موارد منع مصرف قطره چشم سیکلوپنتولات
- به تاریخ انقضای قطره چشم سیکلوپنتولات توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
- هرگز قطره چشم قطره چشم سیکلوپنتولات را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- تداخل دارویی قطره چشم سیکلوپنتولات را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
تداخلات دارویی سیکلوپنتولات
ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی به خصوص داروهایی مثل داروهای درمان گلوکوم چشم (به عنوان مثال، دورزولامید، پیلوکارپین)، داروهای ضد آریتمی خاص مانند کینیدین (quinidine)، آنتی هیستامین ها (به عنوان مثال، دیفن هیدرامین (diphenhydramine)، مکلیزین (meclizine))، ضد اسپاسم ها (به عنوان مثال، دی سیکلومین (dicyclomine))، برخی داروهای بیماری پارکینسون (به عنوان مثال، آنتی کولینرژیک هایی مانند بنزتروپین (benztropine)، تری هگزیفنیدیل (trihexyphenidyl))، مهار کننده های MAO (ایزوکاربوکسازید (isocarboxazid)، لینزولید (linezolid)، متیلن بلو (methylene blue)، موکلوبماید (moclobemide)، فنلزین (phenelzine)، پروکاربازین (procarbazine)، رازاگیلین (rasagiline)، سلجیلین (selegiline)، ترانیل سیپرومین (tranylcypromine))، سایر داروهای چشم، داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (به عنوان مثال، آمی تریپتیلین (amitriptyline)) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.
مصرف سیکلوپنتولات در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. در این گروه از داروها، مطالعات بر روی حیوانات باردار نشانگر این بود که دارو روی جنین اثرات جانبی دارد، اما مطالعات کافی روی انسان ها در انجام نشده است. در صورتی که منافع استفاده از دارو برای زنان باردار از مضرات دارو بیشتر باشد، ممکن است دارو تجویز شود.
مصرف در شیردهی: هیچ گونه اطلاعی در دسترس نیست، ولی سیکلوپنتولات در دوران شیردهی، به دلیل اثرات قلبی ـ ریوی و CNS این دارو در شیرخواران، باید با احتیاط فراوان مصرف شود.
هشدارها
1- افزایش فشار داخل چشم به صورت موقتی ممکن است رخ دهد .
2- در بیماران با سندروم داون با احتیاط مصرف شود ( احتمال ایجاد گلوکوم با زاویه بسته )
3- داروی سیکلوپنتولات در کودکان باید با احتیاط مصرف شود ، در این مورد با پزشک مشورت نمایید .
4- مصرف این دارو در افراد سالمند ممکن است افزایش فشار داخل چشم را بیشتر محتمل سازد .
5- محلول 2% دارو ممکن است باعث واکنش های روانی و اختلالات رفتاری در کودکان پس از گذشت 30 تا 45 دقیقه از مصرف دارو شود .
نکات قابل توصیه
1- بین دو قطره حداقل 5 دقیقه فاصله بگذارید .
2- برای به حداقل رساندن جذب سیستمیک دارو ؛ تنها 1 قطره از محلول دارو را در هر چشم بچکانید و پس از مصرف، کیسه اشکی واقع در قسمت فوقانی بینی را برای 2 تا 3 دقیقه فشار دهید .
3- از رانندگی ، کارها یا فعالیت هایی که نیاز به دید کامل دارد تا زمانی که مردمک چشم و عضلات مژگانی گشاد شده ، در حال استراحت هستند اجتناب نمایید .
4- نورهای شدید ممکن است موجب ناراحتی چشم شود ، از عینک آفتابی استفاده کنید .
5- این دارو ممکن است در صورت بلعیدن موجب آسیب شود . در این موارد بلافاصله با پزشک یا مرکز کنترل سموم تماس بگیرید .
6- اگر بیمار نوزاد است تا 4 ساعت پس از مصرف دارو توسط کودک به او غذا یا شیر ندهید .
تاثیر مصرف قطره چشم قطره چشم سیکلوپنتولات بر رانندگی
قطره چشم قطره چشم سیکلوپنتولات می تواند باعث تاری دید شود، تا زمانی که تأثیر این دارو در چشم شما باقی مانده است، از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید.