موارد منع مصرف و تداخل دارویی آپراکلونیدین

  شنبه، 09 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 2 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی آپراکلونیدین
آپراکلونیدین یا یوپیدین، یک آگونیست آلفا-2 آدرنرژیک است که در درمان گلوکوم استفاده می‌شود. در این مطلب موارد منع مصرف و تداخل دارویی آپراکلونیدین بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

قطره چشمی آپراکلونیدین %5/0 همراه با سایر داروها برای درمان گلوکوم (افزایش فشار داخل چشم) برای مدت کوتاهی (مثلاً یک ماه) برای کمک به تأخیر یا جلوگیری از نیاز به جراحی چشم استفاده می‌شود. گلوکوم بیماری است که ممکن است باعث آسیب به عصب بینایی و از دست دادن بینایی شود. همچنین قطره چشم آپراکلونیدین 1% برای جلوگیری یا کاهش بالا رفتن فشار در چشم، در طول و بعد از انواع خاصی از جراحی لیزر چشم استفاده می‌شود. قطره چشمی آپلوکلونیدین از طریق کاهش مقدار مایع (به نام زلالیه) که در قسمت جلوی چشم تولید می‌شود، اثر خود را اعمال می‌کند. این عمل به کاهش فشار درون چشم کمک می‌کند.

داروی آپراکلونیدین

موارد منع مصرف داروی آپراکلونیدین


  • ازدیاد حساسیت به این دارو و ترکیبات آن

  • تا 14 روز پس از تجویز مهارکننده های MAO

تداخل دارویی آپراکلونیدین


تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (از جمله با نسخه/داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی (به خصوص: مسدودکننده‌های بتا (به عنوان مثال، آتنولول (atenolol)، متوپرولول (metoprolol))، داروهای فشارخون، داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای (به عنوان مثال، آمی تریپتیلین (amitriptyline)، نورتریپتیلین (nortriptyline)) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

استفاده از داروهای مهار‌کننده‌ MAO همراه با قطره چشم آپراکلونیدین ممکن است منجر به تداخل جدی (احتمالا منجر به مرگ) شود. از مصرف مهارکننده‌های MAO مانند: ایزوکاربوکسازید (isocarboxazid)، لینزولید (linezolid)، متیلن بلو (methylene blue)، موکلوبماید (moclobemide)، فنلزین (phenelzine)، پروکاربازین (procarbazine)، رازاگیلین (rasagiline)، سلجیلین (selegiline)، ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)، در طول درمان با داروی اجتناب کنید. همچنین دو هفته قبل از آغاز مصرف آپراکلونیدین، استفاده از مهارکننده‌های MAO را قطع کنید و همچنین راجع به شروع و یا قطع مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید. برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرماخوردگی و سرفه) بررسی کنید زیرا مواد تشکیل‌دهنده اکثر آن‌ها باعث خواب‌آلودگی می‌شوند. از دکتر یا داروساز خود راجع به مصرف این داروها سؤال کنید.

سخن آخر

قطره چشم آپرکلینیدین را می توان برای کمک به بهبود پتوز پلک پس از درمان با بوتاکس استفاده نمود. قطره چشمی به اصلاح پتوز ابرو کمک نمی کند. آپرکلینیدین یک قطره چشمی آگونیست آلفا آندروژنیک است. که عضلات را منقبض نموده، و پلک بالایی را بالا می کشد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر