به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، به بیان ساده پرایس اکشن یک تکنیک معامله گری و تحلیل بازار است که به معامله گر این امکان را می دهد تا با استفاده از حرکات واقعی قیمت تصمیمات خود برای انجام معاملات را بگیرد؛ برخلاف دیگر تریدرها که با استفاده از اندیکاتورهایی که همیشه عقب تر از قیمت فعلی بازار هستند اقدام به تحلیل حرکات قیمت می کنند (توجه داشته باشید که اصلا منظور ما این نیست که استفاده از اندیکاتورها برای انجام تحلیل و معامله مناسب نمی باشد).
اکثر اندیکاتورها از قیمت فعلی بازار عقبتر هستند و در واقع تحلیل اطلاعات گذشته قیمت را با استفاده از فرمول خود نشان می دهند. با استفاده از برخی روش های معامله گری خاص اطلاعات گذشته می توانند به تریدر کمک کنند تا بتواند حرکات بعدی بازار که به احتمال زیاد به زودی رخ خواهند داد را تشخیص دهد، در حالی که با استفاده از اندیکاتورها باید صرفا حرکات بعدی بازار را حدس بزنیم.
در بازارهای مالی روش های بسیار زیادی برای تحلیل یک دارایی وجود دارد و هر فرد می تواند بر اساس هدف و استراتژی خود، تصمیم بگیرد که از کدام یک از روش ها یا ابزارها برای تحلیل های خود استفاده کند. برخی از روش های تحلیل نیاز به دسترسی به ابزارهایی دارند که ممکن است برای تحلیلگران، در صورت وجود محدودیت های زمانی یا مکانی مشکل ساز باشند. در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی یکی از روش های تحلیل در بازارهای مالی، به نام پرایس اکشن (Price action) بپردازیم. برای استفاده از روش پرایش اکشن، تنها نیاز تحلیلگران، مشاهده و استفاده از نمودار است و به هیچ ابزار یا اندیکاتور دیگری نیاز نیست.
پایه های اساسی در پرایس اکشن در بازار کریپتوکارنسی ها
افرادی که می خواهند به موفقیت در معاملات و تریدهای خود در بازار ارزهای دیجیتال برسند، به آگاهی و اطلاع نسبی از چگونگی استفاده از تحلیل پرایش اکشن در نمودارها نیاز دارند. واضح است که برای دانستن اینکه چه سطح قیمتی برای ورود به یک ارز دیجیتال مناسب است و کدام سطح را می توانید به عنوان هدف قیمتی خود برای خروج از معاملات قرار دهید، نیاز به اطلاعاتی دارید تا با استفاده از آنها بتوانید این سطوح قیمتی را مشخص و تعیین نمایید.
در Price action، برخلاف دیگر ابزارهای تحلیل در تحلیل تکنیکال، نیازی به استفاده از ابزارهایی همچون اندیکاتورها وجود ندارد. پرایس اکشن همچون اندیکاتورها ابزاری برای تحلیل نیست؛ بلکه یک روش تحلیل نمودار است. معامله گران در این روش با استفاده از تحلیل و تشخیص مواردی همچون الگوهای کندل استیکی، خطوط حمایت و مقاومت و یا خطوط روند و همچنین پیش بینی شکست ها یا احتمال ادامۀ روندها، تنها از نمودار و اطلاعات قیمتی استفاده می کنند. نکتۀ دیگری که اهمیت دارد این است که همچون سایر روش های تحلیل، در روش پرایس اکشن نیز باید به حجم معاملات و بازۀ زمانی مورد نظر و تأثیرات آنها بر تحلیل ها، توجه داشت.
سطوح حمایت و مقاومت در پرایس اکشن
یکی از مهم ترین نکات در استفاده از روش پرایش اکشن، یافتن سطوح حمایت و مقاومت است. تحلیلگرانی که از این روش استفاده می کنند، باید به یافتن سطوح حمایت و مقاومت مختلف، در بازه های زمانی مختلف اقدام کنند و عکس العمل های نمودار قیمت نسبت به این سطوح یا شکست این سطوح را کنترل کنند و با استفاده از آنها به کسب سود بپردازند.
