اگر شوره سر به علت بیماری های زمینه ای خاص نباشد، احتمالا با خرید یک شامپو ضد شوره متناسب با نوع موهای خود می توانید این مشکل را تا حد زیادی کم کرده و یا حتی به کلی درمان کنید. اما شامپوهای ضد شوره چه ترکیباتی دارند و چگونه می توانند به رفع این مشکل کمک کنند؟
در حال حاضر شامپوهای ضد شوره مختلفی در بازار وجود دارند که هر کدام از آنها ادعایی خاص را مطرح می کنند. برای اینکه نقاط قوت و ضعف این محصولات را با یکدیگر مقایسه کنید، بهترین راه این است که با دقت به ترکیبات آنها توجه کنید. در ادامه چند مورد از مهم ترین ترکیبات که می توانند در درمان شوره سر موثر باشند را معرفی می کنیم.
زینک پریتیون
این ماده احتمالا یکی از رایج ترین درمان ها برای پوسته پوسته شدن پوست کف سر یا همان شوره سر است. خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچی زینک پریتیون می تواند به طور موثری در بهبود درماتیت سبورئیک ایفای نقش کند.
سالیسیلیک اسید
یکی از ترکیباتی که معمولا در محصولات مراقبت از پوست به کار گرفته می شود. استفاده از این ماده در شامپو ضد شوره می تواند به لایه برداری و حذف سلول های مرده پوست و همچنین بهبود مشکل شوره پوست کف سر، کمک کند. نکته مهم این است که سالیسیلیک اسید ممکن است باعث خشکی بیشتر پوست کف سر شود، بنابراین اگر همین حالا هم دچار خشکی پوست هستید، بهتر است با احتیاط از این محصولات استفاده کنید.
سلنیوم سولفید
این ماده به تسکین و کاهش خارش و التهاب پوست کف سر کمک کرده و به لطف خاصیت ضد قارچی خود می تواند از رشد قارچ مالاسزیا که باعث تحریک پوست و ایجاد شوره می شود، جلوگیری کند. استفاده از محصولاتی حاوی سلنیوم سولفید می تواند به تمیزی بیشتری پوست کف سر و ایجاد شرایط بهتر کمک کند.
روغن درخت چای
یکی از روغن های درمانی بسیار موثر که از برگ های نوعی درخت چای بومی استرالیا استخراج می شود. این ماده می تواند به بهبود خشکی و خارش پوست کف سر کمک کند. روغن درخت چای نیز مانند زینک پریتیون و سلنیوم سولفید از خاصیت ضد قارچی برخوردار بوده و در مبارزه با شوره سر بسیار عالی عمل می کند.
استفاده از شامپو ضد شوره یکی از بهترین و ساده ترین روش های درمانی است. تقریباً انواع گوناگون شامپو مناسب شوره سر به صورت گسترده در دسترس همگان وجود دارد و نیازی به نسخه ی پزشک نیست. اما فراموش نکنید انتخاب بهترین شامپو برای شوره سر ساده نیست.
زمانی که می خواهید برای درمان خود از شامپوهای ضدشوره استفاده کنید بهتر است که چندین نکته ی مهم و کلیدی را در نظر داشته باشید؛ اول اینکه علت شوره ی سر شما چیست؟ شامپویی که به دنبال آن هستید باید دارای چه مواد موثره ای باشد؟ و اینکه شما چه نوع مویی دارید؟
هر کدام از شامپوهای ضد شوره ی سر بر اساس یک نوع ماده موثره ی فعال عمل می کنند و غالباً دارای فرمولی هستند که می توانند علل مختلف شوره ی سر مانند خشکی، تحریک پذیری و تجمع سلول های مرده پوست را مورد هدف قرار دهند. در ادامه با هر کدام از این مواد اولیه آشنا می شویم.
شامپو ضد شوره چگونه عمل می کند؟
عملکرد درمانی شامپوهای ضد شوره به ماده ی موثره ی فعال به کار رفته در آن ها بستگی دارد. به گزارش این سایت مواد موثره ی رایج که در بسیاری از شامپوهای ضد شوره به کار می رود، موارد زیر هستند:
کول تار
از سرعت نابودی سلول های پوست سر و ریزش سلول های پوست سر می کاهد و برای درمان شوره بسیار مناسب است.
سالیسیلک اسید
در شامپوها به عنوان یک لایه بردار پوستی به از بین رفتن پوسته ها کمک شایانی می کند. زمانی که علت شوره ی سر تجمع سلول های مرده پوست باشد، شامپوهای حاوی سالیسیلک اسید برای درمان بسیار مناسب است.
