میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی ایرینوتکان

  چهارشنبه، 10 اسفند 1401   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی ایرینوتکان
داروی ایرینوتکان برای درمان سرطان روده بزرگ و رکتوم استفاده می‌شود. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی ایرینوتکان بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

سرطان ریه نوعی سرطان است که از ریه­ ها شروع شده و ناشی از رشد بی­ رویه و کنترل نشده سلول­ ها در بافت ریه است. ریه ها اندامی از بدن هستند که به عنوان مرکز سیستم تنفسی فرد شناخته شده اند. جالب است بدانید که همه سلول های بدن برای زنده ماندن و داشتن یک عملکرد خوب نیازمند اکسیژن هستند. همچنین سلول های بدن باید دی اکسید کربن خود را از سلول ها خارج کنند. در حالت کلی کربن دی اکسید یک ماده دفعی می باشد.

ریه ها در بدن انسان به صورت جفت قرار دارند اما جالب است بدانید که هرکدام آن ها از لحاظ اندازه و شکل باهم متفاوت هستند. ریه ها در قفسه سینه و در دو طرف قلب قرار گرفته اند. افرادی که برای مدت طولانی ای سرفه می کنند توصیه می شود که حتما به پزشک مراجعه کنند. زیرا سرفه های طولانی می توانند یکی از مهم ترین علائم بیماری سرطان ریه باشند. افراد سیگاری اغلب دچار سرفه های مزمن هستند اما باید توجه داشته باشند که تغییری در آن ها به وجود آمده است یا خیر.

داروی ایرینوتکان

میزان مصرف داروی ایرینوتکان


  • قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

  • دوز و مقدار داروی Irinotecan، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید.

  • این دارو زیر نظر پزشک و به صورت وریدی تزریق می‌شود. پزشک تا یک ساعت بعد از تزریق این دارو، علائم بیمار را تحت نظر قرار می‌دهد.

  • دوز ایرینوتکان و دوره درمان با این دارو به وزن بیمار و میزان اثر بخشی آن برای بیمار بستگی دارد.

  • اگر این دارو به دهان، چشم یا پوست شما برخورد کرد، سریعا آن را بشویید.

مکانیزم اثر داروی ایرینوتکان


ایرینوتکان یک مشتق کامپتوتسین است که در عملکرد آنزیم توپوایزومراز 1 تداخل کرده و در سنتز DNA و RNA اختلال ایجاد می‌کند. ایرینوتکان و متابولیت فعال آن SN-38 به کمپلکس توپوایزومراز 1 و DNA متصل شده و مانع عملکرد آنزیم می‌شود. مطالعات اخیر نشان داده است که سمیت سلولی ایرینوتکان بخاطر آسیب دو زنجیره DNA در طی سنتز است که سلول‌های پستانداران قادر به ترمیم این اختلال در زنجیره DNA نیست.

اثر فارماکوکینتیک داروی ایرینوتکان


  • داروی ایرینوتکان به صورت داخل وریدی تجویز شده و نیمه عمر دارو حدود 12-6 ساعت است.

  • این دارو اتصال پروتئینی متوسطی دارد (68-30 درصد) و متابولیت آن SN-38 اتصال پروتئینی بالایی (95 درصد) دارد.

  • ایرینوتکان تحت متابولیسم گسترده ای قرار می‌گیرد. آنزیم استراز ایرینوتکان را به SN-38 تبدیل می‌کند و نهایتا این متابولیت گلوکورونیده شده و به متابولیت غیرفعال SN-38G تبدیل می‌شود.

  • ایرینوتکان و متابولیت های آن نیز عمدتا ادراری است.

سخن آخر

در مصرف همزمان ایرینوتکان با سایر داروهای ضد نئوپلاسم، احتمال افزایش اثرات جانبی همچون سرکوب مغز استخوان و اسهال وجود دارد و لازم است بیمار از نزدیک پیگیری شود. موارد ذکر شده در این محتوا صرفا جهت اطلاع رسانی بوده و از مصرف بدون تجویز پزشک خودداری کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر