ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر سیناریزین

  شنبه، 03 دی 1401   زمان مطالعه 3 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر سیناریزین
داروی سیناریزین بعنوان یک آنتی هیستامین و ضد آلرژی به منظور رفع سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، بیماری منییر، بیماری مسافرت، بیماری عروق محیطی و سندروم رینود مورد مصرف قرار می گیرد. در این بخش به میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر سیناریزین در ساعد نیوز اشاره می کنیم.

داروی سیناریزین یک آنتی هیستامین است است که معمولاً جهت درمان مشکلاتی که مرتبط با گوش داخلی و تعادل می باشد از جمله سرگیجه و تهوع ناشی از بیماری منییر و تهوع ناشی از سفر (بیماری حرکت) استفاده می شود. همچنین در برخی اختلالات عروق محیطی (مانند سندرم رینود) و عروق مغزی نیز تجویز می شود.

داروی سیناریزین با بلوک گیرنده نوع یک هیستامین عمل می کند. همچنین با مهار کانال های کلسیمی، انقباض سلولهای ماهیچه صاف عروقی را مهار می کند. این دارو فعالیت سیستم وستیبولار را نیز مهار می کند. این دارو را برای افراد بالای ۵ سال می توان استفاده کرد.

نحوه صحیح مصرف سیناریزین

  1. دارو را دقیقا با دستوری که پزشک یا داروساز توصیه می کند، مصرف نمایید. عموماً این قرص را تا سه مرتبه در روز می توانید مصرف کنید.
  2. چنانچه قصد دارید سیناریزین را جهت پیشگیری از تهوع ناشی از سفر استفاده کنید، اولین قرص را دو ساعت قبل از شروع حرکت مصرف نمایید.
  3. در سفرهای طولانی می توانید هر هشت ساعت یک بار دیگر در صورت نیاز مصرف کنید. در صورتی که قصد دارید این دارو را به کودک بدهید، حتماً دستورالعمل موجود در بسته بندی را بخوانید و مقدار و نحوه مصرف را حتماً با داروساز خود چک نمایید و بین دو نوبت مصرف حتماً ۸ ساعت فاصله را رعایت نمایید.
  4. می توانید سیناریزین را بعد از یک وعده غذای سبک یا میان وعده مصرف نمایید.

دارو درمانی

مکانیسم اثر سیناریزین

  1. سیناریزین باعث مهار انقباض سلول های عضلانی صاف عروق از طریق مسدود کردن کانال های کلسیمی وابسته به ولتاژ L وT می شود.
  2. سیناریزین هم چنین در اتصال به گیرنده های D2 دوپامینی، H1 هیستامینی و موسکارینی استیل کولین نقش دارد.

فارماکودینامیک سیناریزین

  1. سیناریزین آنتاگونیست انتخابی کانال های کلسیمی با ولتاژ نوع T است.
  2. اتصال دارو به این کانال ها آن ها را مسدود و در نتیجه غیرفعال می کند.
  3. همچنین با اتصال به گیرنده های هیستامینی H1 و دوپامینی D2 اثرات آنتی هیستامینی، آنتی سرتونرژیک و آنتی دیوپامنرژیک دارد.
  4. پیش بینی می شود سیناریزین در درمان تهوع و بیماری حرکت، با مهار کلسیم در کانال های وابسته به ولتاژ در سلول های ویستیبولار نوع II گوش داخلی اثربخشی دارد.
  5. با این حال، شواهد جدید نشان می دهد، سیناریزین با متوقف کردن کانال های کلسیمی، سرگیجه وستیبولار را کاهش نمی دهد؛ بلکه از طریق مهار جریان های پتاسیم که با فشار هیدرواستاتیک افزایش یافته بر روی سلول های مو اثر می کند.
  6. با اینکه سیناریزین جریان های کلسیمی را در سلول های موی وستیبولار نیز از بین می برد؛ ولی تنها در غلظت های بالای دارو اتفاق می افتد.
  7. مهار این جریان ها برای کاهش تهوع، استفراغ، سرگیجه و تهوع بیماری حرکت از طریق کاهش واکنش پذیری سلول های موی وستیبولار که اطلاعات مربوط به تعادل و حرکت را به مغز ارسال می کند، عمل می کند.

فارماکوکینتیک سیناریزین

  1. جذب:در انسان پس از تجویز خوراکی، جذب نسبتا کند است و حداکثر غلظت سرمی بعد از 5/2 تا 4 ساعت اتفاق می افتد.
  2. توزیع:اتصال به پروتئین پلاسمای سیناریزین 91٪ است.
  3. متابولیسم:در حیوانات، سیناریزین به طور گسترده از مسیر N- دآلکیله شدن و از طریق CYP2D6 متابولیزه می شود.
  4. حذف:نیمه عمر حذف برای سیناریزین 4 تا 24 ساعت است. حذف متابولیت ها به شرح زیر است: یک سوم از طریق ادرار (بدون تغییر به عنوان متابولیت ها و گلوکورونید کنژوگه) و دو سوم از طریق مدفوع.

