آیا می توانیم در طول دوران قاعدگی موهای خود را رنگ کنیم؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که نمی توان جواب مشخص و کاملا واضحی داد، چون بدلیل متفاوت بودن تغییرات هورمونی سطح بدن از فردی به فرد دیگر و همچنین جنس مو، پوست و ژن افراد، تاثیر رنگ مو در دوران قاعدگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است،اما در ادامه این مقاله سعی کردیم، بطور مفصل و با مراجعه به مطالعات صورت گرفته در چندین دانشگاه، به شرح پاسخ این سوال به درستی بپردازیم.
تاثیر دوران قاعدگی بر بدن چیست؟
ابتدا بدانید که یک بانو در هنگام دوران قاعدگی چه کارهایی می تواند یا نمی تواند انجام دهد، مثلا رنگ مو در دوران قاعدگی چه تاثیری بر بدن دارد و همینطور بدانید که در طول این دوره چه اتفاقی در بدن می افتد. هر دختر از بدو تولد با ذخیره تخمکها در تخمدان متولد می شود. از زمان بلوغ تا زمان یائسگی، هر ماه ذخیره تخمک ها و به مرور و با ازاد شدن این تخمک ها کاهش می یابد. بنابراین برای بارداری احتمالی، در طی این دوره تخمک گذاری، دیواره رحم زن ضخیم تر می شود تا خودش را برای نگهداری از جنین آماده کند.
این بافت برای یک جنین تشکیل می شود، تا بر روی رحم نگه داشته شود و خود را تغذیه کند. حال، زمانی که بارداری اتفاق نمی افتد، این بافت از بین می رود، تخمک از تخمدان رها می شود و از طریق باز کردن رگ های خونی از بدن خارج می شود. این روند که در طی آن بافت تخریب شده تخمک از بدن خارج میشود، دوره قاعدگی نامیده می شود. این فرایند یک روند طبیعی برای یک زن است.
تاثیر رنگ مو در دوران قاعدگی بر موها چیست؟
دوره قاعدگی، زمانی است که تعادل هورمون های زنانه تغییر می کند، بی نظمی هورمونی و افزایش درجه حرارت بدن و در نتیجه واکنش بدن به تغییرات شیمیایی مانند رنگ کردن مو در دوران قاعدگی، متفاوت و خاص میشود. به همین دلیل زمانی که برخی از زنان در دوره قاعدگیشان موهایشان را رنگ می کنند رنگ به خوبی روی موها نگه داشته نمی شود و بیشتر از زمان معمول، رنگ گرفتن موها طول میکشد که این موضوع می تواند به علت نازک ترشدن پوست بدن، موجب سوزش یا خارش در حین رنگ مو شود. البته این موضوع در همه ی خانم ها بطور یکسان صدق نمی کند، اما غالبا و با نگاهی به تجربه بسیاری از آرایشگران این موضوع صدق میکند، حتی در بسیاری موارد ممکن است رنگی که برای موهای خود انتخاب کرده اید رنگ مورد نظر از آب در نیاید.
اغلب زنان که موهایشان را با رنگهای روشن تر مانند بلوند، قرمز یا پلاتین رنگ می کنند، از رنگ نهایی ناراضی هستند. از آنجا که قدرت نفوذ پذیری رنگ در این دوران کمتر شده، نمی تواند موهای سفید موجود بر روی سر را به طور کامل پوشش دهد. این موضوع برای زمانی که می خواهید موهایتان را از رنگ تیره به روشن، در بیاورید، بیشتر نمایان است، پس، بهتر است منتظر پایان دوره قاعدگی خود باشید و سپس اقدام به رنگ مو نمایید. اگرچه هیچ توضیحی علمی دقیقی درباره تاثیر دقیق رنگ مو در دوران قاعدگی و میزان موثر بودن آن روی مو وجود ندارد، اما زنان زیای هستند که از این موضوع شکایت دارند. باز هم تاکید میکنم که این موضوع برای همه زنان صحت ندارد و بسته به نوع بدن هر فرد و میزان تغییرات هورمونی در بدن متفاوت است، اما بطور کلی و طی آزمایشی که بر روی صدها نفر که توسط دانشگاه ایالتی در آمریکا انجام شد تعداد بسیار کمی از افراد، رنگ مو را همانند روزهای عادی (بدون قاعدگی) و مطابق با رنگ درج شده بر روی محصول دریافت کردند.
دوره قاعدگی زمانی است که موها سریعتر رشد می کنند چون سطح هورمون افزایش می یابد. در این دوران، مو می تواند در ۳ تا ۴ روز رشد کند، در حالی که به طور معمول، طی یک هفته تا ۱۰ روز، موی جدید رشد می کند. همچنین به دلیل تغییرات هورمونی در بدن، پوست نیز حساس تر شده، در نتیجه رنگ کردن مو در دوران قاعدگی و یا هرنوع تحریکات پوستی دیگر، باعث آسیب رساندن و یا ایجاد قرمزی و کبودی بر روی پوست می شود،بهتر است که اجازه دهید،دوران قاعدگی شما به پایان برسد و سپس اقدام به رنگ کردن و از بین بردن موهای زائد نمایید.
رنگ کردن مو در زمان پریودی از نظر شرعی
در خصوص رنگ کردن مو در زمان پریودی از نظر شرعی، اظهار نظر ها و باور های مختلفی وجود دارد. برخی مراجع رنگ کردن مو ها با رنگ موهای گیاهی مثل حنا یا سایر رنگ مو ها را در این دوره بدون اشکال شرعی می دانند، در حالی که به گفته برخی دیگر از مراجع این عمل مکروه است. به نظر بسیاری از مراجع، رنگ مو مانع از رسیدن آب به مو ها یا پوست در حین غسل نمی شود. البته نظر مراجع دینی مختلف در مورد این موضوع متفاوت است و شما می توانید با مراجعه به رساله یا سایت مرجع تقلید خود در این زمینه، اطلاعات بیشتری بدست آورید. به طور کلی می توان گفت: رنگ کردن مو ها در زمان قاعدگی، آثار مخربی روی بافت مو ها ندارد، هرچند پوست سر یا بدن در اثر تغییرات هورمونی، ملتهب شده و اگر در حالت عادی به مواد شیمیایی موجود در رنگ مو ها حساسیت داشته باشید، ممکن است این التهاب پوستی به دلیل استفاده از رنگ مو تشدید شود.