یکی از کاربردهای ازن تراپی ، جوانسازی و پیشگیری از روند پیری است که با جلوگیری از ظهور علائم پیری روی پوست و بدون دخالت لوازم آرایشی و بهداشتی و عمل های جوان کننده، تنها با با افزایش سطح اکسیژن در خون ، پوست را درخشان و جوان می کند.ازن در واقع یکی ماده ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضدویروسی است و ازن درمانی یک جایگزین مناسب و بدون عوارض جانبی سمی برای آنتی بیوتیک ها می باشد که با حذف ویروس ها، باکتری ها و دیگر آلودگی ها به درمان بسیاری از بیماری ها، به خصوص بیماری های پوستی کمک می نماید.درواقع ازن درمانی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه ما را از ابتلا به بیماری که در نهایت نیاز به درمان آنتی بیوتیکی دارند، مصون می کند.در طول تاریخ ازن تراپی جهت درمان انواع بیماری ها مورد استفاه قرار گرفته است که اخیرا این روش درمانی به عنوان ابزاری جهت فرایند ضد پیری به کار می رود.می توان گفت که ازن درمانی به عنوان یک روش درمانی جدید، به نجات ما آمده است تا بدون دخالت لوازم آرایشی و بهداشتی و عمل های متعدد، پوست را درخشان و جوان کنیم.
به طور خلاصه می توان گفت که اوزون تراپی به رفع مشکلات عنوان شده در ادامه ی این بخش کمک می کند:
- سم زدایی پوست و پاکسازی آن از طریق تحریک غده های عرقی بدون درگیر کردن اندام های داخلی
- کمک به رهایی پوست از آلوده کننده های محیطی
- افزایش متابولیسم به طور طبیعی به علت گرما و عرق کردن
- اکسیژن رسانی به هموگلوبین و تقویت سیستم ایمنی که به زیبایی پوست منجر می شود
- بهبود جریان خون
- جذب مواد معدنی و عملکرد مناسب بدن
- سفت کردن پوست و برطرف کردن سلولیت
- سوزاندن چربی و قند اضافه در بدن
- خنثی سازی اسیدیته پوست و بدن
- کمک به افزایش سطح انرژی
- جلوگیری از ظاهر شدن علائم پیری
- از بین بردن استرس ، اضطراب و توهمات ذهنی
- کمک به خواب بهتر
- از بین بردن بیماری های ویروسی مثل تب ، آنفولانزا ، سرماخوردگی و میکروارگانیسم های مضر
- کمک به درمان بیماری هایی مثل تبخال، عفونت و مشکلات برونشیت
- از بین بردن مشکلات رنگدانه های پوست در عرض چند ماه
- از بین بردن منافذ باز پوست
- بهبود آفتاب سوختگی
- از بین بردن شوره سر
- کمک به کنترل ریزش مو
- از بین بردن بیماری های پوست سر
- تقویت پوست سر و مو
- نگهداری و جلوگیری از آسیب دیدگی های مو
- مبارزه با ویروس ، باکتری و قارچ
- بهبود سیستم ایمنی
- کاهش اثر فشار اکسیداتیو
- تحریک سیستم آنتی اکسیدانی بدن
- خواص ضد التهابی
- مشارکت در اکسیداسیون اسید چرب
- حمایت از متابولیسم و انرژی
- رطوبت رسانی به پوست
- کمک به پاکسازی و سفیدی پوست
- بهبود گردش خون در پوست
- تسریع متابولیسم پوست
- بخور اوزون منافذ بسته و آلوده روی پوست را باز می کند و سبب وجوانسازی خواهد شد
- کمک به پاکسازی سموم و عفونت های بدن و تحریک بازسازی سلول ها که روند پیری را به تاخیر می اندازد.
اوزون تراپی معمولاً فراتر از افزایش سلامت پوست عمل می کند. این درمان خون را پاکسازی می کند و غدد لنفاوی را بهبود می بخشد و باعث جذب بیشتر مواد معدنی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن خواهد شد و همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است که به پاکسازی آکنه و جلوگیری از عفونت های پوستی کمک می کند.
