یکی از عوامل موثر در رسیدن به موفقیت کاشت ایمپلنت استفاده از برند های معتبر میباشد؛که دندانپزشک باید از برندهای معتبر برای کاشت ایمپلنت دندان استفاده کند.افرادی که دارای بیماری های جانبی میباشند،بایستی با درمیان گذاشتن بیماری ،دندانپزشک را نسبت به انتخاب شیوه درمانی یاری کنند .در موفقیت ایمپلنت دندانی،نوع روند درمانی از پیش گرفته شده نیز تاثیرگذار است .
چرا باید ایمپلنت دندان را انجام داد
در انتخاب هر روش درمانی ابتدا باید تحقیق کرده و مطمئن شویم که این روش بهترین نتیجه و عملکرد را خواهد داشت. حتما این سوال در ذهن شما شکل گرفته است که چرا بهتر است جای خالی دندان در لثه را به کمک ایمپلنت دندان پر نمود؟ این روش چند مزیت عمده دارد:
- در این روش شما می توانید دندانی دقیقا شبیه به دندان طبیعی خود داشته باشید بدون اینکه جابجا شود زیرا تاج دندان به کمک پیچ در فک ثابت می شود.
- ممکن است که دندان های شما حالت زیبای خود را از دست داده باشد. برای مثال برای درمان شکستگی بخشی از دندان که یک روش درمان، تراشیدن و روکش کردن است. اما شما می توانید برای درمان به روش ایمپلنت دندان هم فکر کنید.
- در برخی از افراد ذاتا فاصله ای بین دندان ها وجود دارد که با کمک ایمپلنت دندان رفع خواهد شد. توجه کنید در درمان فاصله بین دندان ها روش ارتودنسی نسبت به ایمپلنت ارجح است به عبارت دیگر صلاح بیمار این است که فاصله بین دندانها با ایمپلنت پر شود. اگر متخصص ارتودنسی تشخیص دهد که با درمان ارتودنسی فاصله بین دندان ها پر نمی شود بیمار می تواند از روش درمانی ایمپلنت استفاده کند.
- همچنین ایمپلنت دندان و پر کردن فاصله بین دندان ها، از حرکت دندان های دیگر و به هم ریختن نظم دندان ها جلوگیری می کند.
میزان موفقیت ایمپلنت دندان
این حق طبیعی شماست که بدانید بعد از انجام ایمپلنت تا چه اندازه این عمل موفقیت آمیز خواهد بود زیرا شما هم هزینه و هم سلامت خود را در این مسیر قرار می دهید. به طور کلی چند فاکتور بر روی موفقیت عمل ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد که در ادامه توضیح خواهیم داد:
وضعیت بیمار
مهمترین عامل که موفقیت ایمپلنت دندان را تضمین می کند، سلامت روحی و جسمی بیمار است. فرد مراجعه کننده نباید به بیماری های حاد مبتلا باشد. حتی یک عفونت ساده نیز می تواند منجر به شکست عمل ایمپلنت شود. شرایط بیمار باید براساس موارد زیر بررسی شود:
- بررسی شرایط روانی بیمار
- سلامت ناحیه لثه و استخوان فک که تحت درمان ایمپلنت قرار می گیرد.
- وضعیت سلامت عمومی بیمار
- بررسی استخوان فک و میزان استخوان باقی مانده
- نبود هیچگونه عفونت در بافت دهان
- نوع تغذیه بیمار
- شرایط کاری و زندگی بیمار
- سن بیمار که هر چه سن کمتر باشد به معنی سلامت بیشتر استخوان فک و در نتیجه موفقیت بیشتر خواهد بود.
در جلسه مشاوره قبل از عمل ایمپلنت دندان کلیه این موارد توسط متخصص ارتودنسی بررسی می شود تا صلاحیت یا عدم صلاحیت فرد برای ایمپلنت را تعیین نماید.
میزان مهارت دندانپزشک یا ارتودنتیست
این که دندانپزشک یا ارتودنتیست تا چه اندازه مهارت و توانایی برای عمل ایمپلنت را داشته باشد بر روی موفقیت آن تاثیر می گذارد. سابقه و خوشنامی یک متخصص ارتودنسی خبره از مواردی است که باید به آن توجه ویژه کرد.
عوامل مربوط به ایمپلنت
جنس، شکل، اندازه، نوع ایمپلنت و اجزای تشکیل دهنده آن از جمله مهمترین عواملی هستند که تعیین کننده میزان موفقیت روش ایمپلنت دندان خواهند بود. به طور کلی هر چه ایمپلنت بیشتر به فک جوش خورد و استخوان فک کمتر تحلیل برود به این معناست که ایمپلنت دندان از بهترین نوع انتخاب شده و عمل موفقیت آمیز بوده است.
