موارد منع مصرف و تداخل دارویی متولازون

  سه شنبه، 20 دی 1401   زمان مطالعه 4 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی متولازون
متولازون یک تیازید دیورتیک (مدر) می باشد که که مانع جذب بیش از حد نمک می شود و از احتساب مایعات جلوگیری می کند.متولازون در درمان احتباس مایعات (ادم یا خیز) در نارسایی احتقانی قلب یا اختلالات کلیوی مانند سندروم نفروتیک استفاده می شود. در این بخش به موارد منع مصرف و تداخل دارویی متولازون در ساعد نیوز اشاره می کنیم.

داروی متولازون به گروهی از داروها به نام قرص آب (داروهای ادرارآور) تعلق دارد. مدر (دیورتیک)، دارویی است که حجم ادرار قابل دفع از کلیه ها را افزایش می دهد. به این نوع داروها قرص های آب هم گفته می شود. داروهای مدر به طور رایج برای درمان فشار خون بالا، مشکلات کلیوی، جلوگیری از سکته قلبی و نارسایی قلبی تجویز می شوند. همچنین این داروها برای حذف مایع اضافی از بدن در شرایطی که حجم مایعات بدن بیشتر از حد مورد نیاز باشد (شرایطی که بدن دچار ادم می شود) استفاده می شود.

موارد منع مصرف متولازون

  • به تاریخ انقضای داروی متولازون توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی Metolazone را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی متولازون را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
  • مصرف متولازون در دوران بارداری و شیردهی: در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید.
  • تاثیر مصرف داروی Metolazone بر رانندگی: داروی متولازون باعث سرگیجه و تاری دید در شما می شود، اگر این علائم را داشتید، از رانندگی کردن بپرهیزید.

تداخل دارویی متولازون

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل عبارت اند از: کلستیرامین ، کلستیپول ، دیازوکساید ، دیگوکسین ، دوفتیلید ، لیتیوم.

برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای سرفه و سرماخوردگی، مکمل رژیم غذایی، یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن) بررسی کنید. چرا که آن ها ممکن است ، مواد تشکیل دهنده ای داشته باشند که می تواند فشار خون شما را افزایش دهد و یا تورم (ادم) را بدتر کند.

 قرص متولازون

موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف قرص متولازون

  • در مدت درمان با این دارو در زمانهای مقرر به پزشک مراجعه نموده و آزمایشات پزشکی و آزمایشگاهی (مانند سطوح مواد معدنی خون مانند پتاسیم، تست عملکرد کلیه و کبد) تجویزی را به طور منظم انجام دهید.
  • افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه سرگیجه حساس تر باشند.
  • در مدت درمان با متولازون، فشار خون خود را به طور منظم چک کنید. در مورد نحوه بررسی کردن فشار خون، با پزشک خود مشورت نمایید.
  • اگر دیابت دارید، متولازون ممکن است قند خون شما را تحت تأثیر قرار دهد. لذا به طور منظم قند خون خود را بررسی کرده و نتایج را با پزشک خود در میان بگذارید و در صورت بروز علائم قند خون بالا مانند افزایش تشنگی یا افزایش ادرار، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
  • برای به حداقل رساندن سبکی سر و سرگیجه، هنگام بلند شدن از حالت نشسته یا خوابیده به آرامی بلند شوید.
  • چنانچه جراحی در پیش دارید، پزشک را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
  • در مدت درمان با این دارو از مصرف الکل بپرهیزید.
  • تغییر در سبک زندگی مانند برنامه های کاهش استرس، ورزش و تغییرات رژیم غذایی ممکن است اثربخشی این دارو را افزایش دهد. در این مورد با پزشک مشورت نمایید.
  • داروی متولازون ممکن است شما را در برابر نور خورشید حساس تر کند. لذا مدت زمان قرار گرفتن در نور آفتاب را محدود کنید. از غرفه های برنزه کننده و چراغ های آفتابی خودداری کنید. هنگام بیرون رفتن از خانه از کرم های ضد آفتاب استفاده کرده و لباس محافظ بپوشید. و در صورت آفتاب سوختگی، تاول یا قرمزی پوست فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
  • این دارو ممکن است باعث سرگیجه یا تاری دید در شما شود لذا قبل از انجام کارهایی مانند رانندگی که به دقت و دید واضح نیاز دارد، از هوشیاری و بیناییتان مطمئن شوید.

عوارض جانبی قرص متولازون

  • سرگیجه، سبکی سر، سردرد، تاری دید، از دست دادن اشتها، ناراحتی معده، اسهال یا یبوست می تواند از عوارض این دارو باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.
  • به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
  • این دارو ممکن است منجر به از دست دادن بیش از حد آب بدن و مواد معدنی (از جمله پتاسیم) شود. در صورت مشاهده هر یک از علائم از دست دادن آب بدن یا از دست دادن مواد معدنی، مانند: گرفتگی یا ضعف عضلات، گیجی، سرگیجه شدید، خشکی دهان یا تشنگی غیرمعمول، حالت تهوع یا استفراغ، ضربان قلب سریع / نامنظم، غش، تشنج بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
  • بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله بی حسی / گزگز دست و پاها، کاهش توانایی جنسی، گلودرد یا تب مداوم، خونریزی یا کبودی بی دلیل، درد معده / شکم، تهوع مداوم / استفراغ، زردی چشم / پوست، علائم مشکلات کلیوی مانند تغییر در مقدار ادرار)، کاهش بینایی، چشم درد را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
  • در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی، از جمله: کاهش بینایی، چشم درد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها