تداخلات دارویی قرص خواب ترانکوپین
اگر شما هرکدام از داروهای زیر را مصرف می کنید قبل از مصرف قرص خواب ترانکوپین پزشک خود را مطلع سازید:
- سایمتیدین
- لورازپام
- ریفابوتین، ریفامپین
- استیروئید
- تیوریدازین
- آنتی بیوتیک ها
- داروهایی برای افسردگی و یا بیماری روانی مانند: فلئوکستین، هالوپریدول، ایمی پرامین
- داروهایی برای درمان فشار خون بالا یا بیماری های قلبی
- داروهای ضدتشنج مانند: فنوباربیتال، فنی توئین
آلپرازولام , اس امپرازول , پرگابالین , دولوکستین , روغن ماهی , سالبوتامول , سرترالین , لاموتریژین , لورازپام , لووتیروکسین , متوپرولول , ویتامین ث (آسکوربیک اسید) , کلونازپام , ویتامین دی , آسپرین , لیتیوم , استامینوفن + هیدروکدون , آمی تریپتیلین , اپرپیتانت , پیموزاید , دسموپرسین , دکسترومتورفان , ریسپریدون , میگلیتول , بنزهیدروکدون/استامینوفن , انترکتینیب , اولیندومایسین , بلونانسرین , دلاویردین , لنواتینیب , بداکیلین , ترولیندومایسین , گلیکوپیرونیوم توسیلات , اکسی مورفون , جمتوزومب , آپالوتامید , گرپافلوکساسین , هالوفانترین , میبفرادیل , کوبیسیستات , آپومورفین , مفلوکین , اینوتوزوماب , بپریدیل , پیماوانسرین , ومورافنیب , ایندیناویر , اسپارفلوکساسین , وندتانیب , سافینامید , کدئین , تاپنتادول , گالانتامین , گلی بنکلامید , ریفابوتین , آتازاناویر , میتوتان , سدیم اکسی بات , دکسترآمفتامین / آمفتامین
ممکن است داروهای دیگری وجود داشته باشند که با قرص خواب ترانکوپین تداخل پیدا کنند. درباره تمام داروهای بدون نسخه و یا با نسخه ای که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. این توصیه داروهای گیاهی، ویتامین ها و دیگر داروها را نیز دربر می گیرد.
هشدارها
- کوئتیاپین خطر مرگ را در بیماران مسن که این دارو را برای درمان مشکلات ذهنی ناشی از زوال عقل مصرف می کنند افزایش می دهد .
بیشتر این مرگ ها با مشکلات قلبی یا عفونت مرتبط بودند .
- مصرف کوئتیاپین در درمان مشکلات ذهنی ناشی از زوال عقل تایید نشده است .
- داروهای ضد افسردگی ممکن است خطر افکار و اعمال مربوط به خودکشی را در بچه ها ، نوجوانان و جوانان افزایش دهد .هر چند افسردگی و سایر مشکلات روحی خاص نیز ممکن است ریسک خودکشی را افزایش دهد. بنابراین با پزشک بیمار صحبت کنید تا مطمئن شوید مزایای استفاده از کوئتیاپین بیشتر از مضرات آن است .
- خانواده و نزدیکان فرد مصرف کننده کوئتیاپین باید کاملاٌ مراقب او باشند و با پزشک بیمار تماس نزدیک داشته باشند.
- در صورت مشاهده علایمی همچون بدتر شدن افسردگی بیمار ، افکارخودکشی یا تغییرات رفتاری بلافاصله پزشک را مطلع سازید .
- کوئتیاپین مجوز های لازم برای مصرف در همه ی کودکان را ندارد و در صورت تجویز آن برای کودکتان با پزشک او صحبت کنید و از صحت تجویز آن اطمینان حاصل نمایید .
موارد منع مصرف ترانکوپین
در برخی از مواردبرای به دور ماندن از عوارض ترانکوپین این قرص منع مصرف دارد. حتما قبل از استفاده از این دارو با پزشک خود در مورد شرایط جسمی تان به طور کامل صحبت کنید. ما در اینجا بعضی از موارد منع مصرف را نام برده ایم.
- افرادی که الکل مصرف می کنند: در این افراد مصرف قرص ترانکوپین ممکن است با عوارض بیش ازاندازه ای همراه باشد.
- زنان باردار: مصرف این دارو در ۳ ماه آخر بارداری ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی، مشکلات تغذیه، گرفتگی، لرزش و مشکلات عضلات لگن در نوزاد شود. اگر باردار شدید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
- افرادی که قصد بارداری دارند: قرص ترانکوپین ممکن است موقتاً در باروری در زنان تأثیر بگذارد. بنابراین اگر قصد بارداری در ماه های آینده را دارید از مصرف آن خودداری کنید.
- زنان شیرده: مصرف ترانکوپین به دلیل عوارض آن در شیردهی ممنوع است.
- بیماران قلبی عروقی: یکی از عوارض مصرف این دارو ایجاد اختلالات قلبی ست. بنابراین این دارو برای بیماران قلبی منع مصرف دارد.
- بیماران صرعی و پارکینسون
- بیمارانی با اختلالات کبدی
- بیماران مبتلا به مشکلات پروستات
چند نکته در خصوص ترانکوپین
- نگرانی که در مورد این دارو وجود دارد، ترس از وابستگی و اعتیاد به این دارو است. در حالی که اینگونه نبوده و مصرف آن پس از دوره درمان تحت نظر پزشک قطع شده و وابستگی ایجاد نخواهد کرد.
- تاثیر این دارو کمی زمان بر است و بلافاصله پس از مصرف باعث خواب آلودگی شما نمی شود؛ بنابراین تاخیر زمانی طبیعی است. برای جذب بهتر می توانید این قرص را با آب میوه مصرف کنید.
- در صورتی که بطور طولانی مدت از این دارو استفاده می کنید، هر ۶ ماه یکبار فشار و چربی خون خود را چک کنید.
- به هیچ عنوان دوز مصرفی دارو را بطور خودسرانه افزایش ندهید. افزایش دوز مصرفی باید با نظر پزشک و با انجام و کنترل آزمایشات کبد و کلیه انجام شود.