نگهداری و مراقبت از ایمپلنت دندان
توجه داشته باشید که از زمان شروع عمل ایمپلنت تا بعد از اجرای کار و تا هر زمان که دندان در داخل فک شما قرار دارد باید از آن مراقبت کنید. عدم رسیدگی به بهداشت دهان و دندان، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، شکستن مواد خوراکی سفت با دندان و… موجب کوتاه شدن عمر ایمپلنت دندان می شود.
چه عواملی می توانند باعث شکست در کاشت ایمپلنت شوند؟
ممکن است در مقالات مختلف خوانده باشید که طول عمر ایمپلنت دندانی ۲۵ سال است که این امر زمانی صحت می یابد که شما بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید و از همه نکاتی که دندان پزشک پوست می نماید پیروی کنید. طول عمر ایمپلنت دندانی به عوامل و فاکتورهای زیادی بستگی دارد که در بخش زیر به برخی از این فاکتورها اشاره می کنیم:
- مراقبت دقیق از ایمپلنت دندانی از قبیل استفاده از نخ دندان و مسواک زدن آن ها به صورت روزانه و هر شش ماه یکبار مراجعه به دندانپزشک برای انجام چکاپ دندان اهمیت بسیار زیادی دارد.
- از جویدن یا گاز زدن اشیای سفت مانند نوک ایمپلنت یا خودکار و یا باز کردن اشیا با دندان خودداری کنید.
- میزان تجربه و مهارت دندانپزشک در نصب ایمپلنت دندانی اهمیت بسیار زیادی دارد. متخصصین به خوبی می دانند که چگونه میزان پیشرفت پیوند ایمپلنت دندانی با استخوان فک را ارزیابی کنند و از پذیرش کامل ایمپلنت توسط استخوان فک حاصل نمایند.
- سبک زندگی و سلامت عمومی شما در این مقوله اهمیت بسیار زیادی دارد.
عواملی که باعث شکست در کاشت ایمپلنت می شوند به شرح زیر می باشند:
- بیماری های درمان نشده
- دیابت
- نصب نامناسب ایمپلنت
محل نصب مدال در دهان یکی از فاکتورهای مهم این است که در تعیین طول عمر آن نقش مهمی را ایفا می کند. ایمپلنتی که در قسمت انتهای دهان نصب می شود به علت جویدن مواد غذایی فشار بسیار زیادی را تحمل می کند که این امر باعث می شود ریسک شکست در این نوع ایمپلنت نسبت به سایر ایمپلنت هایی که در قسمت جلوی دهان نصب می شوند بیشتر باشد. ریسک شکست در ایمپلنت در افرادی که دچار دیابت یا برخی از انواع بیماری ها از قبیل سرطان هستند بیشتر از سایر بیماران است. ایمپلنت دندانی نیز همانند دندان های طبیعی نیاز به مراقبت روزانه استفاده از نخ دندان و مسواک زدن دارد. در برخی موارد شدید رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می تواند باعث بروز بیماری لثه شود که این امر یکی از فاکتورهایی است که می تواند شانس موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش دهد.
تاثیرمصرف دخانیات برموفقیت ایمپلنت
افرادی که ایمپلنت دریافت می کند حتی المکان می بایست پس از کاشت دندان از استعمال دخانیات و مشروبات الکلی بپرهیزند.یکی از مهمترین عواملی که موفقیت ایمپلنت را به خطر می اندازد مصرف سیگار و سایر دخانیات است .
تاثیر رژیم غذایی بر موفقیت ایمپلنت
یکی دیگر از عواملی که با رعایت آن میتوان موفقیت ایمپلنت را تضمین کرد رژیم غذایی مناسب بعد از جراحی ایمپلنت است .استفاده از غذاهای نرم بعد از جراحی، و حداقل سه ماه پس از جراحی از جویدن غذا در آن خودداری کنند تا پایه های ایمپلنت کاشته شده در بهترین شرایط بتوانند به استخوان فک جوش بخورند.
تاثیر رعایت بهداشت دهان و دندان بر موفقیت ایمپلنت دندانی
حفظ کردن بهداشت دهان برای هرفردی یک امر ضروری است و باید به آن اهمیت بسیاری داده شود.در بیماران کاشت ایمپلنت به خاطر جراحی انجام شده روی لثه و وارد شدن یک جسم خارجی به دهان طبیعتا این رعایت بیش از پیش اهمیت می یابد.استفاده از دهان شویه، مسواک مخصوص ایمپلنت، و کشیدن مرتب نخ دندان تاکید جراحان ایمپلنت برای بعد از جراحی است .