مگنیتو براساس یکی از گران ترین مدل های جیپ به نام روبیکون ساخته شده است. مهندسان کارخانه موتور شش سیلندر روبیکون را با یک موتور الکتریکی ۲۸۵ اسب بخاری عوض کرده اند و باتری ها را برای تقسیم متناسب وزن، در جاهای مختلف ماشین جا داده اند. برای کنترل بهتر ماشین در جاده های ناهموار، دنده شش سرعته دستی ماشین هم حفظ شده است.جیپ می گوید که هدفش از ساخت مگنیتو، آزمایش قابلیت های ماشین الکتریکی در جاده های ناهموار است.
معرفی جیپ مگنیتو
یکی از پرفروش ترین و شناخته شده ترین محصولات جیپ طی دو دهه اخیر، جیپ رنگلر بوده است که یک آفرودر جمع وجور است و خودرویی کاربردی برای گشت وگذار در طبیعت محسوب می شود. با توجه به افزایش تمایل مصرف کنندگان نسبت به خرید خودروهای الکتریکی و بازار داغ اتومبیل های برقی در جهان، جیپ تصمیم گرفت تا نسخه الکتریکی رنگلر را روانه بازار کند و این خودرو را جیپ مگنیتو نامید.
با وجود آن که گروه فیات کرایسلر طی سال های گذشته چندان در زمینه تولید خودروهای الکتریکی فعال نبود، انتظار می رود پس از ادغام با پژو سیتروئن و تشکیل اتحاد استلانتیس، رویه الکتریکی سازی محصولات سرعت گیرد. بدیهی است اگر جیپ بخواهد در بازار خودروی جهان باقی بماند، باید محصولاتی الکتریکی را روانه بازار کند که قدرت مقابله با رقبا را داشته باشند.
طراحی این خودرو براساس خودروی رانگلر روبیکان ۲۰۲۰ انجام گرفته است، اما موتور برقی آن ۲۷۳ پوند-فوت گشتاور و ۲۸۵ اسب بخار توان داشته و از یک سیستم ۸۰۰ ولتی در بین ۴ باتری استفاده می کند. با این وجود، شرکت جیپ در مورد میزان مسافتی که مگنیتو با یک بار شارژ می تواند طی کند، صحبتی نکرده است. این موضوع جای تعجبی ندارد چرا که این خودرو هنوز در حد یک کانسپت است.
مگنیتو به جعبه دنده ی دستی ۶ سرعته مجهز شده است. این اولین باری نیست که یک خودروی برقی از چنین جعبه دنده ای بهره می برد، چرا که شرکت فورد نیز از جعبه دنده ی مشابهی در کانسپت خودروی برقی موستانگ لیتیوم استفاده کرده بود.
در این مطلب، نگاهی به جیپ مگنیتو داریم که عنوان اولین شاسی بلند تمام الکتریکی جیپ را یدک می کشد. همراه ما باشید تا این شاسی بلند سرسخت الکتریکی را مورد بررسی قرار دهیم.
چگونه یک رنگلر را به مگنیتو تبدیل کنیم؟
تولید خودروهای الکتریکی، فرآیندی دشوار، زمان بر و پرهزینه است و معمولا خودروسازان باید سرمایه و وقت زیادی را صرف توسعه خودروهای الکتریکی کنند. با این وجود، جیپ برای ساخت مگنیتو یک میان بر کوچک زده و جهت ساخت محصول جدید، از خودروهای پیشین خود بهره گرفته است.
فرآیند خلق جیپ مگنیتو، با انتخاب یک دستگاه جیپ رنگلر روبیکون دودرب مدل 2018 آغاز شد. تیم توسعه بلافاصله موتور V6 این رنگلر را برداشتند و به جای آن، یک موتور الکتریکی قرار دادند؛ اما تغییری در مورد گیربکس شش سرعته این خودرو رخ نداد.
کلاچ در جیپ مگنیتو، نقش مهمی را ایفا نمی کند؛ اما رانندگی با این جیپ الکتریکی، نیاز به تعویض دنده دارد. جعبه دنده شش سرعته جیپ رنگلر، به طرز اعجاب انگیزی کالیبره شده است و اکنون، مگنیتو می تواند با استفاده از همان جعبه دنده به فعالیت خود ادامه دهد. بنا بر اعلام جیپ، شتاب صفرتاصد مگنیتو حدود 7.4 ثانیه است.
پیشرانه الکتریکی جیپ مگنیتو، 270 اسب بخار قدرت و 474 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. وزن جیپ مگنیتو بدون درب های جانبی و صندلی عقب، حدود 2610 کیلوگرم برآورد می شود که برای یک خودروی الکتریکی در این ابعاد، اندکی زیاد به نظر می رسد.
انرژی پیشرانه الکتریکی جیپ مگنیتو، از چهار بسته باتری لیتیوم یونی تامین می شود که در محفظه بار، جای باک سابق و زیر کاپوت قرار دارند و مجموعا 70 کیلووات ساعت انرژی را در خود ذخیره می کنند. باتری های درنظرگرفته شده برای پیشرانه و سیستم های داخلی خودرو متفاوت است و جیپ برای تامین انرژی امکانات رفاهی و آفرودی مگنیتو، از یک جفت باتری 12 ولتی استفاده می کند. متاسفانه محدوده برد مگنیتو اعلام نشده و جیپ این پرسش بزرگ را بی پاسخ گذاشته است، از این رو، باید تا زمان عرضه جیپ رنگلر الکتریکی به طور رسمی، صبر کنیم تا محدوده برد این خودرو مشخص شود.
