تداخل دارویی زونیساماید
مصرف داروی زونیساماید همراه با داروهای دیگر می تواند شما را خواب آلود و یا سرعت تنفس شما را آهسته کند که این امر می تواند منجر به عوارض جانبی خطرناک و یا تهدیدکننده زندگی شود.
قبل از مصرف یک قرص خواب، داروهای ضد درد تخدیری، داروهای تجویزی برای درمان سرفه، مصرف یک شل کننده (آرامش دهنده) عضلانی، یا داروهای مصرفی برای اضطراب، افسردگی، یا تشنج با پزشک خود مشورت کنید.
این لیست کامل نیست و بسیاری از داروهای دیگر می توانند با این دارو تداخل ایجاد کنند. این داروها شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین هاو محصولات گیاهی است. فهرستی از تمام داروهای خود را به هر ارائه دهنده خدمات بهداشتی که به شما ارائه دهید.
ایماتنیب , برینزولامید , بلادونا پی بی , پرومتازین , پیموزاید , تری هگزی فنیدیل , دی سیکلومین , زولپیدم , ایتراکونازول , ایزونیازید , پوساکونازول , توپیرامات , سایمتیدین , وریکونازول , کتوکونازول , کلاریترومایسین , کینیدین | کوئینیدین , فلکاینید | فلکایینید , متازولامید , سیکلیزین , پروسیکلیدین , زیپراسیدون , پرومازین , آسناپین , مکلیزین , آزاتادین , کاربینوکسامین , کلرسیکلیزین+ پسودوافدرین , دکس کلرفنیرامین , دوکسیلامین , فلاووکسات , گلیکوپیرولات , مپنزولات , فنین دامین , تریمپرازین , تریپل اِنامین , تریپرولیدین , تروسپیوم , لورلاتینیب , کلرسیکلیزین + فنیل افرین , برم فنیرامین
مصرف در بارداری
C ( داروهای گروه C فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجام نشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام می دهد. )
هشدارها
1-با مصرف زونیساماید احتمال بروز واکنش های شدید پوستی،وقایع خونی جدی،اولیگوهیدروزیزو هایپرترمیا در کودکان ، افکار و رفتار خودکشی، اسیدوز متابولیک وجود دارد.
2-قطع مصرف یا تغییر مقدار مصرف زونیساماید باید بتدریج صورت پذیرد.قطع ناگهانی مصرف زونیساماید می تواند سبب وخیم تر شدن وضعیت صرع و افزایش تعداد تشنج در بیماران دارای صرع شود.
3-زونیساماید در کبد متابولیزه شده و از طریق کلیه ها دفع می گردد لذا در بیماران دارای اختلال عملکرد کلیه و کبد با احتیاط فراوان مصرف شود.
4-در مصرف زونیساماید بخصوص در مقادیر بالاتر اغلب حالت خواب آلودگی اتفاق می افتد.
در صورت فراموش کردن مصرف زونیساماید چی کار کنم ؟
به محض اینکه شما دوز فراموش شده را به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است و یا بیش از چهار ساعت از زمان مصرف این دارو گذشته است، از مصرف دوز فراموش شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید.
در صورت مصرف بیش از حد چی کار کنم ؟
با مراقبت های پزشکی اورژانس و یا کمک های اضطراری برای مسمومیت، تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد این دارو ممکن است شامل پایین رفتن سطح ضربان قلب، احساس سرگیجه، خستگی و تنفس کندو یا کم عمق باشد.
در هنگام مصرف این دارو از چه مواردی اجتناب کرد ؟
مصرف داروی زونیساماید ممکن است تفکر یا پاسخ دهی شما را مختل کند. اگر شما در حال رانندگی و یا در حین انجام هر کاری هستید که نیاز دارد که به گوش باشید، هوشیار باشید. الکل یا نوشیدنی های الکلی ننوشید. مصرف الکل یا نوشیدنی های الکلی می تواند بعضی از عوارض جانبی این دارو را افزایش دهد.
نکات قابل توصیه
1-زونیساماید بخصوص در مقادیر بالاترممکن است سبب خواب آلودگی شودلذا در حین مصرف زونیساماید از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند مانند رانندگی و کار با ماشین آلات بپرهیزید.
2-بعلت احتمال بروز مشکلات خونی با مصرف زونیساماید ، در صورت بروز عوارض زیر فورا پزشک خود را مطلع کنید: تب، زخم گلو، زخم های دهانی،کبود شدگی و خونمردگی های مداوم پوستی .
3-حین مصرف زونیساماید در صورت بروز بثورات پوستی و یا وخیم تر شدن تشنج ها با پزشک معالج تماس بگیرید.
4-در صورت بروز علائمی نظیر درد ناگهانی پشت، درد شکمی ، وجود خون در ادرار که به وجود سنگ کلیه اشاره می کنند ، فورا با پزشک معالج تماس بگیرید.