موارد منع مصرف داروی کاپرئومایسین
- به تاریخ انقضای داروی کاپرئومایسین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
- هرگز کاپرئومایسین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- تداخل دارویی کاپرئومایسین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
تداخلات دارویی کاپرئومایسین
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
- اگر داروهای زیر را مصرف می کنید به دکتر خود بگویید، این داروها عبارتند از: داروهایی که ممکن است به کلیه یا شنوایی آسیب برسانند (به عنوان مثال آمفوتریسین B، کولیستین، سیدوفوویر، پلی میکسین)، آمینوگلیکوزیدها مانند آمیکاسین، جنتامایسین، کانامایسین، توبرامایسین.
- خطر بروز مسمومیت کلیوی و گوشی در صورت مصرف همزمان این دارو با آمینوگلیکوزیدها، وانکومایسین وسیس پلاتین افزایش می یابد .
سوکسینیل کولین , کانامایسین , سوکسامتونیوم , سیدوفوویر , مگلومین کامپاند , آتراکوریوم , سیس آتراکوریوم , وکرونیوم , نئومایسین , توکسین انابوتولینوم , پانکرونیوم , آبوبوتولینوم توکسین آ , راپاکورونیوم , توکسین ریمابوتولینوم , روکورونیوم , توبوکورارین , آمفوتریسین B داکسی کولات , اینکوبوتولینوم توکسین آ , نتیل مایسین سولفات , دیاتریزوات (آمیدوتریزوئیک اسید)
مصرف کاپرئومایسین در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. برای دارو های گروه C در دوران بارداری مطالعات در حیوانات نشان داده است که دارو های گروه C روی جنین اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی در مورد انسان در دست نیست؛ با این حال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد؛ یا هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان موجود نیست.
از ترشح این دارو در شیر اطلاعی در دسترس نیست بنابراین باید با احتیاط مصرف شود.
مصرف در بارداری
C ( داروهای گروه C فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجام نشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام می دهد. )
تاثیر مصرف داروی کاپرئومایسین بر رانندگی
داروی کاپرئومایسین باعث خواب آلودگی نمی شود، اما اگر چنین علائمی داشتید، تا رفع این علائم، از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید.

هشدارها
اختلال در کلیه، اختلال شنوایی، سابقه واکنش حساسیتی
خطر هیپوکالمی
خطر نادر اما بالقوه مرگبار نفریت توکسیک
هشدار شدید
در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی و اختلال شنوایی قبل از استفاده احتیاط زیادی کنید. خطر ایجاد اختلال بیشتر عصب جمجمه ای VIII یا آسیب کلیوی در برابر مزایای درمان را در نظر بگیرید. تجویز همزمان با داروهای غیر ضد سل با پتانسیل سمیت گوشی (مثلا پلي میکسين A سولفات، کولستین سولفات، آميكاسين، جنتامايسين، توبرامايسين، ونکومایسین، كانامايسين و نئومایسین) توصيه نمي شود.
تجویز همزمان با داروهای ضدسل مانند استرپتومایسین نیز توصیه نمی شود، زیرا اثرات مشابه و گاه غیر قابل برگشت در عصب جمجمه ای VIII دارد.
ایمنی در حاملگی تعیین نشده است.
اثربخشی در کودکان مشخص نشده است.
نکات قابل توصیه
عملکرد خون را ، همانطور که توسط پزشک گفته شده است بررسی کنید. با پزشک خود صحبت کنید.
قبل از شروع کاپرئومایسین و حین مصرف آن آزمون شنوایی بدهید.
طولانی تر از مدت تجویز شده استفاده نکنید. عفونت ثانویه ممکن است اتفاق بیفتد.
اگر باردار ، دارای قصد بارداری یا شیرده هستید به پزشک خود اطلاع دهید تا برای هرنوع خطری برای کودک صحبت شود.