شیمی درمانی برای درمان سرطان پروستات از داروهای ضد سرطان استفاده میکند که به رگ بیمار تزریق شده و یا از طریق دهان وارد بدن او میشود. این داروها از طریق رگ ها در بدن به حرکت درآمده و خود را به سلول های سرطانی در همه بخش های بدن می رسانند. البته توجه داشته باشید که در صورت تشخیص زود و به موقع سرطان پروستات و عدم گسترش در دیگر بخش های بدن، شانس بیشتری برای درمان وجود دارد. با توجه به وجود راههای درمانی متفاوت برای سرطان پروستات، آگاهی از گزینه های درمانی و مراحل آنها، میتواند در راستای روند درمان بسیار موثر واقع شود. از عوارض جانبی روشهای درمانی آگاه باشید و بدانید که تصمیم گیری برای انتخاب نوع درمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
این دارو را به صورت خوراکی با معده خالی، 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا، معمولاً 3 تا 4 بار در روز یا طبق دستور پزشک مصرف کنید.
این دارو را با یک لیوان پر آب (240 میلی لیتر) مصرف کنید، مگر اینکه پزشکتان دستور دیگری به شما بدهد.
این دارو را به طور منظم مصرف کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. به یاد داشته باشید که آن را در ساعات مشخصی هر روز طبق دستور مصرف کنید. دوز تجویز شده برای شما بر اساس وضعیت پزشکی، وزن و پاسخ شما به درمان است.
این دارو را 3 ساعت قبل یا بعد از مصرف محصولات حاوی منیزیم، آلومینیوم یا کلسیم مصرف کنید. برخی از نمونه ها عبارتند از کیناپریل، دیدانوزین، ویتامین ها یا مواد معدنی، و آنتی اسیدها. محصولات لبنی (مانند شیر، ماست)، آب غنی شده با کلسیم، سوکرالفات، بیسموت ساب سالیسیلات، آهن و روی نیز شامل می شوند. این محصولات با استراموستین متصل می شوند و از جذب کامل آن جلوگیری می کنند.
دوز خود را افزایش ندهید یا این دارو را بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید. وضعیت شما سریعتر بهبود نمی یابد و خطر عوارض جانبی جدی ممکن است افزایش یابد.
از آنجایی که این دارو از طریق پوست و ریه ها جذب می شود، زنان باردار یا زنانی که ممکن است باردار شوند، نباید این دارو را مصرف کنند یا گرد و غبار کپسول ها را تنفس کنند.
در استراموستین دو داروی استرادیول و نورنیتروژن موستارد کاربامات با هم ترکیب شده و اثرات ضد اندروژنی (استرادیول) و ضد میکروتوبولی (نورنیتروژن موستارد) دارد. این دارو باعث کاهش سطح تستسترون و افزایش سطح استروژن در پلاسما میشود. استراموستین به توبولین و پروتئین های وابسته به میکروتوبول متصل شده و باعث دپلیمریزاسیون آنها میشوند. بنابراین رشد سلولها در مرحله متافاز متوقف میشود. این دارو ممکن است به غشای سلولی آسیب رسانده یا شکستن DNA را تسهیل کرده یا با همانندسازی DNA تداخل کند و در سایر رده های سلولی القای آپوپتوز نماید.
استراموستین به صورت خوراکی مصرف میشود هرچند جذب خوراکی کاملی ندارد. در ابتدای مصرف در مجاری سیستم گوارشی دفسفوریله شده و سپس در کبد اکسید و هیدرولیز میشود و به استروموستین (ایزومر اکسیده استراموستین)، استرون و استرادیول تبدیل میشود. دفع دارو عمدتا توسط صفرا و مدفوع صورت میگیرد و مقدار اندکی نیز از راه ادرار دفع میشود. استروموستین حدود 2 الی 3 ساعت بعد از مصرف به حداکثر غلظت پلاسمایی رسیده و نیمه عمر آن نیز حدود 20 ساعت است.
اطلاعات دارویی ارایه شده توسط ما، جایگزین طبابت پزشک، راهنمایی های داروساز و تیم درمان شما نیست. هدف ما کمک به شما و خانواده شما است تا درباره داروهای سرطان اطلاعات صحیحی داشته باشید. بسیاری از عوارض دارویی ذکر شده نادر است و عوارض شایع نیز در تمام بیماران رخ نمی دهند. قویا توصیه می کنیم در صورت بروز عوارض دارویی به تیم درمان اطلاع دهید.