تداخلات دارویی لاپاتینیب
آریپیپرازول , اپرپیتانت , اورولیموس , ایتراکونازول , بوسنتان , پوساکونازول , توپوتکان , فنوباربیتال , فنی توئین , ارگوتامین سی , دانوروبیسین , فنتانیل , رانولازین , تری فلونوماید , پروکائین آمید , اولیندومایسین , رمدسیویر , کانابیدیول , تالازوپاریب , فیداکسومیسین , هالوفانترین , فلیبانسرین , ریوسیگوآت , بداکیلین , الباسویر/گرازوپرویر , انترکتینیب , ومورافنیب , جفیتینیب , ادوکسابان , بتریکسابان , جمتوزومب , گرپافلوکساسین , وندتانیب , الوکسادولین , آکسیتینیب , بپریدیل , پازوپانیب , آرسنیک تری اکساید , وریکونازول , کلاریترومایسین
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
این دارو می تواند سرعت حذف سایر داروها از بدن را کاهش دهد و بر چگونگی عملکرد این داروها تأثیر گذارند. نمونه هایی از داروهای تحت تأثیر، عبارت اند از: برخی از داروهای کلسترول “استاتین ها” (سیمواستاتین، لووستاتین، آتورواستاتین)، تاکرولیموس، ترازودون و دیگوکسین.
سایر داروها می تواند بر حذف و عملکرد لاپاتینیب تأثیر گذارند. مثال هایی از این داروها ، عبارت اند از : دگزامتازون، سایمتیدین، مخمر سنت جان، ضد قارچ های آزول (مانند ایتراکونازول، کتوکونازول)، آنتی بیوتیک ماکرولید (مانند اریترومایسین، کلاریترومایسین)، مهارکننده های پروتئاز HIV (مانند ریتوناویر، ساکوییناویر)، ریفامایسین ها (مانند ریفابوتین) و داروهای ضد تشنج خاص (مانند کاربامازپین، فنی توئین).
بسیاری از داروها علاوه بر لاپاتینیب ممکن است ریتم قلب (طولانی شدن زمان QT) را تحت تأثیر قرار دهند، از جمله: آمیودارون (amiodarone)، دوفتیلید ((dofetilide، پیموزاید(pimozide )، پروکائین آمید(procainamide)، کینیدین(quinidine)، سوتالول(sotalol)، آنتی بیوتیک های ماکرولید (مانند اریترومایسین).
هشدارها
1-احتمال بروزسمیت کبدی شدید و تهدید کننده حیات وجود دارد.علت مرگ نامشخص است.
2-در حین مصرف داروی لاپاتینیب بیماران را جهت بروز علائم ریوی که نشانگر وجود بیماری ریه بینابینی ویا پنومونی می باشد تحت مراقبت و نظارت قرار دهید.ارزیابی LVEF و عملکرد کبددر شروع درمان ،سپس هر 4 تا 6 هفته حین درمان ضروری میباشد.
3-کارایی و امنیت مصرف لاپاتینیب برای کودکان به اثبات نرسیده است.
مصرف لاپاتینیب در دوران بارداری و شیردهی
رده بندی بارداری : گروه D
این دارو می تواند به جنین آسیب برساند و یا باعث نقائصی در هنگام تولد نوزاد شود٬ اگر شما از این دارو استفاده می کنید حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.
هنوز معلوم نیست که این دارو می تواند به شیر مادر عبور کند و یا به کودک شما آسیب برساند٬ قبل از مصرف این دارو در دوران شیردهی پزشک خود را در جریان قرار دهید.
توصیه های دارویی لاپاتینیب
- حداقل در 24 ساعت 2-3 لیتر مایعات بنوشید مگر اینکه پزشک شما توصیه دیگری کرده باشد.
- طبق نظر پزشکتان از داروهای ضد اسهال استفاده نمایید.
- غذاهایی مصرف کنید که به کاهش اسهال کمک می کند.
- پیشگیری از سندرم دست – پا: فعالیت های روزانه را طوری تنظیم نمایید که حرکات سایشی و مواجهه با گرما به حداقل برسد.
- کف دست ها و پاها را با کرم های مرطوب کننده، مرطوب نمایید.
- برای کاهش تهوع، از پزشکتان داروهای ضد تهوع بخواهید، وعده های غذایی را کوچک اما متعدد نمایید.
- برای کمک به درمان/پیشگیری از زخم های دهان، از یک مسواک نرم استفاده کنید و سه بار در روز با یک یا نصف قاشق جوش شیرین و یک یا نصف قاشق نمک مخلوط با 25 سی سی آب دهان را بشویید.
- شما در معرض خطر عفونت هستید به همین خاطر فورا تب یا هرگونه علامت عفونت را به مراقب سلامت خود اطلاع دهید.
- دستان خود را مکرر بشویید.
- برای کاهش خونریزی از ماشین اصلاح الکتریکی و مسواک نرم استفاده نمایید.
- از ورزش های تماسی یا فعالت های آسیب زا پرهیز کنید.
- از رویارویی با نور خورشید پرهیز نمایید. از کرم ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر و پوشش های مناسب استفاده نمایید.
- در کل نوشیدن الکل باید کاملا قطع شود. شما باید این مساله را با پزشکتان درمیان بگذارید.
- خیلی استراحت کنید.
- تغذیه خوب داشته باشید.
- اگر دچار عوارضی شدید به تیم مراقب سلامتتان اطلاع دهید. آنها می توانند دارو یا راهکارهایی را به شما پیشنهاد دهند که در مدیریت این مشکلات موثر است.