موارد منع مصرف مزوریدازین
طولانی شدن فاصله QT , کما , سابقه آریتمی قلبی , تضعیف سیستم عصبی مرکزی , حساسیت شناخته شده به این دارو یا سایر داروهای فنوتیازینی , مصرف همزمان با داروهایی که موجب طولانی شدن فاصله QT می شوند یا داروهایی که متابولیسم و یا دفع مزوریدازین را مهار می کنند.
تداخلات دارویی مزوریدازین
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
بسیاری از داروها علاوه بر مزوریدازین ممکن است بر ضربان قلب (طولانی شدن QT) تأثیر بگذارند ، از جمله: آمیودارون ، دوفتیلید ، کینیدین ، پروکائین آمید ، سوتالول و برخی داروهای ضد روانپزشکی (مانند پیموزاید ، تیوریدازین).
داروهای خاصی که در ادامه نام می بریم، می توانند خطر عوارض جانبی داروی مزوریدازین (مانند تنفس آهسته ، خواب آلودگی شدید و سرگیجه) را چندین برابر کنند، اگر داروهایی از جمله: الکل، ماری جوانا، داروهای خواب و یا ضد اضطراب (مانند دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، آنتی هیستامین ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، شل کننده های عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین و هیدروکدون) را استفاده می کنید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
برچسب بر روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید چرا که برخی از آن ها از موادی تشکیل شده اند که باعث خواب آلودگی می شوند. از داروساز خود در مورد استفاده از آن ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده کنید.
بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی مزوریدازین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- در صورتی که باردار هستید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
- اگر بیماری مغر استخوان دارید.
- اگر مشکل کبدی و کلیوی دارید.
- اگر مشکل صرع یا تشنج دارید.
- در صورتی که پروستات شما بزرگ شده است.
- اگر مشکل دفع ادرار دارید.
- اگر بیماری گلوکوم چشم دارید.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
مصرف در بارداری
C ( داروهای گروه C فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجام نشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام می دهد. )

نکات قابل توصیه
- در صورت داشتن هر یک از مشکلات زیر و مصرف همزمان مزوریدازین, ریسک بی نظمی های ضربان قلب, حملات قلبی و مرگ ممکن است افزایش یابد: بیماری قلبی, بی نظمی ضربان قلب, سابقه افزایش فاصلهQT ، سابقه خانوادگی طولانی بودن ارثی QT، کاهش پتاسیم خون، ضربان قلب پائین که نیاز به درمان داشته باشد یا سایر اختلالات قلبی.
- مزوریدازین ممکن است با داروهای دیگر که موجب خواب آلودگی می شود، شامل الکل، داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین ها، داروهای ضد درد، داروهای ضد اضطراب، داروهای ضد تشنج و شل کننده های عضلانی تداخل ایجاد کند.
- در صورت مصرف همزمان مزوریدازین با الکل یا هر یک از داروهای فوق، گیجی و خواب آلودگی و سرگیجه شدید ممکن است رخ دهد.
- مزوریدازین را با داروهایی که ریتم ضربان قلب را تغییر می دهند مصرف نکنید. این داروها عبارتند از : کینیدین, پروکاینامید, دیزوپیرامید.
- قبل از مصرف داروهای دیگر نسخه ای و یا داروهای بدون نسخه، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
- در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر سریعا با پزشک خود تماس بگیرید: بروز حرکات غیرقابل کنترل در دهان، زبان، گونه ها، فک، بازوها یا ساق پا ؛ تب؛ سفتی عضلات؛ تعریق؛ ضربان قلب سریع یا نامنظم.
- هنگام رانندگی، فعالیت با دستگاه هایی که نیاز به هوشیاری دارند و یا انجام سایر فعالیت های خطرناک احتیاط کنید.
- مزوریدازون ممکن است سرگیجه یا خواب آلودگی ایجاد کند. اگر احساس سرگیجه یا خواب آلودگی می کنید از انجام این فعالیت ها پرهیز کنید.
- معلوم نیست که آیا این دارو سبب آسیب رساندن به جنین می شود. در صورت حاملگی، قبل از مصرف مزوریدازین ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
- میزان ترشح این دارو در شیر مادر مشخص نیست. در صورت تغذیه با شیر مادر، قبل از مصرف مزوریدازین ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر بیش از 60 سال سن داشته باشید با مصرف مزوریدازین, احتمال بروز عوارض جانبی در شما بیشتر است. در این صورت ممکن است به دوز کمتری از این دارو نیاز داشته باشید.
- از تماس طولانی مدت با نور خورشید اجتناب کنید. مزوریدازین ممکن است حساسیت پوست به نور خورشید را افزایش دهد. در صورتی که تماس با نور آفتاب اجتناب ناپذیر است، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و لباس محافظ بپوشید.