردو، بادام) و دانه های کامل به وفور یافت می شود.
پرتقال
پرتقال به عنوان منبع ویتامین C در نظر گرفته می شود که این ویتامین برای پیشگیری از اکنه لازم است. پرتقال دارای خواص ضدالتهابی است که به بهبود تورم و قرمزی اطراف اکنه کمک می کند. آن ها همچنین باعث می شوند پوست برای مدت طولانی جوان به نظر برسد.