مشخصات آمپول پاپاورین
- نام دارو: آمپول پاپاورین
- نام لاتین: Papaverine
- نام تجاری: Pavabid
- رده دارویی: گشاد كننده عروق
- اشکال دارویی: آمپول
موارد مصرف آمپول پاپاورین
- درمان ناتوانی جنسی در مردان با تزریق داخل پنیس
- بهبود کاهش خونرسانی (ایسکمی) مغزی و محیطی ناشی از انقباض (اسپاسم) شریانی
- کاهش خونرسانی عضله قلب (ایسکمی میوکارد)
- درمان انسداد رگهای قلب (کرونر)
- حالات خاص انقباض رگها (آنژیواسپاستیک) مغزی
مقدار و نحوه مصرف آمپول پاپاورین
مقدار، نوع و توالی زمانی داروهایی که مصرف می کنید به موارد زیر بستگی دارد:
- سن بیمار
- نوع و شدت بیماری تحت درمان
- نحوه واکنش به اولین مقدار مصرفی دارو
- سایر شرایط پزشکی بیمار
برای درمان اختلال نعوظ : بزرگسالان - 30 تا 60 میلی گرم (میلی گرم) طبق دستور پزشک به آهستگی در ناحیه آلت تناسلی تزریق می شود. یک یا دو دقیقه زمان را برای تزریق کامل دوز اختصاص دهید. بیش از یک دوز در روز تزریق نکنید. همچنین بیش از دو روز متوالی یا بیش از سه بار در هفته از این دارو استفاده نکنید.
مکانیسم اثر پاپاورین
پاپاورین یک آلکالوئید تریاک است هرچند که شباهت شیمیایی یا فارماکولوژیک با سایر آلکالوئیدهای تریاک ندارد. داروی پاپاورین دارای اثر گشادکنندگی عروق خونی مغزی می باشد.پاپاورین جریان خون عروق مغزی را افزایش داده و مقاومت عروق مغزی را کاهش می دهد.مصرف اکسیژن بدون تغییر می باشد.این اثر می تواند توجیهی برای استفاده پاپاورین در انسفالوپاتی عروق مغزی باشد.
فارماکودینامیک پاپاورین
پاپاورین دارای اثرات شل کنندگی مستقیم بر روی عضلات صاف می باشد که بخشی از آن به توانایی پاپاورین برای مهار آنزیم فسفودی استراز مربوط می شود. اثر پاپاورین بر روی سیستم عروق و عضلات برونش و دستگاه گوارش و کیسه صفرا و دستگاه ادراری در مطالعات به اثبات رسیده است.
فارماکوکینتیک پاپاورین
مصرف پاپاورین از راههای مختلف (اعم از خوراکی و تزریقی ) موثر می باشد.بخش قابل توجهی در ذخایر چربی و کبد تجمع می یابد و مابقی دفع می گردد.پاپاورین در کبد متابولیزه می گردد.حدود 90% دارو به پروتئین های پلاسما پیوند می یابد.نیمه عمر بیولوژیکی آن خیلی متغیر است و بنا بر مستندات سطح پایدار پلاسما با مصرف خوراکی هر 6 ساعت بدست می آید.پاپاورین بصورت فرم غیرفعال از طریق ادرار دفع می گردد.
نکات قابل توصیه در مصرف پاپاورین
- از تزریق پاپاورین برای مردانی که اختلال نعوظ ندارند ، نباید به عنوان کمک جنسی استفاده شود. در صورت عدم استفاده صحیح از دارو ، آسیب دائمی به آلت تناسلی مرد و از بین رفتن توانایی نعوظ منجر می شود.
- کنترل فشار خون بیمار٬ ریتم قلبی وضربان قلب در طول مصرف این دارو ضروری است.
- شما ممکنه سرگیجه یا خواب آلودگی بگیرید. تا زمانی که بدانید این دارو چه تاثیری روی شما دارد ، رانندگی نکنید ، از ماشین آلات استفاده نکنید و هر کاری که نیاز به هوشیاری ذهنی دارد انجام ندهید.
- به سرعت در حالت ایستاده یا نشستن قرار نگیرید ، خصوصاً اگر بیمار مسن تری هستید.
- برای شما مهم است که به طور مرتب آلت تناسلی خود را معاینه کنید. در صورت مشاهده توده در محل تزریق دارو یا مشاهده انحنای آلت تناسلی خود با پزشک خود مشورت کنید. اینها ممکن است نشانه هایی از رشد بافت ناخواسته باشد (فیبروز نامیده می شود) ، که باید توسط پزشک مشاهده شود.
- مصرف پاپاورین باید توسط پزشک یا تحت نظر پزشک صورت پذیرد.
- پاپاورین برای درمان اختلالات نعوذ مناسب نیست و نباید داخل آلت تناسلی تزریق شود زیرا ممکن است سبب نعوذ طولانی و دردناک نیازمند جراحی برای اصلاح شود.
- داروی پاپاورین در بیماران دارای گلوکوم با احتیاط فراوان مصرف شود.
- در صورت بروز ازدیاد حساسیت کبدی با علائم گوارشی، زردی، ائوزینوفیلی یا تغییر درمقادیر آزمون عملکرد کبد باید مصرف داروی پاپاورین قطع گردد.
دارو های هم گروه پاپاورین
- دی پیریدامول
- نسیریتاید سیترات
- آلپروستادیل
- اپوپروستنول
- ایلوپروست
- ترپروستی نیل
- ایزوکسوپورین
- دیپریدامول+آ اس آ
- آمبریسنتان