از آن جایی که مگنیتو یک خودروی آفرودی است، تمامی قطعات الکتریکی مگنیتو در محفظه های ضدآب قرار داده شده اند. مطابق اعلام تیم سازنده، مگنیتو می تواند تا سی درصد مقاومت در برابر پاشش آبی را که رنگلر عادی از آن برخوردار است، ارایه دهد که برای یک خودروی الکتریکی، قابلیت مهمی محسوب می شود. باتری های مگنیتو نیز با صفحات لغزنده پوشش داده شده اند و از این قطعات در برابر برخورد اجسام خارجی، محافظت به عمل می آورند.
مگنیتو توسط جیپ به خوبی مجهز شده است و هرآن چه را یک آفرودسوار واقعی لازم دارد، در خود جای داده است. برای مثال، کیت بالابر 2.0 اینچی، رینگ و لاستیک 35 اینچی و وینچ گرم شونده، بخشی از تجهیزات مگنیتو هستند. یک رول قفس سفارشی نیز برای مگنیتو در نظر گرفته شده است تا تعادل خودرو در عبور از مسیرهای مختلف افزایش یابد. مگنیتو، با طرح رنگی سفید و آبی به دست مشتریان می رسد که این مساله، یادآور جیپ هایی است که در دهه 1980 میلادی برای سواری در ساحل به بازار عرضه شده بودند.
جیپ به تقلید از نسخه اصلی این مدل یعنی رنگلر، محدودیتی را برای گشتاور در نظر گرفته است. از این رو، اگر به گشتاور بیشتری هنگام صخره نوردی نیاز دارید، باید دنده را در سنگین ترین وضعیت قرار دهید. برای سرعت گرفتن در اتوبان ها و جاده ها نیز باید دنده را سبک کنید تا گشتاور خروجی محدود شود و به جای آن، سرعت بیشتری را تجربه کنید.
نکته جالب درخصوص جیپ مگنیتو، ارسال قدرت به هر چهار چرخ در این خودرو است. اکثر خودروهای الکتریکی برای بهره وری در انرژی و دست یابی به برد بیشتر، از سیستم انتقال قدرت تک دیفرانسیل استفاده می کنند؛ اما جیپ مگنیتو برخلاف بسیاری از آن ها، به سیستم چهارچرخ محرک مجهز و یک شاسی بلند واقعی است.
جیپ مگنیتو، حد فاصل آینده و گذشته
باید توجه کرد که جیپ مگنیتو، یک مدل مفهومی است و تا زمانی که این خودرو به مرحله تولید انبوه برسد، فاصله قابل توجهی باقی مانده است. با این وجود، طبق نظر منتقدان وب سایت موتور وان، مگنیتو هنگام حرکت همانند اکثر خودروهای الکتریکی ساکت است و تنها صدای جعبه دنده به گوش می رسد. دریچه گاز و گیربکس این خودرو، همواره مقدار مناسبی از گشتاور را در اختیار چرخ ها قرار می دهند و از این رو، می توان به توانایی های آفرود جیپ مگنیتو اعتماد کرد.
با وجود جذابیت های مختلف مگنیتو، به نظر نمی رسد جیپ، رنگلر الکتریکی را دقیقا با همین مشخصات روانه بازار کند و مگنیتو برای این شرکت، تنها نقش یک پروژه آزمایشی را ایفا می کند. با این حال، امیدواریم طی سال های آینده مسیرهای آفرودی در جهان از مدل رنگلر با پیشرانه الکتریکی بهره مند شوند.
مساله مهم درخصوص جیپ مگنیتو، اعتماد علاقه مندان به آفرود نسبت به چنین خودروهایی است. دوست داران آفرود علاقه دارند تا از خودروهای دیزلی و بنزینی برای ماجراجویی های خود استفاده کنند و پیشرانه های درون سوز را قابل اعتمادتر از موتورهای برقی قلمداد می کنند. این پیشرانه ها در برابر نفوذ آب و گردوخاک نسبت به موتورهای الکتریکی مقاوم تر هستند و علاوه برآن، می توانند نقش ژنراتور را هنگام کمپینگ در طبیعت ایفا کنند، درحالی که موتورهای الکتریکی تا زمانی که نیاز به حرکت خودرو وجود نداشته باشد، روشن نمی شوند.
فاکتور مهم و اساسی در مورد خودروهایی نظیر جیپ مگنیتو، افزایش دوام و استقامت آن ها است. در مورد خودروهای آفرودی با موتور الکتریکی، برد معنایی ندارد؛ چراکه آن ها مسافت های کوتاهی را طی می کنند و علاوه برآن، با تجهیزاتی هم چون پنل های خورشیدی قابل شارژ هستند. نکته مهم درخصوص خودروهای آفرودی الکتریکی، آن است که این اتومبیل ها باید تاب آوری قابل توجهی را در برابر شرایط سخت خارج جاده ای داشته باشند و این ویژگی را به صورت عینی ثابت کنند تا علاقه مندان به آفرود، نسبت به شاسی بلندهای آفرودی الکتریکی خوش بین شوند.