نکات مهم در مورد سیناریزین

  1. اگر سیناریزین را برای درمان بیماری حرکت مصرف می کنید اولین دوز آن را دو ساعت قبل از شروع سفر مصرف کنید. اگر می خواهید به یک سفر طولانی بروید، توصیه می شود دوز بعدی را هر هشت ساعت در صورت نیاز مصرف کنید.
  2. سیناریزین ممکن است باعث خواب آلودگی و تاری دید شود.و بهتر است پس از مصرف دارو از رانندگی اجتناب کنید.همچنین صرف همزمان مشروبات الکلی با سیناریزین ممکن است اثر دارو را تشدید کند.
  3. عوارض جانبی سیناریزین شامل احساس خواب آلودگی سردرد، سرگیجه ، افسردگی و سوء هاضمه است(البته این عوارض در درصد کمی از مصرف کنندگان این دارو دیده می شود).

مصرف در دوران حاملگی سیناریزین Cinnarizine

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) روحانی معروف اینستاگرام پاسخ می‌دهد؛ کدامیک از بازیگران نقش طلبه رو بهتر بازی کردند؟+ویدیو (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) استقبال جالب خلاقانه مردم سرعین از علی دایی، شهریار فوتبال ایران/ زیبا و هوشمندانه+عکس (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر)
تیتر امروز   
جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/آرزوی دیرینه تحقق می یابد
فال ابجد روزانه چهارشنبه 19 دی 1403 / خطر نزدیک است عقب بکش تا آسیب نبینی
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/ حواستتون به خشم و عصبانیتتون باشه!
فال روزانه امروز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/ مژده که خبرای خوشی تو راهه
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 19 دی 1403 / آگاه باش با این نیت از غم خلاص می‌شوی
فال حافظ با تفسیر امروز چهارشنبه 19 دی 1403 + فیلم / آگاه باش این کار نتیجه خوبی برایتان ندارد
یادداشت‌های روزانه مسعود: شاید خوب باشد پویش «دو ماهی بیشتر» هم راه بیندازم که مردم در هفته حداقل دو وعده ماهی بخورند
آیا در بازی سوپرجام کریم باقری هدایت پرسپولیس را برعهده دارد؟
اشتباه زندانبان مستی که شب سال نو میلادی کار دستش داد! / نمیخواد زیاد خوشحالی کنی
آقای شهردار را در این شهر جنوبی با بنزین زنده زنده سوزاندند!
درخواست جالب کریم باقری از بازیکنان پرسپولیس
ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
دونالد ترامپ و ایلان ماسک: داستان دو رئیس‌جمهور در یک قصر/ وقتی ترامپ با دیدن ماسک حالش بهم میخورد!
مهاجرت به سرزمین رؤیاها با پایان جاستین ترودو در کانادا به تاریخ پیوست
منتخب روز   
جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 رونمایی گلوریا هاردی از مادربزرگ و فامیل فرانسویش/ مگه میشه دلتنگ این مادربزرگ چشم رنگی نشد؟😍 شیرینی بدون فر/ طرز تهیه چیز کیک نارنگی به روش قنادی+ فوت و فن شل نشدن چیزکیک حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟ (ویدئو) عصبانیت شدید اکبر عبدی : شما خودت به اون چیزی که میخونی اعتقاد داری؟!/ رضا عطاران و پرویز پرستویی کاهگل لگد میکردن؟ دلشوره و نگرانی خانواده بهرنگ علوی بعد از ماجرای غیب شدنش در خانه ارواح/ پیگیریم، ما خبری ازش نداریم! پلوهای مخلوط/ طرز تهیه بادمجان پلو، یک غذای عربی با طعم و عطر مثال زدنی نوستالژی روز/ جذاب‌ترین و اکشن‌ترین کارتون بچه‌های دهه 60 «لوک خوش‌شانس» / هضم این حجم از نوستالژی غیر ممکنه😍 گشت و گذاری در پایتخت جدید ایران/ جاذبه‌های خیره کننده و بکر سواحل مکران (عکس + فیلم) (ویدئو)لاکچری‌ترین میز صبحانه دبی برای شبنم قلی‌خانی و مادر جوانش/ بعد ورزش تو سواحل دبی همچین صبحونه‌ای می‌چسبه تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟
آخرین ویدیو ها