تداخلات دارویی داروی یوهیمبین
مصرف همزمان بعضی داروها می تواند سبب به وجود آمدن حالت های مختلفی شود.
در یک حالت مصرف دو دارو ممکن است تداخلی با هم نداشته باشد. همچنین مصرف یک دارو ممکن است اثر دارو یا داروهای دیگر را زیاد یا کمتر از حد معمول کند.
مورد دیگر ممنوعیت مصرف همزمان دو یا چند دارو با هم است چون باعث بروز عوارض خطرناکی می شود.
برای مصرف این دارو باید حالات زیر بررسی و در مورد داروهایی که فرد مراجعه مصرف می کند به پزشک معالج یا مراقب سلامت اطلاع داده شده و در مورد ادامه، قطع یا تغییر روش مصرف این داروها مشورت های لازم صورت گیرد.
استفاده از داروی یوهیمبین به همراه داروهایی که در ادامه خواهد آمد، ممکن است باعث بروز عوارض جانبی در فرد مصرف کننده این دارو شود.
اگر این دارو به همراه این دارو مصرف شود ممکن است هرچند وقت یکبار برای اثر بهتر و پیشگیری از بروز عوارض روش مصرف و یا دوز مصرفی این داروها تغییر کند.
این داروها عبارت اند از:
- کلومیپرامین
- کلونیدین
- گوانابنز
- گوواندرل
- گوانتیدین
- گوانفاسین
- لیتیوم کربنات
- مورفین
- مورفین سولفات لیپوزوم
- نالوکسان
- نالترکسون
- رزرپین
تداخلات محتمل با مصرف الکل، تنباکو و مواد غذایی
مصرف داروی یوهیمبین ممکن است با مصرف الکل و نوشیدنی های الکلی، استعمال توتون و تنباکو و همچنین مواد غذایی تداخلاتی را به همراه داشته باشند و باعث ایجاد عوارضی جانبی در فرد مصرف کننده این دارو شود.
از این رو نیاز است اگر فرد به طور منظم از موارد یاد شده استفاده می کند به پزشک خود در این باره اطلاع دهد تا دچار عوارض جانبی جدی و مخاطره آمیز در هنگام مصرف این دارو نشود.
از این رو راه حل ممکن است تغییر دوز یا روش مصرف داروی یوهیمبین و یا تغییر در عادات غذایی و کاهش قابل توجه یا حذف الکل و نوشیدنی های الکلی و توتون و تنباکو از زندگی روزمره فرد مصرف کننده این دارو باشد.
وجود سایر عارضه ها و تأثیر آن بر مصرف داروی یوهیمبین
ابتلای به بعضی بیماریها و عارضه ها ممکن است باعث بروز مشکلاتی در هنگام مصرف این دارو شود.
از این رو فرد در صورت ابتلا به موارد زیر باید به پزشک معالج خود اطلاع دهد تا در مورد راهکارهایی برای مصرف ایمن و بهینه از این دارو و یا اجتناب از مصرف آن همفکری و مشورت صورت گیرد:
- ابتلا به آنژین صدری
- افسردگی
- دیگر بیماری های روحی - روانی
- بیماری های قلبی - عروقی
- فشار خون بالا (هایپر تنشن)
- ابتلا به بیماری های کلیوی: در این حالت مصرف داروی یوهیمبین ممکن است باعث وخیم تر شدن بیماری در فرد مصرف کننده شود.
- ابتلای به بیماری های کبدی: به دلیل کندتر کردن نیمه عمر بیولوژیکی خروج بعضی از مواد از بدن، استفاده از این دارو ممکن است باعث بدتر شدن بیماری های کلیوی در فرد مصرف کننده شود.
هشدارها
1- یوهمبین در بیماران دارای نارسایی عملکرد کلیه منع مصرف دارد.
2- توصیه می شود یوهمبین در سالمندان،بیماران با علائم سایکوز،بیماران قلبی ، بیماران با سابقه زخم معده یا دوازدهه مصرف نشود.
3- امنیت و کارایی مصرف در کودکان زیر 18 سال ثابت نشده است.
احتیاط و ملاحظاتی در مصرف این دارو
به جز توصیه تجویز و توصیه به مصرف که باید با نظر پزشک معالج باشد، انجام ویزیت های منظم و دوره ای برای آگاهی از پیشرفت در بهبود بیماری و یا تأثیر مناسب این دارو لازم است.
همچنین نیاز است که این دارو را دقیقا بر اساس تجویز و دوز توصیه شده پزشک معالج مصرف و در دوزهای بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید.
مصرف دوزهای بالاتر از حد توصیه شده ممکن است باعث ایجا عوارضی مثل بالا رفتن ضربان قلب و دچار شدن به تپش قلب و همچنین فشار خون بالا شود.
نکات قابل توصیه
1- یوهمبین ممکن است باعث گیجی شود لذا در حین درمان با یوهمبین از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند مانند رانندگی و کار با ماشین آلات خودداری نمایید.
2- یوهمبین ممکن است سبب گیجی هنگام تغییر وضعیت شود لذا هنگام تغییر وضعیت از نشسته به ایستاده ویا ازحالت دراز کشیده به ایستاده احتیاط لازم را انجام دهید.