سلنیوم سولفید
یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده ی شامپوهای ضد شوره ی سر است که از سرعت نابودی سلول های پوست سر و همچنین رشد قارچ مالاسزیا که باعث تحریک پوست سر و شوره می شود می کاهد.
انتخاب بهترین شامپو برای شوره سر
بهترین شامپو ضد شوره برای شما شامپویی است که علت شوره ی سر را هدف قرار دهد، به موی شما آسیب نرساند و بهترین عملکرد را داشته باشد. حتی زمانی که شما با پزشک خود مشورت کنید و تمام علت ها و جوانب احتمالی در مورد شوره ی سر را در نظر بگیرید، باز هم ممکن است در رابطه با درمان شوره ی سر مجبور به آزمون و خطا شوید.
با وجود تنوع زیادی که وجود دارد، پیدا کردن بهترین شامپو برای شوره ی سر امری زمان بر است. شما بعد از یک بار استفاده از هر نوع شامپویی، نتایج قابل توجهی را در موهایتان مشاهده خواهید کرد. هرگونه تفاوتی را که متوجه می شوید، ثبت کنید و سعی کنید برای حداقل دو هفته تا یک ماه از یک نوع شامپو استفاده کنید.
اگر بعد از چند هفته استفاده از شامپوی ضد شوره هیچ نوع علائم بهبودی مشاهده نکردید، بهتر است که شامپوی دیگری را امتحان کنید.
طریقه مصرف شامپوهای ضد شوره:
معمولا توصیه می شود از شامپوهای ضد شوره به شکل روزانه و یا یکروز درمیان استفاده شود البته شامپوی کتوکونازول استثنا است و صرفا باید 2 بار در هفته از آن استفاده نمود.شامپو ضد شوره را باید به آرامی بروی سر خود ماساژ دهید و اجازه دهید کف آن برای مدت حدقل 5 دقیقه بر سرتان بماند و سپس آبکشی کنید.در بدو ورود به حمام می توانید سر خود را با شامپو ضد شوره شسته و سپس به شستشوی سایر قسمت های بدن بپردازید تا زمان کافی برای ماندن کف شامپو بر سرتان ایجاد شود و در انتها اقدام به آبکشی کنید.اگر با مصرف روزانه شامپو ضد شوره، میزان شوره و علائمی مانند خارش سر افزایش یافت مصرف آنرا به 2 الی 3 بار در هفته کاهش دهید. همچنین اگر بعد از گذشت مدتی، شامپو تاثیر و خاصیت اولیه خود در کاهش شوره سر را از دست داد آنگاه باید برند و نوع دیگری از شامپو ضد شوره را انتخاب کنید.در ضمن اگر بعد از چند هفته مصرف شامپو ضد شوره تاثیری در بهبود وضعیت خود مشاهده نکردید حتما با پزشک خود مشورت نمایید.
توصیه هایی برای درمان شوره سر
وقتی برای خرید یک شامپو ضد شوره مناسب اقدام می کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که هر خصوصیات موی افراد مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و عوامل متعددی نظیر کوتاهی و بلندی مو، رنگ کردن مو، نوع مو و پوست می توانند باعث کسب نتایج متفاوت شود. بهترین کار این است که چند محصول مناسب را تست کنید تا در نهایت هر کدام سازگاری و عملکرد بهتری داشت را انتخاب کنید.
هنگام استفاده از شامپوهای ضد شوره باید بدانید که تنها با شستشوی ساده موها نمی توانید به نتایج خوبی دست پیدا کنید. بسیاری از شامپوهای ضد شوره از فرمولاسیونی برخوردارند که برای اثربخشی کامل باید پس از استفاده از شامپو، پوست کف سر خود را چند دقیقه ماساژ دهید. حتی برخی از شامپوها برای اثربخشی باید ۵ دقیقه بر روی موهای شما باقی بمانند. بنابراین اگر یک شامپو ضد شوره خریده اید باید بدانید که تنها با استفاده مناسب و با حوصله از محصول می توانید به نتایج دلخواهتان برسید.
شستشوی منظم موها نیز می تواند از ایجاد التهاب، خارش و در نهایت شوره جلوگیری کند. تمیز بودن پوست کف سر تاثیر زیادی در کاهش پوسته پوسته شدن و ایجاد شوره می شود. در صورتی که موفق به درمان شوره سر شده و برای شستشوی موهای سر دیگر قصد استفاده از شامپوهای معمولی را دارید، باید دقت کنید که فرمولاسیون آنها دارای ترکیبات مضری مانند پارابن و سولفات نباشد. این مواد اصطلاحا خشونت بالایی داشته و باعث ایجاد التهاب و خشکی پوست کف سر خواهند شد.