خوابآورها گروهی از داروها هستند که برای القاء حس خوابآلودگی یا بهبود کیفیت خواب مورداستفاده قرار میگیرند. این روزها، مصرف قرص خواب به شکل قابلتوجهی عمومیت یافته است. تنها در آمریکا، بیش از یکسوم افراد از بیخوابی یا کمخوابی شکایت دارند و به خرید قرص خواب آور قوی روی آوردهاند. مصرف این داروها ممکن است در کوتاهمدت بتواند مشکل بیخوابی را برطرف کند. با این حال، استفاده از داروهای خوابآور در طولانیمدت میتواند با عوارض جانبی جدی همراه باشد. برخی از داروهای خوابآور با اثرات آرامبخشی، غالباً بهعنوان داروهای بیهوشی مورداستفاده قرار گرفته و مصرف بلندمدت آنها میتواند با فروپاشی سیستم عصبی مرکزی همراه بوده و دوز نامناسب آنها میتواند کشنده باشد.
مبتلایان به نوروز دپرسیو یا واکنشهای سایکوتیک کـه تـظاهرات اضطرابی ندارند
حساسیت دارویی
بیمارانیکه مسمومیت با الکل و علایم حیاتی مختل دارنـد
گـلوکوم زاویه بسته حاد
مبتلایان به آپنه هنگام خواب
گلوکوم زاویه باز درماننشده
یکی از مسائل مهمی که وجود دارد این است که تداخلات دارویی ممکن است خطر ابتلای شما به عوارض جانبی را افزایش دهد یا اینکه نحوه عملکرد دارو را تحت تاثیر قرار دهد.
دیازپام را همراه برخی از دارو ها مانند ضد دردهای مخدر،مهار کننده های مونوآمینواکسید، درزپین، داروهای ضعیفکنند اعصاب مرکزی، ریفامپین، ایزونیازید، بیهوش کننده های مرکزی و متیل دوپا استفاده کرد.
اگر باید عمل جراحی انجام دهید مصرف این دارو را به پزشک معالج و کادر درمان اطلاع دهید چون دیازپام فشار حون را به شدت کاهش می دهد و باعث شوک در حین عمل حراحی می شود.
برخی از مواد مانند آنتی اسید ها می توانند جذب این دارو را با تاخیر رو به رو کنند.
مصرف این دارو همراه با کارباماز باعث بروز اختلالاتی در متابویسم می شود.
مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی به هیچ عنوان توصیه نمی شود، مگر اینکه به دستور پزشک باشد.
دیازپام را حتما با تجویز پزشک مصرف کنید و قبل از مصرف، تمامی مواردی که روی جلد این دارو نوشته شده است را به دقت مطالعه نمایید. همچنین از مصرف دوز بیشتر یا کمتر از مقداری که برای شما تجویز شده است، خودداری کنید و فقط در همان دوره ی زمانی که برای شما تجویز شده، آن را مصرف کنید. ممکن است دکتر شما در طول دوران مصرف شما، این دارو را با دوز های متفاوت برای شما تجویز کند و این، بسته به تشخیص پزشک متخصص میباشد.