مطالعات آزمایشگاهی توانسته است اثر جوانسازی آن را روی عصب های صورت به طور واضح نشان دهد که نیاز به جراحی را در فرد از بین میبرد. تحقیقات نشان می دهد که ممکن است اوزون از روش تومورهای پوستی نیز جلوگیری کند. سلول های سرطان روی گلوکز زندگی می کنند و نمی توانند در محیطی که اکسیژن بالا دارد، دوام بیاورند. این نوع درمان همچنین برای بیماری های مزمن کلیوی، آسیب های کبدی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
زخم های درحال بهبودی ضعیف در تاثیر اوزون درمانی بر روی پوست
مهار و کنترل زخم هایی به کندی رو به بهبود پیش می روند به طور نا امید کننده ایی مشکل به نظر می رسد . برخی از این زخم ها درخور بازگشت هستند ، بنابراین استراژی های درمانی حالت تهاجمی تری به خود گرفته اما الزاماً تاثیر گذار به نظر نمی رسند .بطور کلی ، چنین زخم هایی که به کندی التیام می یابند به واسطه کهنگی بهبودی شان به تعریف خود مقروض هستند . این کاهش سرعت در التیام زخم ها از حضور انواع ترکیبی ارگانیسم های مزاحمی ناشی می شود که در پناه زخم ها قرار گرفته اند . ارگانیسم های زنده به طور پیوسته در تماس با پاتوژن ها می باشند ، اینها تحت شرایط مناسب می توانند بطور انگل وار تکثیر شده تا به خلق شرایط بیمارگونه بپردازند . انواع متفاوت بسیاری از پاتوژن ها ممکن است در برگیرنده طیف وسیعی از تنوع عفونت زا باشند .
باکتری های بی هوازی – باکتری هایی که برای تکثیر نیاز به اکسیژن ندارند ( مثل باکتری مانندها ، کلوستریدیوم ، استرپتوکوک ) ممکن است به طور مسموم کننده ای در سطوح عمیق تر پوست فعال شده ، نسبت به تاثیرات التیام بخش اکسیژن ایزوله گردند. باکتری های بی هوازی مسئول بسیاری از عفونت های ویرانگر می باشند که عموماً تحت عنوان قانقاریا شناخته می شوند . از سوی دیگر باکتری های هوازی با لایه های روپوستی ساختگی شناسایی میشوند . با این وجود زمانی که لایه بعدی از بین میرود آنها در فرآیندهای عفونت زا با نفوذتر جلوه می کند . ( مانند روپوست استافیلکوکوک ، Corynebacteria ، Propionobacteria )
زخم های Decubitus ( زخم بستر )
این شرایط متداول زمانی ایجاد می شود که بیمار در بستر یا ویلچر در یک موقعیت برای مدت زمان طولانی باقی بماند . فشار وارده بر نقاط اتصال پوست مویرگ های پوستی را تحت فشار قرارداده مانع و آمیختگی مناسب بافت ها می گردد. این امر موجب گرسنگی بافت ها نسبت به اکسیژن ، انعطاف پذیری پوست آسیب دیده و نهایتاً نابودی و تخریب احتمالی خود پوست می گردد. این زخم پیشرفت کرده ممکن است کاملاً بزرگ شده و با طیفی از ارگانیسم های پاتوژنیک تبدیل به یک زخم کاملاً عفونی گردد این زمانی است که تخریب جدی پوست صورت گرفته و لایه ایی از روی بافت پوستی برداشته شده باشد . در چنین شرایطی ته زخم به استخوان رسیده و التهاب مغز استخوان آغاز میگردد.
درمان زخم بستر نیازمند یک رویکرد چند شاخه ایست که شامل جراحی ، ملاحظات موضعی و mechanico – روانی میگردد.
آنتی بیوتیک های موضعی اغلب در نفوذ در زخم شکست می خورند و به ندرت موجب التهابات پوستی ثانویه ایی نیز می شوند . گذشته از محاسن ازن درمانی موضعی ذکر شده در این متن ، بهتر است به این نکته اشاره کنیم که یک ویژگی درمانی دیگر ازن ، بخصوص زمانیکه با درمان زخم های عمیق مرتبط می باشد ، اینست که این عامل توانایی نفوذ در سطوح عمیق تر بافت ها را دارد ، به این ترتیب که درمان می تواند بر پاتوژن هایی که به وسیله پوشش بافت بطور طبیعی محافظت می شوند تاثیر گذار باشد .