جای بسی شگفتی است که چرا با وجود اینکه فرانسوی ها از رژیم های سرشار از چربی های اشباع شده پیروی می کنند، آمار بیماری های قلبی در بینشان اینقدر پایین است و دور کمرشان اینقدر باریک؟
محققان سابقا این امر را به سبک زندگی آنها نسبت می دادند، اما اخیرا، مطالعه ایی در این زمینه صورت پذیرفت که در مجله ی کشاورزی و خواص شیمیایی غذا به چاپ رسید و اظهار نمود که احتمالا پنیر نقش عمده ایی در این میان بازی می کند. بله، کاملا جدی هستیم و البته هیجان زده.از همه بهتر اینکه، این تحقیق با مطالعات پیشین دال بر اثبات تاثیرات پنیر بر افزایش متابولیسم در یک راستا قرار داشت.به منظور انجام این تحقیق، محققان نمونه های ادرار و مدفوع شرکت کنندگانی که رژیم غذائیشان مملو از شیر یا پنیر بود را با افرادی که از رژیم های کنترل شده حاوی مصرف کره و بدون هیچ لبنیات دیگر پیروی می کردند را با یکدیگر مقایسه نمودند.در مقام مقایسه، مدفوع افرادی که پنیر مصرف می کردند، حاوی مقدار فراوانی اسید بوتیریک، اسیدهای چرب با زنجیره ی کوتاه که توسط باکتری های روده تولید می شود، بود. افزایش میزان اسید بوتیریک به طرز چشمگیری با کاهش کلسترول بد رابطه ی مستقیم دارد و اثبات می کند که پنیر برای قلب شما از انواع دیگر لبنیات مفیدتر است.
پنیر برای کاهش وزن چه کمکی می کند؟
یکی از معضلات جدی رژیم های اصولی، تمایل به ریزه خواری است. یک رژیم اصولی بسیار طولانی خواهد بود. هیچ متخصص تغذیه ای به شما رژیم دو ماهه نمی دهد. ممکن است برای کم کردن ۱۰ کیلو به یک سال رعایت و ورزش نیاز داشته باشید. در چنین شرایطی بسیاری از افراد با خوردن خوراکی های مضر در حجم بسیار کم به رژیم خود آسیب وارد می کنند. پنیر می تواند روی درخواست مغز شما برای مصرف خوراکی های شیرین و شور تاثیر مثبت داشته باشد. مصرف مقدار کمی پنیر خالی در هربار تلاش برای خوردن شیرینی کمک زیادی می کند.پنیر حاوی پروتئین ها و چربی های اشباع شده است اما در عین حال قند ندارد. لاکتوز همان قند موجود در شیر در حین تخمیر پنیر از بین می رود. البته استثنا وجود دارد و پنیر سفید که تخمیر شده نیست حاوی لاکتوز است.نکته ی بسیار مهم اینجاست که قند بیشتر از چربی در افزایش وزن تاثیرگذار است. نتایج بررسی های انجام شده روی ارتباط بین مصرف چربی و وزن بدن که در آمریکا انجام شده است نشان می دهد به وزن افرادی که چربی زیادی مصرف کرده اند یک گرم بیشتر از افرادی که رژیم کم چرب داشته اند اضافه نشده است.
مواد معدنی موجود در پنیر
پنیر برای کاهش وزن شما یک منبع بسیار مناسب پروتئین هم به شمار می رود. می دانیم که کاهش وزن فقط با اصلاح رژیم غذایی ممکن نیست و ورزش هم باید در برنامه ی روزانه باشد. افرادی که ورزش می کنند به پروتئین نیاز دارند تا بتوانند چربی را با عضله جایگزین کنند.پنیر حاوی مواد معدنی و ویتامین های متنوع بخصوص ویتامین های B12، B2 و کلسیم است. به عقیده متخصصان پنیرهایی مانند پنیر پارمسان حاوی میزان زیادی کلسیم هستند. در نهایت اینکه اگر پنیر را دوست دارید نیازی نیست که خودتان را از آن محروم کنید؛ اما حواستان باشد که اندازه نگه دارید.
نان و پنیر یا پنیر خالی؟
نان یکی از خوراکی های چاق کننده است. کربوهیدرات موجود در بسیاری از نان ها باعث افزایش قند و چاقی می شود. مهم است که در هربار مصرف پنیر نان نخوریم. نان های سبوس دار هم می توانند جایگزین بسیار خوبی برای نان های معمولی باشند. این نان ها که با آرد کامل تهیه می شوند کمتر در افزایش چربی اشباع بدن نقش دارند. مصرف پنیر خالی همراه با مقداری سیاه دانه می تواند برنامه ی خوبی باشد.
در ابتدا باید بدانید که از هر پنیری که میل می کنید، چه مقدار باید مصرف کنید تا به رژیم غذایی تان آسیبی نرساند. برای مثال باید بدانیم که چه پنیری را به چه اندازه ای مصرف می کنیم. برای این کار شما نیاز به یک ترازوی کوچک خانگی و اپلیکیشن های کالری شماری دارید.
همچنین یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشیم، سایر مواد غذایی مصرفی به هنگام مصرف پنیر است. اگر همین حالا از شما بپرسند که پنیر را به همراه چه چیزی می خورید، به احتمال بسیار بالا پاسخ عده ی زیادی، نان خواهد بود. پس یکی از دلایلی که افراد تصور می کنند که پنیر چاق کننده است، خوردن آن به همراه کربوهیدرات هایی مانند نان است. برای در امان ماندن از این مشکل و حفظ رژیم غذایی، سعی کنید که پنیر را به همراه یک میوه مصرف کنید!بنابراین پنیر، در صورت انتخاب درست و توجه به بسته بندی و ارزش غذایی محصول، چاق کننده نخواهد بود!
پنیرهای کم چرب را انتخاب کنید
هر چه بافت پنیر نرم تر باشد به این معنی است که کالری کمتری دارد. اگر رژیم گرفته اید و کالری های دریافتی تان را حساب می کنید پنیر تازه (۲۴ کالری در هر ۳۰ گرم پنیر)، پنیرهای خانگی (۶۹ کالری برای هر ۳۰ گرم)، پنیر فتا (۷۵ کالری برای ۳۰ گرم) یا پنیر موزارلا (۸۴ کالری برای ۳۰ گرم) استفاده کنید. به عقیده متخصصان بهتر است که در حالت کلی از مصرف نان بیش از پنیر خودداری شود. می توانید یک تکه پنیر را بدون نان مصرف کنید و یا از نان های تهیه شده از آرد کامل و سبوس دار استفاده کنید چون شاخص گلیسمی پایین تری نسبت به نان های سفید دارند.
توصیه می شود از مصرف پنیرهای رژیمی خودداری کنید. چون در ترکیب آن ها به جای چربی از آب و یا بدتر از آن از قند استفاده می شود.
پنیر مانع از ریزه خواری می شود
مصرف پنیر در طول رژیم لاغری از نظر روانی کارایی بالایی دارد. حتماً خودتان نیز تجربه کرده اید که در زمان رژیم لاغری میل به مصرف تنقلات بالا می رود. اما برخی از متخصصان تغذیه بر این عقیده هستند که عدم محروم کردن خود از مصرف پنیر در طول رژیم لاغری باعث می شود که این هوس های غذایی از بین برود. در واقع با مصرف پنیر میل به مصرف تنقلاتی مانند کیک و شیرینیجات که سرشار از قند بوده و رژیم شکن هستند کاهش پیدا می کند.
در چه وعده ای باید پنیر خورد؟
شما می توانید برای صبحانه، ناهار و یا شام پنیر میل کنید. گاهی مصرف پنیر برای شب منع می شود اما اگر شام سبکی میل بکنید مصرف پنیر نیز بلامانع است. بدون شک باید از مصرف غذای سنگین و پر از چربی های اشباع شده بپرهیزید. چون این قبیل غذاها فشار زیادی به کبد وارد می کند. اما می توانید به عنوان مثال سالادی سرشار از سبزیجات به همراه پنیر میل کنید که می تواند جایگزین تخم مرغ، ماهی یا گوشت شود و تنوعی در تغذیه ایجاد می کند.
پنیر حاوی پروتئین است
در رژیم غذایی کتوژنیک که با سرطان مقابله می کند، پنیر منبع مهم پروتئین است بخصوص برای افرادی که میل زیادی به مصرف گوشت قرمز ندارند. در واقع پروتئین های موجود در پنیر حاوی تمام اسیدآمینه های لازم است که به سادگی جذب بدن انسان می شوند. پروتئین های موجود در پنیر به اندازه پروتئین های تخم مرغ است. توصیه می شود که در مصرف پنیر نیز تنوع ایجاد کنید. از پنیر تهیه شده از شیر گاو، بز و گوسفند استفاده کنید چون حاوی پروتئین های متنوع زیادی هستند.
پنیر سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است
پنیر حاوی مواد معدنی و ویتامین های متنوع بخصوص ویتامین های B۱۲، B۲ و کلسیم است. به عقیده متخصصان پنیرهایی مانند پنیر پارمسان حاوی میزان زیادی کلسیم هستند. در نهایت اینکه اگر پنیر را دوست دارید نیازی نیست که خودتان را از آن محروم کنید؛ اما حواستان باشد که اندازه نگه دارید.