داروی ایزوکاربوکسازید یک مهار کننده منوآمین اکسیداز بوده و به منظور درمان افسردگی های شدید که به سایر داروهای ضد افسردگی و درمان الکتروکانوالسیو پاسخ نداده، تجویز می گردد. لازم به ذکر است این دارو در افرادی که مبتلا به آنژین صدری، نارسایی کلیوی، بیماری قلبی و عروقی، پارکینسون و اختلالات دو قطبی هستند بایستی که با احتیاط فراوان مصرف گردد. داروی ایزوکربوکسازید اثر ضد افسردگی خود را با مهار آنزیم منوآمین به طور غیر قابل برگشت اعمال می کند. کاهش فعالیت این آنزیم باعث افزایش غلظت ناقل های عصبی (نوراپی نفرین و سروتونین) در محل ذخیره آنها و دستگاه عصبی مرکزی می شود.
موارد مصرف ایزوکربوکسازید
- افسردگی
- اختلال بیش فعالی ADHD و بیماری وسواس OCD
- اختلالات پانیک
- PTSD
- اختلال خوردن
- درد مزمن
- سردرد میگرنی
- ترس از اجتماع
میزان و روش درست مصرف داروی Isocarboxazid
- قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات جامع دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
- دوز و مقدار داروی Isocarboxazid ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که روانپزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. دوز این دارو بر اساس میزان بهبودی و وضعیت بیمار تجویز می شود؛ معمولاً این دارو به صورت 4-2 بار در روز تجویز می شود.
- این دارو نباید بیش از 60 میلی گرم در روز مصرف شود.
- داروی ایزوکربوکسازید را به طور منظم و سر یک ساعت مشخص (همراه با یا بدون غذا) به همراه مقداری آب مصرف کنید.
- اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.
نکات قابل توصیه در مورد مصرف داروی Isocarboxazid
در صورت مبتلا بودن به هریک از اختلالات زیر با احتیاط مصرف شود:
- فئوکروموسایتوما، اختلالات عروقی مغز مثل سکته
- مشکلات قلبی نظیر اختلالات مادرزادی قلب و حمله قلبی
- فشارخون بالا، سابقه سردردهای مکرر
- مشکلات کبدی
- سابقه اختلالات روانی در خانواده نظیر اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی
- بیماریهای سیستم عصبی نظیر پارکینسون و تشنج
- تیرویید پرکار، سابقه خانوادگی گلوکوم
این دارو ممکن است منجر به خواب آلودگی شود بنابراین از رانندگی و کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری کامل دارد اجتناب شود. از مصرف نوشیدنی های الکلی نیز حین درمان با داروی ایزوکربوکسازید پرهیز شود.