به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، دعوا بین زن و شوهر علت های مختلفی دارد که از شایعترین علل آن اختلافات فرهنگی و نداشتن مهارت های ارتباطی و حل مسئله در زن و شوهر است .
وقتی شریک رابطه یک چیز می خواهد و شما دنبال چیز دیگری هستید جنگ روانی شروع می شود و هر کدام برای به کرسی نشاندن حرف خود بدون اینکه چیزی بشنود فقط می گوید و فریاد می زند و می خواهد پیروز میدان شود اما باید بدانید این امر و ادامه دادن به دعواها سبب می شود نه تنها پیروز میدان نباشید بلکه در زندگی مشترک هم دچار مشکل شوید و حتی آن را ویران سازید.
برای جلوگیری از تنش های زندگی زناشویی ، راهکارهای مناسبی را در این بخش برای شما ارائه کرده ایم که امیدواریم بتوانید با بکارگیری آنها زندگی مشترک خود را از آسیب این تنش ها نجات دهید.
استراتژی های مدیریت دعوا در زندگی مشترک:
پنج استراتژی برای مدیریت دعوا در زندگی مشترک وجود دارد که عبارتند از:
- رقابت کردن یا دعوا، موقعیت کلاسیک برنده/بازنده، که در آن قدرت یک نفر باعث می شود بحث را ببرد.
- انکار یا پرهیز، که در آن زوجین تظاهر می کنند که مشکلی وجود ندارد.
- سرپوش گذاشتن روی مشکل، که در ظاهر بین زوج هماهنگی وجود دارد، اما مشکل حل نشده است.
- مصالحه یا مذاکره، که هر دو امتیاز می دهند و می گیرند تا توافقی حاصل شود.
- همکاری، که هر دو برای رسیدن به نتیجه مشترک کار می کنند.
بسیاری از افراد هرگز از مرحله انکار یا سرپوش گذاشتن روی مشکل فراتر نمی روند. با این حال، مشکل آنجاست که اینها استراتژی های بلند مدت برای مدیریت دعوا در زندگی مشترک نیستند. در بهترین حالت، این افراد در حال پنهان کردن ترک ها هستند، اما این کار در روابط طولانی مدت جواب نمی دهد یا حداقل یکی از زوجین در طولانی مدت از این کار خسته می شود.
به عنوان یک قانون کلی، انتقال صادقانه احساسات در روابط عشقانه بهتر جواب می دهد.
بنابراین، کلید رابطه خوب آن است که فراتر رفته تا به مرحله مصالحه یا بهتر از آن همکاری برسید. در مرحله مصالحه، هر یک از شما برای رسیدن به آرامش در زندگی مشترک امتیاز می دهید. این احتمالا بهتر از استراتژی برنده/بازنده جواب می دهد، اما کاملا برد/برد نیست. زیرا هر یک از طرفین از چیزی گذشته است و احتمالا هیچ یک از شما کاملا از نتیجه راضی نیستید، که باعث شروع بحث و دعوا در طول زمان می شود.
در مقابل، زمانی که هر دو همکاری می کنید تا به یک موقعیت برد/برد برسید، مدیریت دعوا در زندگی مشترک بهتر به دست می آید. این کار در رابطه زمان می برد اما ارزش سرمایه گذاری را دارد.
رسیدن به مرحله همکاری و مدیریت دعوا در زندگی مشترک:
سوال مهم این است که چگونه می توان بحث را مدیریت کرد تا به الگوی سالمی از دعوا در زندگی مشترک رسید.
پیش از عصبانی شدن حرف بزنید و بر روی یک استراتژی توافق کنید.
مدیریت دعوا در زندگی مشترک به تعهد هر دوی شما نیاز دارد. پیش از آنکه مسئله ای برای بحث کردن به وجود آید بر روی راهکاری برای مدیریت بحث توافق کنید و به آن پایبند باشید.
توافق بر سر نحوه رفتار و گفتار در زمان عصبانیت و حمایت از دیگری برای مدیریت دعوا در زندگی مشترک می تواند مفید باشد. برای مثال، اگر یکی از شما خیلی زود عصبانی می شود، بهتر است دیگری صبر کند و زمان دیگری صحبت کند.
در زمان عصبانیت دور شوید:
عادت کنید که در زمان عصبانیت بحث نکنید. برای مثال بگویید: «من الان خیلی عصبانی هستم، نمی توانم حرف بزنم. اجازه بده موقعی حرف بزنیم که هر دو آرام باشیم» سپس، از همسرتان دور شوید و به جایی بروید که آرام تر شوید.
زمانی که خسته یا گرسنه هستید، بحث نکنید:
زمانی که خسته و گرسنه باشید، شدیدتر عصبانی می شوید. این طبیعت انسان است. در این زمان ها، از بحث کردن خودداری کنید. در عوض، زمانی را انتخاب کنید که هر دو آرام و راحت هستید و احتمال کمتری برای شعله ور شدن بحث وجود دارد. برخی از افراد ترجیح می دهند پیاده روی کنند، برخی دیگر خانه را ترجیح می دهند: همه راهکارها و محیط ها را امتحان کنید و ببینید کدام یک برای شما مفید است.
داد نکشید:
اضافه کردن به ابرهای عاطفی باعث می شود که درک درستی از بحث و نظر همسر خود نداشته باشید. برای مدیریت دعوا در زندگی مشترک لازم است که از بالا بردن صدای خود پرهیز کنید تا دعوا بالا نگیرد.
همیشه آماده عذرخواهی باشید:
شاید فکر می کنید حق باشماست. شاید همیشه حق با شما بوده است. با این حال، عذرخواهی کردن به همسرتان نشان می دهد که شما درکش می کنید و نگرانی های او را متوجه شده اید. این کار به خصوص زمانی که هر دو برخلاف میلتان داد کشیده اید، بسیار خوب است.
عذرخواهی به این معنی نیست که پذیرفته اید که تقصیر شما بوده است. بلکه شما عذرخواهی می کنید که دعوایی پیش آمده است، همسرتان ناراحت شده است و نتوانسته اید بحث را مدیریت کنید.
به علاوه، گاهی بی دلیل ناراحت می شویم. همیشه این احتمال وجود دارد که دچار سوءتفاهم شده باشیم.
گوش دهید و بحث کنید:
آماده گوش دادن به همسر خود باشید. دائم و پشت سر هم نقطه نظر خود را تکرار نکنید. این کار برای مدیریت دعوا در زندگی مشترک فایده ای ندارد و تنها باعث تشدید بحث می شود. رسیدن به مرحله مصالحه یا همکاری به درک واقعی از چیزهایی نیاز دارد که برای هر دو شما مهم است و باید بر سر مسائل و نقطه نظرات دیگری به طور سازنده صحبت کنید.
دعوا را با تایید این شروع کنید و به پایان ببرید که همسرتان را دوست دارید و برایتان مهم است.