لاکوزامید یک داروی ضد تشنج است که در صرع پارشیال یا صرع کوچک کاربرد دارد. مطالعات اخیر نشان داده است که لاکوزامید بر سلول های عصبی مزمن که معمولا در هسته مرکزی تشنج قرار دارند تاثیر کذار است در حالیکه داروهایی مانند کاربامازپین و لاموتریژین بیشتر بر سلول های عصبی فعال و آتشین موثرند.
موارد مصرف لاکوزامید
لاکوزامید (لاکوزاماید) به تنهایی در درمان و کنترل صرع پارشیال کاربرد دارد. در صرع پارشیال فقط بخشی از سلول های مغزی درگیر هستند.ممکن است لاکوزامید همراه با سایر داروهای ضد صرع در تشنج عمومی نیز استفاده شود. لاکوزامید در بزرگسالان و کودکان 4 سال به بالا استفاده می شود. همچنین در نوروپاتی دیابتی و دردهای با منشاء عصبی کاربرد دارد.
موارد منع مصرف داروی لاکوزامید (لاکسا، یونیماید)
- به تاریخ انقضای داروی لاکوزامید (Lacosamide) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی لاکوزامید را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری یا قصد باردار شدن
- شیردهی
- مشکلات خلقی یا روانی (مانند افسردگی، روان پریشی)
- مشکلات قلبی (مانند نارسایی قلبی، درد قفسه سینه، ضربان قلب نامنظم)
- مشکلات کبدی
- مشکلات کلیوی (از جمله دیالیز)
- سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال مصرف مواد (مانند استفاده بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل)
- فنیل کتونوری یا هر بیماری دیگری که محدودیت یا منع مصرف آسپارتام دارد.
تداخلات دارویی لاکوزامید
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی لاکوزامید، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
از جمله داروهایی که با داروی لاکوزامید تداخل دارند، عبارتند از:
- داروهای خواب و یا ضد اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم)
- آنتی هیستامین ها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین)
- شل کننده های عضلانی
- داروهای ضد درد و مسکن
مصرف لاکوزامید در بارداری و شیردهی
بارداری / شیردهی: چنانچه شما در دوران بارداری یا شیردهی هستید و یا قصد بارداری را دارید، قبل از مصرف این دارو با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید
از آنجایی که اثر استفاده لاکوزامید روی بارداری، جنین و کودک تازه متولدشده شناسایی نشده است، استفاده از لاکوزامید در صورتی که در دوران بارداری یا شیردهی هستید، توصیه نمی شود. همچنین، ترشح لاکوزامید در شیر مادر شناخته شده نیست. چنانچه در دوران بارداری هستید و یا قصد بارداری را دارید بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید. بدون مشورت با پزشک خود درمان را متوقف نکنید؛ زیرا ممکن است حملات (تشنج ها) را افزایش دهد. بدتر شدن بیماری تان می تواند به کودک آسیب بزند.
موارد احتیاط در مورد مصرف لاکوزامید
پیش از مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید اگر:
دارای افکاری مبنی بر آسیب به خود یا خودکشی هستید. تعداد کمی از افرادی که تحت درمان های دارویی ضد صرع مثل لاکوزامید بودند افکاری مبنی بر آسیب به خود یا خودکشی داشتند. اگر هر یک از این افکار را داشتید، پزشک خود را سریعا مطلع کنید.
مشکل قلبی دارید که بر ضربان قلبتان تاثیر می گذارد و شما اغلب ضربان قلب آهسته، تند و نامنظم دارید نظیر، بلوک دهلیزی بطنی، فیبریلاسیون دهلیزی و فلوتر دهلیزی
دچار مشکلات شدید قلبی هستید مثل نارسایی قلبی و یا حمله قلبی . اغلب دچار احساس سرگیجه یا غش هستید. ممکن است لاکوزامید باعث حالت گیجی شما شود این ممکن است ریسک آسیب های تصادفی و یا افتادن را افزایش دهد، بنابراین بایستی تا زمانی که به اثرات این دارو عادت می کنید از خود مراقبت کنید. لاكوزاميد همراه با الكل منع مصرف دارد. اگر هرکدام از موارد بالا شامل شما می شود (یا اگر مطمئن نیستید)، قبل از مصرف دارو با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.