از زمانی که اولین ارتباط ما به عنوان یک جنین از طریق جفت با دنیا برقرار میشود تا زمان مرگ، آمینو اسیدها نقش حیاتی در زندگی سلولهای بدن دارند. آمینواسیدها که در واقع واحدهای سازنده پروتئینها محسوب میشوند، از تنوع بالایی برخوردارند و هریک در بدن نقش موثری در بدن ایفا میکنند؛ از سنتز پروتئین و هورمونها گرفته تا شرکت در ساخت انتقال دهندههای عصبی. بنابراین کمبود آمینو اسید در بدن میتواند عوارض جدی برای سلامت فرد به همراه داشته باشد. داروهای آمینو اسید با نامهای گوناگون در داروخانههای معتبر یافت میشوند که به طرق مختلف موجب افزایش سطح آمینو اسید بدن میشوند؛ برخی از آنها به شکل تزریقی استفاده شده و با جلوگیری از دفع ازت یا درمان تعادل منفی آن به بهبود سطح اسید آمینههای خون کمک میکنند. این روش بخصوص در افراد مبتلا به اختلال جذب رودهای- معدهای پروتئین، افرادی که نیاز شدید به پروتئین دارند و سایر مواقعی که درمان کمبود آمینو اسید با تغذیه خوراکی ممکن نیست، کاربرد دارد. داروهای دیگری نیز وجود دارند که از طریق خوراکی وارد بدن میشوند و دریافت آمینو اسیدهای مورد نیاز را تسهیل میکنند.
آمینو پلاسما 10%
بزرگسالان و بچه های 14 تا 17 سال: معمولا روزانه 10-20 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تجویز میشود.
بچه های 2-4 سال: روزانه 15 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن
بچه های 5-13 سال: روزانه 10 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، سرعت تجویز نباید بیش از 1 میلی لیتر در ساعت به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باشد.
آمینو پلاسما 5%
مقدار و سرعت تجویز دوبرابر آمینو پلاسما 10% است.
این دارو آمینواسیدهای بدن را تامین میکند که موجب افزایش ساخت پروتئین، ترمیم زخم و کاهش تجزیه پروتئینهای بدن میشود. اسیدهای آمینه تولید پروتئین مورد نیاز برای تشکیل اجزای ساختمانی بدن را افزایش، میزان تجزیه پروتئین را کاهش و التیام زخم را نیز تسریع میکند.
آمینو اسیدها یکی از ریز مغذیهای ضروری در ساختار بدن به شمار میآیند که در ادامه حیات و کارکرد صحیح آن نقش موثری ایفا میکنند. این ذرات ریز به قدری از نقش کلیدی برخوردارند که کمبود آنها میتواند ضررهای جبران ناپذیری به بدن وارد کند. گاهی کمبود آمینو اسید به حدی است که فقط موها را دچار ریزش و خشکی میکند و گاهی اثر آن، بخصوص در سنین کودکی، آنقدر عمیق است که رشد را متوقف میسازد. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه علائم کمبود آمینو اسید در بدن آنرا جدی بگیرید و درصدد جبران آن باشید. در این مقاله به توضیح راههای درمان کمبود آمینواسید پرداختیم . شما میتوانید با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه بهترین آنرا انتخاب نموده و از وارد شدن آسیبهای جدی بر اثر نبود آمینو اسید به بدن جلوگیری نمایید.