این دارو ممکن است با تجویز پزشک برای مشکلات دیگری نیزاستفاده شود. این دارو در درمان سرماخوردگی ، آنفولانزا یا سایر عفونت های ویروسی مؤثر نیست.
موارد منع مصرف اسپیرامایسین
اسپیرامایسین یک آنتی بیوتیک ماکرولیدی با فعالیت در برابر ارگانیسم های گرم مثبت و برخی از انواع گرم منفی می باشد. این دارو بر روی سایرارگانیسم ها مانند مایکوپلاسما، کلامیدیا، توکسوپلاسما نیز موثر است. اسپیرامایسین به عنوان عامل جایگزین در درمان توکسوپلاسموز دوران بارداری به کار می رود که البته در این مورد به عنوان خط دوم درمان می باشد.
ازدیاد حساسیت اسپیرامایسین به سایر ماکرولیدها , اریترومایسین , آزیترومایسین , کلاریترومایسین
موارد مصرف اسپیرامایسین
با اثراتمشابه اریترومایسین در درمانعفونتهای حساس به دارو مصرفمیشود. این دارو در درمان عفونتهایتک یاختهای ناشی از کریپتوسپوریدیوم وتوکسوپلاسما نیز مؤثر جذب این دارو از راهخوراکی ناقص است ولی در حضور غذاتغییر نمیکند. پس از جذب بهطور گستردهدر بافتهای بدن منتشر میشود. نیمه عمردارو 8 ـ 5/5 ساعت است. اسپیرامایسیندر کبد متابولیزه و به متابولیتهای فعالتبدیل میشود. دفع دارو عمدتا از طریقصفرا است.
تداخلات دارویی اسپیرامایسین
اگرچه بعضی ازداروها نباید با یکدیگرمصرف بشوند، اما گاهی اوقات لازم است دو دارو همزمان استفاده شوند حتی اگرتداخل دارویی داشته باشند. درچنین مواردی ممکن است پزشک دوزدارو را عوض کند و یا سایراقدامات احتیاطی لازم را به عمل آورد. درصورتی که هرنوع داروی دیگری چه با نسخه پزشک و چه بدون نسخه پزشک مصرف می کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.مصرف این دارو با داروهای زیرتوصیه نمی شود. پزشک ممکن است داروهای دیگرشما را تغییردهد:
- Dihydroergotamine
- Ergoloid Mesylates
- Ergonovine
- Ergotamine
- Levomethadyl
- Methylergonovine
- Methysergide
استفاده ازاین دارو با داروهای زیرتوصیه نمی شود. درچنین مواردی ممکن است پزشک دوزدارو را عوض کند و یا سایراقدامات احتیاطی لازم را به عمل آورد:
- Acecainide
- Ajmaline
- Amiodarone
- Amitriptyline
- Amoxapine
- Aprindine
استفاده ازاین دارو با هریک ازداروهای زیرممکن است خطربعضی ازعوارض جانبی را افزایش دهد اما استفاده ازدو دارو بطورهمزمان ممکن است بهترین درمان برای شما باشد.درچنین مواردی ممکن است پزشک دوزیک دارویا هردو دارو را و یا زمان مصرف یک یا هردو دارو را عوض کند:
- Carbidopa
- Fentanyl
- Levodopa
بعضی ازداروها را نباید باغذا و یا درنزدیکی وقت غذا و یا با غذاهای خاصی مصرف کرد چون ممکن است تداخل داروی پیش بیاید.استفاده ازالکل یا سیگاردرهنگام مصرف بعضی ازداروها هم ممکن است موجب تداخل دارویی بشود. وجود مشکلات پزشکی دیگری ممکن است برروی استفاده ازاین دارو اثرگذارباشد. وجود هرگونه مشکل پزشکی دیگری از قبیل موارد زیررا به اطلاع پزشک خود برسانید:
- بیماری های کبدی
- انسداد مجاری صفراوی . بیماری کبدی یا انسداد مجاری صفراوی ممکن است احتمال عوارض جانبی را افزایش دهد
مصرف در دوران حاملگی اسپیرامایسین Spiramycin
C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد
عوارض جانبی اسپیرامایسین
هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید. از جمله عوارض جانبی اسپیرامایسین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- GI: تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم