مصرف نیترازپام در دوران حاملگی و شیردهی
C - مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد
مصرف در دوران شیر دهی: نیترازپام مصرف آن توصیه نمی شود زیرا ممکن است در شیر ترشح شود.
تداخلات دارویی نیترازپام
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
داروهای خاصی که در ادامه نام می بریم، می توانند خطر عوارض جانبی داروی نیترازپام (مانند خواب آلودگی شدید و سرگیجه) را چندین برابر کنند، اگر داروهایی از جمله: الکل، داروهای خواب و یا ضد اضطراب آریپیپرازول , آلپرازولام , اپرپیتانت , دیازپام , سایمتیدین , فلوکونازول , فنوباربیتال , گاباپنتین , تتراکوزاکتاید , زولپیدم , نروکسین , نوراگل , سدامین , کلوزاپین , ات کلر وینول , یوهمبین , ترانکی وال , عصاره سنبل الطیب , والیرست , کابازی تاکسل , کوسینتروپین , وریکونازول , کتوکونازول , آزلاستین
مصرف همزمان بنزودیازپین ها با ایتراکونازول و کتوکونازول ممکن است سبب مهار متابولیسم این داروها و در نتیجه افزایش غلظت پلاسمایی این دارو شود.
برچسب بر روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید چرا که برخی از آن ها از موادی تشکیل شده اند که باعث خواب آلودگی می شوند. از داروساز خود در مورد استفاده از آن ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده کنید.
هشدارها
1- نیترازپام ممکن است سبب تغییرات خلق و روان شامل پرخاشگری، اختلال شعور، اضطراب،بی قراری،فراموشی شود.در صورت مشاهده تغییر در رفتار هر چه سریعتر به پزشک معالج مراجعه نمایید.
2- نیترازپام ممکن است سبب بروز ضعف تنفسی بویژه در سالمندان،کودکان ،افراد مبتلا به نارسایی شدید کبدی و افراد به شدت بیمار، افراد مبتلا به آسم حاد و یا بیماری انسداد مزمن ریوی(برونشیت مزمن، آمفیزم) شود در این موارد کاهش مقدار مصرف ممکن است ضروری باشد.
3-مصرف طولانی مدت مقادیر زیاد نیترازپام خطر بروز وابستگی های جسمی و روانی را افزایش می دهد.
4-حین درمان با نیترازپام از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند مانند رانندگی و کار با ماشین آلات خودداری نمایید.
5-در صورت نارسایی عملکرد کلیه نیترازپام را با احتیاط فراوان مصرف نمایید.
6- در صورت نارسایی عملکرد کبد نیترازپام را با احتیاط فراوان مصرف نمایید.
موارد منع مصرف داروی نیترازپام
- به تاریخ انقضای داروی نیترازپام توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
- هرگز داروی نیترازپام را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- تداخل دارویی نیترازپام را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
نکات احتیاطی مهم در هنگام مصرف داروی نیترازپام
اگر به بیماری های زیر مبتلا هستید، حتما قبل از شروع مصرف این دارو با پزشک معالج خود صحبت کنید.
- اگر از بیماری های تنفسی رنج می برید و یا سنگ مثانه شما را اذیت می کند.
- اگر از عارضه های کلیوی و کبدی رنج می برید.
- اگر به بیماری افسردگی دچار هستید.
- اگر مقدار الکل بسیاری مصرف می کنید.
- اگر داروهای دیگری را هم مصرف می کنید.
مصرف دارو برای زنان آبستن: متاسفانه هنوز مفید بودن این دارو در زمان حاملگی اثبات نشده است به همین دلیل پزشک شما با توجه به شرایط بدنی شما مصرف آن را اعلام می کند.
مصرف برای زنان شیرده: ممنوع است زیرا این دارو در شیر مادر تاثیر می گذارد و برای نوزاد مضر است.
مصرف دارو برای بچه ها و کودکان: ممنوع است.
مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: باید دوز مصرفی دارو کاهش پیدا کند، زیرا دارو می تواند موجب حالت خواب آلودگی و ناهشیاری شود که به همین دلیل بهتر است از کارهایی که نیاز به تمرکز دارند مثل رانندگی دوری کنند.
نکته: این دارو را از دسترس کودکان دور نگهداری کنید و در جای خنک و خشک قرار دهید.
هشدار: هنگام مصرف این دارو از خوردن الکل و دیگر مواد مخدر پرهیز شود.