میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت سیموسپان

  سه شنبه، 30 خرداد 1402   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت سیموسپان
شربت سیموسپان گشاد کننده مجاری تنفسی و کمک به رفع تنگی نفس بوده و ضد عفونی کننده مجاری تنفسی، خلط آور و ضد سرفه است. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت سیموسپان بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

میزان تیمول شربت سیموسپان سیمرغ دارو به گونه ای تنظیم شده است که موجب تسکین ناراحتی های حاصل از سرفه و التهابات دستگاه تنفسی می گردد. مکانیزم پاکسازی طبیعی راه های هوایی در بدن انسان، بسیار حساس است. چنانچه میکروب یا مواد آزار دهنده وارد سیستم تنفسی شود، می‌تواند موجب التهاب در دستگاه تنفسی شود. این التهاب منجر به افزایش تشکیل خلط در مسیر تنفسی شده و مژه ها قادر نخواهند بود این مقادیر اضافی خلط را به طور کامل از راه های هوایی بردارند و باعث ایجاد سرفه می‌شود. به علاوه چسبیدن ترشحات در دستگاه تنفس بستری مناسب برای تولید مثل میکروب‌های مضر ایجاد می کند.

میزان مصرف شربت سیموسپان برای بزرگسالان


  • بزرگسالان و کودکان 12 سال به بالا: 6 میلی لیتر3 بار در روز (5 میلی لیتر معادل 1 قاشق چایخوری)

میزان مصرف شربت سیموسپان برای کودکان


  • کودکان 2 تا 5 سال: 3 میلی لیتر 3 بار در روز

  • کودکان 6-11 سال: 5 میلی لیتر 3 بار در روز

  • 5 میلی لیتر معادل 1 قاشق چایخوری

آثار فارماکولوژی و مکانیزم اثر


  • آویشن: گیاه آویشن از دیرباز برای کاهش و تسکین سرفه مصرف می شده و فاقد عوارض جانبی خاص است. اثرات ضد سرفه و خلط آور شربت مربوط به روغن های فرار موجود در گیاه آویشن (نظیر تیمول و کارواکرول) است که منجر به افزایش حرکات مژک های تنفسی و ترشحات مخاطی در دستگاه تنفس می شود. مصرف عصاره آویشن ترشحات موکوس دستگاه تنفسی را افزایش داده و واجد اثرات خلط آور است. فلاونوئیدهای موجود در فرآورده می تواند با تحریک مستقیم مخاط موجب افزایش ترشح مخاط تنفسی و حرکات مژک های تنفسی شده و در نتیجه خروج مواد زائد، میکروب و ذرات گرد و غبار را از طریق مجاری تنفسی تشدید نماید . اثر ضد انقباضی ایلئوم و برونش ها، از طریق تاثیر مواد موثره آویشن بر ترشح هیستامین و استیل کولین به اثبات رسیده است. خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی عصاره آویشن مربوط به ترکیبات فنلی آن (بخصوص تیمول و کارواکرول) است.

  • عشقه (پیچک): عصاره گیاهی عشقه به عنوان یک داروی خلط آور، کاهنده التهاب و کاهنده مخاط مجاری تنفسی و رقیق کننده خلط شناخته شده است و بدین ترتیب قادر به کاهش تعداد سرفه ها و از آن بالاتر کاهش شدت سرفه های تشنجی است. برخی از پژوهش‌ها تأثیرات سودمند فرآورده های پیچک را ناشی از خصوصیات سکروتولتیک و برونکودیلاتوری ترکیبات ساپونینی موجود دراین گیاه بویژه آلفا هیدرین دانسته اند.

  • عسل: عسل یک راه طبیعی برای مقابله با سرفه ناشی از برونشیت است. خواص ضد ویروسی و ضد باکتری موجود در عسل تسکین دهنده گلو خواهد شد.همچنین، عسل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها