در این بیماری موهای سر کم کم نازک و ضعیف می شوند. به این حالت اصطلاحا شکل مینیاتوری گفته می شود. با این وضعیت کم کم موها در ناحیه شقیقه ها ریزش می کند و با پس ریزش، محل رویش موی سر به شکل M انگلیسی درمی آید.
گاهی ریزش مو در خانم ها آن قدر پیشرفت می کند که پوست کف سر به راحتی قابل رویت است. البته طاسی کامل مردانه به شکلی که در آقایان دیده می شود در خانم ها بسیار نادر است. در این عارضه چه در آقایان و چه در خانم ها هورمون مردانه موسوم به دی هیدروکسی تستوسترون مقصر اصلی چربی محسوب می شودکه در پوست سر سبب افزایش چربی پوست و افزایش ریزش موها می شود.
فقر آهن
با توجه به این که کم خونی ناشی از فقر آهن بر روی تمام سلولهای بدن از جمله فولیکول های مو تأثیر می گذارد از این رو باعث اختلال در رشد مو و ریزش شدید آنها می شود کمبود اهن می تواند باعث بروز مشکلات جدی تری در فرد شود.
درمان : قرص های آهن مناسب ترین راه برای درمان کم خونی هستند با این وجود بهتر است تا از مصرف خودسرانه بپرهیزید و با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید علاوه بر مصرف قرص ها مصرف غذاهای غنی از آهن مثل: گوشت قرمز، ماهی، سبزیجات پهن برگ و غلات غنی شده نیز بسیار کاربردی است.
مشکل تیروئید
افرادی که دارای اختلالات تیروئیدی هستند معمولا این افراد از ریزش مو رنج می برند زیرا این مشکل در هر دو حالت یعنی در کم کاری تیروئید یا پرکاری غده تیروئید نیز دیده می شود علاوه بر ریزش ریزش مو باعث افزایش وزن، خستگی، یبوست ، افسردگی و مشکل تمرکز، مشکل در ناخن ها و پوست نیز می شود
درمان : مراجعه به پزشک و دریافت داروی هورمون تیروئید که مصرف منطم دارو ها می تواند از بروز بسیاری از مشکلاتی که بیان شد جلوگیری کند
یائسگی
نزدیک به 50 درصد بانوان با نزدیک شدن به سن 50 سالگی با مشکل کم پشت شدن یا ریزش مو مواجه می شوند. چراکه هورمون ها تا به این سن به رشد مو کمک می کردند، اما ریزش مو با عبور از 50 سالگی و کاهش استروژن شروع می شود.
استرس یا تروما
گاهی اوقات پس از پشت سر گذاشتن رویدادها و حوادث ناراحت کننده و تنش زا، مانند طلاق یا فوت نزدیکان، یا کاهش وزن شدید یا ناگهانی، تب بالا یا جراحی با ریزش شدید مو مواجه می شویم. در این حالت اگر بر استرس غلبه کنیم یا منبع استرس برطرف شود، ریزش مو موقتی و طبیعی خواهد بود.
کاهش مقدار استروژن
یائسگی دورانی است که ممکن است بسیاری از خانم ها بعد از آن دچار تغییراتی در بدن خود شوند از آن جایی که هورمون ها نقش موثری در زیبایی پوست و مو دارد با کاهش مقدار استروژن در بدن خیلی از زنان، ریزش مو به شکل جدی تری نمایان می شود.
تغییرات هورمونی بعد از زایمان
یکی از شایع ترین ریزش هایی که ممکن است برای همه مادران شیرده به وجود بیایید ریزش مو بعد از زایمان است که علت آن بروز تغییرات هورمونی در دوران بارداری است
برخی داروها
داروها یکی از تاثیرگذار ترین مواد در بدن هستند از این رو ممکن است تا مصرف برخی از ان ها باعث اختلال در رشد مو و ریزش مو و طاسی سر در زنان شوند. با توجه به این که ریزش موی افراد با مصرف دارو هایی مانند فشار خون، آرتریت، داروهای قلبی معمولاً موقت است؛ اما نباید فراموش کرد که در صورت آسیب فولیکول ها ی مو ممکن است فرد دچار طاسی شود.
داروهای گیاهی
گیاهانی مثل گزنه و عصاره گیاه دم اسب و رزماری سبب افزایش جریان خون در پوست سر می شوند. امروزه می توان از محلول های گیاهی در همین راستا بهره برد. از سوی دیگر اخیرا ماده ای به نام پروکاپیل و عصاره های گیاهی از جمله بابونه و گزنه دیده شده که سبب کاهش هورمون های مؤثر در ریزش مو می شوند که در نتیجه استفاده این مواد، افزایش جریان خون و تغذیه ریشه موها و کاهش هورمون دی هیدروکسی تستوسترون اتفاق خواهد افتاد. با این کار هم سبب تقویت موها می شویم و هم به رویش مجدد آن کمک می کنیم. علاوه بر این امروزه نوعی قرص موسوم به پروپشیا یا در اصطلاح فین استراید جهت جلوگیری از ریزش مو در آقایان رواج یافته است. این دارو اگرچه برای بزرگی خوش خیم پروستات در اصل تجویز می شود اما برخی از پزشکان آن را در دوزهای پایین تر یعنی حدود یک میلی گرم روزانه جهت جلوگیری از ریزش مو طبق مکانیسم مذکور تجویز می کنند. از آنجایی که استفاده از محلول های موضعی ضدریزش مو با منشأ گیاهی موسوم به لاینین به صورت سطحی و لایه ای تنها در محل ریشه مو اثر کرده و فاقد عوارض جانبی گسترده داروهای خوراکی و شیمیایی هستند، پیشنهاد می شود افراد در تجربه اولیه درمانی خود از اینگونه درمان های گیاهی بهره گیرند.