متاسفانه یکی از مشکلات رو به افزایش مشکلات ناشی از آپارتمان نشینی و برج نشینی و عدم رعایت قوانین و مقررات در این خصوص است و در همین مورد پرونده های در مراجع قضایی مطرح است که به اختلافات ناشی میان ساکنین یک آپارتمان و غیره رسیدگی می کنند و قانونگذار در این خصوصی قانون تملک آپارتمان ها را وضع کرده تا از وجود هر گونه اختلافی پیشگیری و به حصل و فصل آن بپردازد . یکی از راهکارهای که قانونگذار در قانون پیش بینی کرده است تشکیل مجمعی متشکل از ساکنان ساختمان است تا مالکین با صحبت و تصمیم گیری راهکارهای را برای اتفاق نظر در خصوص برخی مسائل در نظر بگیرند . مجامع عمومی به طور کلی به دو دسته تقسیم می شود که عبارتند از : مجامع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده . که مجامع عمومی عادی به سه بخش مجمع عمومی عادی نخستین و مجامع عمومی عادی سالانه و مجمع عمومی عادی فوق العاده و هر مجمع یک وظیفه خاص بر عهده دارد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی اینکه مجمع عمومی فوق العاده آپارتمان بر طبق قانون چیست ؟ و وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی نخستین آپارتمان می پردازیم .
مجمع عمومی فوق العاده آپارتمان بر طبق قانون چیست ؟
ساختمان ها باید برای ایجاد نظم و امنیت و آسایش در ساختمان باید راهکارهای بیاندیشند در همین راستا قانونگذار قانون تملک آپارتمان را وضع کرده در در آن اجتماع مالکین را تحت عنوان مجمع عمومی پیش بینی کرده است . با توجه به مطالب بیان شده در فوق و با توجه به اهمیت تشکیل این مجامع باید به صورت مجزا از سایر مجامع توضیح داده بشود که مجمع عمومی عادی عبارتند از مجمع عمومی عادی نخستین و مجمع عمومی عادی سالانه ، مجمع عمومی عادی فوق العاده و مجمع عمومی فوق العاده مورد بررسی قرار گیرد . منظور از مجمع عمومی فوق العاده آپارتمان همانطور که از نام آن مشخص است زمانی کلمه مجمع یک آپارتمان بیان می شود منظور مالکین یک ساختمان هستند و مجمع عمومی به معنی جمع کل ساکنین یک آپارتمان و مقصود از فوق العاده یعنی این که به صورت فوق العاده تشکیل می گردد و محدود به زمان معینی نیست و زمان و نحوه تشکیل و آن متفاوت از مجامع عمومی عادی است و زمان خاصی برای تشکیل ندارند بلکه در صورت نیاز و اضطرار در هر زمان تشکیل می گردد .
حد نصاب تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده
به منظور رسمی شدن جلسه مجمع عمومی فوق العاده حضور بیش از نصف صاحبان سهام دارای حق رای الزامی است . در صورتی که در اولین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشود دعوت دوم یا حضور بیش از یک سوم صاحبان سهام دارای حق رای رسمیت یافته و تصمیم گیری خواهد نمود به شرط اینکه در دعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد.
وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده
تشکیل هر جمع و اجتماعی از مردم همواره به دلیل مشخصی است به تبع مجامع عمومی ساختمان نیز به دلایل مشخصی تشکیل می شوند که از جمله مجمع عمومی فوق العاده است که در شرایط خاص تشکیل می شود و به اهداف مشخصی تشکیل می گردد و از جمله وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده می توان موارد زیر را نام برد :
- انتخاب جانشین ( یا جانشینان ) برای مدیر یا مدیران
- تجدید انتخابات هیات مدیره
- انتخاب جانشین ( یا جانشینان ) برای مدیر یا مدیران
- استعفای مدیر یا مدیران قبل از انقضای مدت ( مدت ماموریت مدیر یا مدیرا ساختمان دو سال است و اگر مدیر یا مدیران قبل از اتمام دوره مدیریت خود از ادامه ماموریت استفعا دهد باید بلافاصله مجمعی تحت عنوان مجمع عمومی فوق العاده تشکیل گردد و جانشین وی انتخاب شود . )
- فوت مدیر یا مدیران قبل از انقضای مدت ( اگر مدیر یا مدیران قبل از انقضای مدت ماموریت خود فوت کنند در واقع از سمتشان برکنار می شوند و باید جانشین برای خود انتخاب نمایند . )
- عزل مدیر یا مدیران قبل از انقضای مدت ( مدیر ممکن است به صورتی غیر از استعفاء و فوت از سمتش برکنار شود اگر مالکان مجموعه از نحوه مدیریت رضایت نداشته باشند . دوباره به آن فرد رای ندهند مدیر یا مدیران از سمتشان عزل می شوند . )
- حجر مدیر یا مدیران قبل از انقضای مدت ( اگر مدیر یا مدیران قبل از انقضای مدت محجور شوند از سمتشان عزل می گردند اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند : صغار ، اشخاص غیر رشید و مجانین ) .
- تجدید انتخابات هیات مدیره ( در صورت خروج حداقل سه نفر از اعضای هیات مدیره باید انتخاب هیات مدیره تجدید و از نو مدیران ساختمان تعیین شوند . )
لازم به ذکر است که نیاز است که در پایان جلسه صورت جلسه ای تنظیم شود و مدیران جدید انتخاب شوند و به امضا حاضرین در مجمع عمومی برسد . عنداللزوم تصویب اساسنامه ساختمان که ضروری نمی باشد .
موارد ثبت اجباری تصمیمات مجمع عمومی
با استناد به ماده 106 قانون تجارت کشور در مواردی که تصمیمات مجمع عمومی یکی از موارد زیر را شامل ش.د یک نسخه از صورتجلسه شرکت باید جهت ثبت به اداره ثبت شرکت ها ارائه و تسلیم گردد.
- انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان
- تصویب ترازنامه
- کاهش یا افزایش سرمایه
- تغییرات اساسنامه
- انحلال شرکت و نحوه تصفیه آن
امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .