به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سرمایه گذاران تازه کار، ممکن است تصور کنند که تریدرهای حرفه ای (معامله گران حرفه ای) بیشتر وقت خود را صرف تجزیه و تحلیل بازارها می کنند تا بهترین تریدها (معاملات) را انجام دهند؛ اما حقیقت چیز دیگری است.
آنچه که تریدرهای برتر را از تریدرهای متوسط و تازه کار متمایز می کند، کنترل شبانه روزی معامله گران نیست، بلکه استفاده از استراتژی های آزمایش شده ای است که تریدرهای حرفه ای را قادر می سازند برای مدت طولانی سوددهی داشته باشند. معاملات انتقالی آتی (Futures Carry Trade)، نرخ فاندیگ و حد ضررمتحرک که تریدرهای برتر به کار می برند، اصولی خاص دارد وبراساس استراتژی مشخصی باید وارد این گونه تریدها شد.
همه استراتژی های ساده، در بردارنده ربات های معاملاتی اختصاصی یا سپرده مارجین قابل توجهی نیستند، و این بدین معنا که یک سرمایه گذار برای کسب سود به تراز معاملاتی بالایی نیاز ندارد.
هر تریدر می تواند یک بار این مسیر اشتباه را طی کرده و با خشونت بازار آشنا شود یا قبل از ورود به بازار و متحمل شدن زیان های سنگین، این اشتباهات و نحوه دوری از آنها را بشناسد. مقاله ای که در ادامه خواهید خواند، به شما کمک خواهد کرد که این اشتباهات را بشناسید و تا جای ممکن آنها را مرتکب نشوید.
۱. در معامله گری جدی باشید
اگر شما برای حرفه ای بودن در ترید جاه طلب هستید، باید با همان جدیتی که برای ترید موردنیاز است، معامله گری کنید. شما نمی توانید با ساعت کاری روتین از ۹ صبح تا ۵ عصر میلیاردر شوید. مطمئن شوید که به اولویت های خود اهمیت می دهید و فعالیت های روزانه خود را با این اولویت ها همگام می کنید.
۲. از روش های میانبر دوری کنید
اگر چیزی خیلی خوب به نظر می رسد، معمولاً همینطور است و هیچ راهی برای به دست آوردن آن وجود ندارد، جز وقت گذاشتن.
هیچ راه سریعی برای ثروتمندشدن وجود ندارد و تمام میانبرهای احتمالی ممکن است در نهایت از شما زمان و هزینه بسیار بیشتری بگیرد.
۳. حداقل پنج سال به خودتان فرصت بدهید
شما طی چند هفته یا چند ماه به یک تریدر سودساز تبدیل نخواهید شد. طبق تجربه بزرگان معامله گری، سال ها طول می کشد که شخصی مهارت های لازم برای تریدِ سودآور را در بلندمدت به دست بیاورد.
منظور از مهارت های موردنیاز، فقط توانایی های فنی برای خواندن نمودارها و تحلیل تکنیکال نیست. مسئله ی بسیار مهم تر این است که چگونه با مشکلات مقابله می کنید، چگونه خود را با شرایطِ همیشه در حال تغییر بازار سازگار می کنید و چگونه روی ذهنیت خود کار می کنید.
۴. معاملات قبلی خود را بررسی و تحلیل کنید
تقریبا هیچ معامله گر سودسازی وجود ندارد که معاملات قبلی خود را ارزیابی نکند. آیا شما جزئیات ۱۰ معامله قبلی خود را به یاد دارید؟
چگونه انتظار دارید که از اشتباهات خود درس بگیرید، در حالی که هیچ روشی برای یادآوری خطاهای خود ندارید؟ شما ملزم هستید که تمام معاملات قبلی خود را بررسی و تحلیل کنید تا متوجه شوید چه بخش هایی از کار شما خوب پیش می رود و چه بخش هایی ایراد دارد. اگر در معامله گری جدی هستید، داشتن یک دفترچه برای ثبت تاریخچه تمام تراکنش ها ضروری است.
۵. بیش از ۳٪ ریسک نکنید
در طول ترید، ضررهای پشت سرهم اتفاق خواهد افتاد. پس بر اساس این پیش فرض معاملات خود را برنامه ریزی کنید. برای مثال، اگر در ۴ ترید پشت سرهم که مقدار زیادی پول در آن وارد کرده اید زیان کنید، حساب شما ضرر قابل توجهی را به خود خواهد دید.
قبل از اینکه معاملات خود را شروع کنید، اطمینان حاصل کنید که قوانین واضحی برای برآورد میزان سرمایه ای که می خواهید به معامله وارد کنید، تعیین کرده اید. به این نکته توجه کنید که در صورتی که ۱۰٪ درصد از سرمایه خود را در یک ترید از دست بدهید، با ۱۰٪ سود نمی توانید سرمایه قبلی خود را بازیابی کنید! برای جزئیات بیشتر به جدول زیر نگاه کنید.
میزان ضرر در ترید | میزان سود موردنیاز برای بازیابی دارایی اصلی |
---|---|
۵٪ | ۵.۳٪ |
۱۰٪ | ۱۱.۱٪ |
۲۰٪ | ۲۵٪ |
۳۰٪ | ۴۳٪ |
۵۰٪ | ۱۰۰٪ |
۷۰٪ | ۲۳۳٪ |
۸۰٪ | ۴۰۰٪ |
۶. از این شاخه به آن شاخه نپرید
عوض کردن سیستم معاملاتی یا به اصطلاح از این شاخه به آن شاخه پریدن، از بدترین اشتباهاتی است که یک تریدر می تواند مرتکب شود. هیچ سیستم معاملاتی خاصی وجود ندارد که از روز اول تا بی نهایت برای شما پول چاپ کند.
در عوض، یاد بگیرید که با کمبودهای سیستم معاملاتی فعلی خود کنار بیایید. بیاموزید که چگونه معاملات زیان ده خود را کاهش دهید و چگونه معاملات سودده خود را سریعاً نبندید و به آنها اجازه دهید تا به حداکثرِ سود برسند. نحوه مواجهه با ضرر را یاد بگیرید؛ چراکه اگر تنها یک چیز در ترید قطعی باشد، این است که بهترین تریدرها همیشه در معرض ضررکردن هستند.
۷. چک لیست معاملاتی داشته باشید
اگر کتاب «جادوگر بازار» (market wizard)، نوشته ی مارتی شوارتز (Marty Schwartz) را خوانده باشید، متوجه اهمیت بسیار بالای چک لیست خواهید شد.
چک لیست ها برای کاهش خطاها و داشتن یک روند ترید عینی تر عالی هستند. قبل از اینکه دکمه خرید یا فروش را بزنید، چک لیست خود را که در آن تمام قوانین معاملاتی خود را نوشته اید، مرور می کنید تا مطمئن شوید چیزی را از قلم نینداخته اید.
۸. تمام معاملات را از قبل برنامه ریزی کنید
قبل از اینکه به مرحله استفاده از چک لیست برسید، باید معاملات خود را از پیش برنامه ریزی کنید. هر روز صبح، جفت ارزهایی را که تحت نظر دارید، بررسی کنید تا فرصت های ورود احتمالی را در آن روز بیابید. برای جفت ارزهای موردنظر آلارم های قیمتی تنظیم کنید، تحلیل های تکنیکال خود را به روز کنید و برای ایده های معاملاتی خود، از سناریوهای «اگر این… پس آن …» استفاده کنید. سپس با خیال راحت بنشینید و ببینید که قیمت همان کاری را می کند که شما برای تکمیل برنامه تریدتان نیاز دارید یا نه.
۹. مسئولیت پذیر باشید
هر اتفاقی که در طول ترید رخ دهد، تمام مسئولیت آن بر عهده شماست. اگر چیزی طبق طرح و برنامه شما پیش نمی رود، کارگزارتان، بازار سهام، اخبار یا همسرتان را سرزنش نکنید! خودتان تنها کسی هستید که باید سرزنش شوید.
چنین نگرشی به شما قدرت می بخشد، چراکه کنترل ترید در اختیار شماست و شما هستید که می توانید شرایط آن را تغییر دهید. سرزنش کردنِ شرایط خارجی، این قدرت را از شما می گیرد.
۱۰. از ترید کردن لذت ببرید
مهم تر از سرمایه مالی هر فرد، سرمایه ذهنی و عاطفی وی است. بیشتر معامله گران در صورت از دست دادنِ این سرمایه، برای همیشه از معامله گری منصرف می شوند.
تکرار اشتباهات مشابه، مشاهده نکردن پیشرفت در کار و از دست دادن سرمایه در طول سال ها، باعث ناامیدی می شود. بنابراین، به تمام اصول بیان شده در این مقاله پایبند باشید و به این اصول اجازه دهید تا شما را در مسیر معامله گری راهنمایی کنند.