سطوح حمایت و مقاومت بعد از شکسته شدن به یکدیگر تبدیل می شوند. این بدان معنی است که یک سطح حمایتی بعد از شکسته شدن، به عنوان یک سطح مقاومتی برای نمودار قیمت عمل خواهد کرد و برعکس، یک سطح مقاومت بعد از شکسته شدن، از طریق نمودار قیمت به یک سطح حمایت تبدیل می شود.
زمانی که نمودار قیمت اولین بار از پایین با یک محدودۀ قیمتی مشخص، برخورد داشته باشد و سپس از بالا با همان محدوده برخورد کند، بدین معنی است که سطح مقاومتی قبلی به یک سطح حمایتی تبدیل شده است و نشان می دهد که نمودار قیمت به افزایش بیشتر تمایل دارد.
اگر رسم خطوط حمایت و مقاومت را برای بازه های زمانی مختلفی انجام دهید، خواهید دید که در هر یک از بازه های زمانی بلندمدت، تعدادی سطوح حمایتی و مقاومتی مختلف دیگر در بازه های زمانی کوتاه مدت تر وجود دارد.
از روش تشخیص سطوح حمایت و مقاومت، باید در کنار دیگر ابزارهای مفید موجود در تحلیل تکنیکال استفاده کرد.
خطوط روند
علاوه بر استفاده از روش هایی همچون موج شماری، استفاده از سطوح فیبوناچی اصلاحی و تشخیص سطوح حمایت و مقاومت، استفاده و رسم خطوط روند از دیگر نکات مهم برای تحلیل چارت ها با استفاده از روش پرایس اکشن است.
خطوط روند تا زمان شکسته شدن، معتبر و کاربردی هستند و می توان از آنها برای به حداکثر رساندن سود در معاملات استفاده کرد.
از خطوط روند نیز باید در بازه های زمانی مختلفی استفاده کرد. اغلب این خطوط بسیار واضح هستند اما شما می توانید با استفاده از بررسی های بیشتر، خطوط روندی را بیابید که در نگاه اول چندان جذاب به نظر نرسیده اند.
خطوط روند، معیارهای مهمی برای کسب سود هستند و به تحلیلگران این امکان را می دهند که تا زمانی که نشانه ای از شکست یک روند نبینند، از یک روند خارج نشوند و سود خود را به حداکثر برسانند. تا زمانی که نمودار قیمت، خطوط روند را از بالا یا پایین قطع نکند، تریدرها می توانند از آن روند استفاده کنند و کسب سود داشته باشند.
شکسته شدن یک روند، سیگنالی برای بازگشت آن روند است. در این مناطق معمولاً تریدرها از پوزیشن های فعلی خود خارج و پوزیشن های جدیدی را در جهت روند جدید باز می کنند.
مزایا و معایب استفاده از روش پرایس اکشن
با توجه به اینکه در روش پرایش اکشن از ابزار و اندیکاتورهای خاصی استفاده نمی شود و نمودار قیمتی در ساده ترین حالت خودش بررسی می شود، ممکن است نظرات افراد مختلف با توجه به بازه های زمانی مختلف یا موارد دیگر، متفاوت از هم باشند و یکی از تحلیلگران نظر به برگشت روند داشته و دیگری موافق با ادامۀ روند موجود باشد. همچنین الگوهای یافت شده همیشه بلافاصله درست از آب در نمی آیند و ممکن است تأیید نهایی شکل گیری یک الگو نیازمند صبر باشد.
از مزایای این روش می توان به آسان بودن و در دسترس بودن آن اشاره کرد. تحلیلگرانی که از این روش استفاده می کنند، نیاز به هیچ نرم افزار، ابزار یا اندیکاتور خاصی ندارند. علاوه بر این، از این روش می توان در بازه های زمانی مختلف و در بازارهای مختلفی استفاده کرد. از دیگر نکات مثبت در این روش این است که با توجه به وضعیت حال و موجود بازار صورت می گیرد و در مقایسه با استفاده از اندیکاتورها که معمولاً با تأخیر همراه هستند، احتمال تأخیر کمتری دارد.