موارد منع مصرف و تداخل دارویی ایزوکربوکسازید

  شنبه، 19 آذر 1401   زمان مطالعه 4 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی ایزوکربوکسازید
داروی ایزوکربوکسازید متعلق به گروهی از داروها بنام داروهای ضد افسردگی (مهارکننده مونوآمین اکسیداز) می‌باشد. علت دقیق افسردگی شناخته‌شده نیست. در این بخش به موارد منع مصرف و تداخل دارویی ایزوکربوکسازید در ساعد نیوز می پردازیم . . .

داروی ایزوکاربوکسازید یک مهار کننده منوآمین اکسیداز بوده و به منظور درمان افسردگی های شدید که به سایر داروهای ضد افسردگی و درمان الکتروکانوالسیو پاسخ نداده، تجویز می گردد. لازم به ذکر است این دارو در افرادی که مبتلا به آنژین صدری، نارسایی کلیوی، بیماری قلبی و عروقی، پارکینسون و اختلالات دو قطبی هستند بایستی که با احتیاط فراوان مصرف گردد.

تداخلات دارویی ایزوکربوکسازید

  1. مصرف همزمان این دارو با فرآورده های حاوی الکل و سایر داروهای مضعف CNSممکن است سبب تشدید اثرات مضعف CNSشود.
  2. مصرف همزمان داروهای بیحس کننده موضعی حاوی اپی نفرین با این دارو، ممکن است منجر به افزایش شدید فشار خون شود.
  3. مصرف همزمان داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، فلوکستین، سرترالین، سیتالوپرام و ترازودون با این دارو موجب بروز سندرم سروتونین (سندرم ترشح بیش از حد سروتونین که کشنده می باشد) می شود.
  4. اثرات کاهنده قند خون داروهای خوراکی پائین آورنده قند خون و انسولین در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد.
  5. مصرف همزمان این دارو با مقادیر بیش از حد کافئین ممکن است سبب بروز آریتمی شدید قلبی و افزایش بیش از حد فشار خون شود.
  6. مصرف همزمان کاربامازپین، ماپروتیلین و سایر مهار کننده های MAO از جمله فورازولیدون، سلژیلین و پروکاربازین با این دارو ممکن است منجر به بحران زیادی فشار خون، تشنج و حتی مرگ شود.
  7. مصرف همزمان دکسترومتورفان با این دارو ممکن است سبب بروز هیجان و زیادی فشار خون شود.
  8. اثرات محرک CNS متیل فنیدات در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد.
  9. مصرف همزمان گوانتیدین و رزرپین با این دارو ممکن است منجر به بروز زیادی متوسط تا شدید فشار خون شود.
  10. مصرف همزمان لوودوپا با این دارو توصیه نمی شود. تحریک پذیری، سردرد، افزایش فشار خون و توهم با مصرف همزمان متیل دوپا با این دارو گزارش شده است.
  11. مصرف همزمان این دارو با پتیدین و احتمالاً سایر داروهای ضد درد اوپیوئید ممکن است موجب تحریک شدید، تعریق، سفتی عضلانی و افزایش شدید فشار خون شود. از طرف دیگر ممکن است اثرات مضعف CNS اوپیوئیدها منجر به تشدید عوارض مضعفCNS این دارو شود.
  12. داروهای مقلد سمپاتیک در صورتی که در بیماران تحت درمان با این دارو مصرف شوند ممکن است باعث تحریک شدید قلبی و انقباض عروقی محیطی شوند.
  13. در حین مصرف این دارو و تا 14 روز پس از قطع مصرف آن از مصرف غذاهای حاوی تیرامین (مانند پنیر کهنه و یا محصولات تخمیری) باید خودداری نمود.

موارد منع مصرف ایزوکربوکسازید

  • به تاریخ انقضای داروی ایزوکربوکسازید توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی isocarboxazid را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی ایزوکربوکسازید را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

هشدار درباره مصرف Isocarboxazid

بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی ایزوکربوکسازید ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
  • در صورتی که به اختلالات کبدی و یا کلیوی دچار هستید.
  • اگر به بیماری قلبی و عروقی خاصی مبتلا هستید.
  • در صورتی که فشار خون بالا دارید.
  • در صورتی که پرکاری تیروئید دارید.
  • در صورتی که بیماری دیابت دارید.
  • اگر سابقه سردرد شدید و مکرر هستید.
  • در صورتی که بیماری مرتبط با سیستم عصبی مانند پارکینسون یا صرع دارید.
  • اگر دچار گلوکوم (آب سیاه-افزایش فشار درون چشم) هستید.
  • اگر به نوعی به مشکلات روحی و روانی (به خصوص بیماری های دو قطبی) دچار هستید.
  • در صورتی که تومور غده آدرنال به نام فئوکروموسیتوم دارید.
  • اگر در طی دو هفته گذشته از داروی ضد افسردگی مانند داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیداز (MAOI) استفاده کرده اید.
  • اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

 ایزوکربوکسازید

عوارض جانبی مصرف Isocarboxazid

در سلسله اعصاب مرکزی منجر به بی قراری، عصبی شدن، سردرد، سرگیجه، کاهش حافظه، خستگی و آژیتاسیون منجر می گردد. در قلب و عروق ممکن است تپش قلب، تاکی کاردی، هیپرتانسیون، خونریزی مغزی کشنده در حین حمله هیپرتانسیون و دیس ریتم های قلبی را سبب شود. در دستگاه گوارشی خشکی دهان، اسهال، تهوع و درد شکم رو به همراه دارد. یرقان، سوزش ادرار، یبوست، تغییر رنگ ادرار و خشکی دهان از دیگر عوارض احتمالی این دارو می باشد.


دیدگاه ها

آخرین ویدیو ها