چگونگی پیدایش برندهای حجاب
زمانی بود که خانم های شیک پوش تنها با مراجعه به مزون های شخصی دوز می توانستند از هنر و سلیقه ای که مدنظرشان بود استفاده کنند و چندین سال زمان برد تا برندها به گونه ای که هم اکنون در دسترس هستند، توانستند جای خود را در میان مردم باز کنند و به عنوان مدل های خاص و آماده برای استفاده از آن ها استقبال شود.
در این میان جای خالی برندی که برای زنان باحجاب کار کند بسیار خالی بود. هر وقت حرف از حجاب می شد ناخودآگاه ذهن ها به سمت رنگ های تیره سوق پیدا می کرد و اگر کسی می خواست هم با حجاب باشد و هم شیک پوش یا باید به مزون های خاص مراجعه می کرد و یا اگر دستی در هنر داشت خودش لباس مناسبی بنا بر ویژگی خودش تهیه می کرد.
البته این اتفاق به طور رسمی شکل نگرفت اما گسترش روز به روز آن و گرایش مسلمانان به مد و زیبایی اتفاق این روزهای دنیای مد را رقم زد. شاید از نظر بسیاری از سیاست مداران چنین امری نمی توانست اتفاق بیافتد اما واقعیت چیز دیگری بود.
فائقه شیرازی دانشمند دانشگاه تگزاس صنعت رو به رشد مد اسلامی را این گونه توضیح می دهد: مد مسلمانان یک صنعت جهانی پر سود است و کشورهایی مانند اندونزی، مالزی و ترکیه با همین سود راهی کشورهای غربی می شوند.
“در سال 2010 روزنامه ی ترکیه ای milliyet بازار جهانی پوشاک اسلامی را حدود 2.9 میلیارد دلار تخمین زد.”
با احتساب سودهای میلیارد دلاری، بازار کار دیگر به صورتی نبود که بتوان از آن چشم پوشی کرد و همین امر سبب شد برندها یکی یکی به سمت طراحی برای زنان محجبه متمایل شوند. یکی از مهم ترین و چشم گیرترین اتفاقات در دنیای طراحی لباس حجاب در سال 2016 اتفاق افتاد.
کت واک برند های حجاب معروف
مجموعهای که در هفته مد نیویورک ارائه شد، اولین باری است که هر مدلی با حجاب روی باند این رویداد راه میرود. نمایش طراح مسلمان Hasibuan Anniesa همچنین یکی از اولین نمایش های یک اندونزیایی در این رویداد معتبر سالانه بود. در زمانی که آنچه زنان مسلمان برای پوشیدن انتخاب میکنند بحثهای شدیدی را ایجاد میکند، بسیاری این اقدام حسیبوان را لحظهای تاریخی در آوردن حجاب به جریان اصلی میدانند. حجاب اسلامی در سراسر اروپا حسیبوان با الهام از زادگاهش جاکارتا، شلوار، تونیک و لباس مجلسی روان، در پارچه های مجلل و گلدوزی های دقیق، همه با حجاب ارائه کرد. ا تازه وارد است، در پایان برنامه خود در اوایل این هفته مورد تشویق ایستاده قرار گرفت. او حسیبوان 30 ساله که نسبتً در اینستاگرام نوشت: «پشت موفقیت یک نمایش، تیم بزرگی وجود دارد که زمانی که مخالفان به آن ضربه خوردند، قوی و محکم بود. "و ما می توانیم آن را اداره کنیم."
جنبش حیا
این مصادف با چیزی است که در مد به آن «جنبش حیا» می گویند. بسیاری از طراحان جریان اصلی در حال آزمایش لباسهای پوشاندهتر هستند (لباس شنای یکتکه به روند بازگشته است) و طراحان مسلمان با لباسهای اسلامی خلاقیت میکنند. اندونزی به عنوان یک مبتکر در منطقه برای پوشش مدرن اسلامی دیده می شود. پوتری سودیونو، طراح اهل سنگاپور با میراث اندونزیایی می گوید: «مد اندونزی متنوع تر شده است و ما اعتماد به نفس بیشتری در استفاده از فرهنگ خود و آنچه که با آن بزرگ شده ایم به تأثیرات خود رسیده ایم. Soediono فکر می کند Hasibuan ثابت کرده است که لباس اسلامی می تواند شیک باشد، نه فقط برقع ساده به سبک عربی که مردم به آن فکر می کنند، و اینکه در اندونزی استعداد وجود دارد.
مد اسلامی و بازخورد جهانی
بیشترین کشورهایی که در زمینه ی طراحی کالکشن برای مسلمانان فعالیت دارند می توان از اندونزی، مالزی و ترکیه نام برد که با تعداد زیادی مسلمان که ساکن این کشورها می باشند و همچنین تولید پوشاک بالایی که دارند نه تنها بازار کشورهای خود و کشورهای همسایه شان را در دست گرفته اند بلکه بازار کشورهای غربی و عربی را هم در اختیار می گیرند.
در این میان اعتراض هایی مبنی بر این که پوشش متفاوت زن مسلمان سبب می شود تا نگاه ها را به سمت او بکشاند شنیده شد و عده ای با این موضوع مخالفت کردند، اما باز هم طراحی برای زنان مسلمان توانست تا جای ممکن بازار جهانی خود را به دست آورد و روز به روز هم بر تعداد کسانی که از این مدل ها استفاده می کنند افزوده شد.
چرا طی چند سال تولید و عرضه ی پوشاک برای زنان مسلمان از رشد بالایی برخوردار است؟
شاید تا چندی پیش مبنا بر این بود که سبک زندگی مسلمانی، افراد را محدود می کند اما سطح بالای آگاهی مسلمانان نسبت به عموم توانست این رشد را رقم بزند. هم اکنون چند بار در سال در کشور امارات هفته های مد پوشاک زنان محجبه برگزار می شود که در آن ها برندهای مطرح هم شرکت می کنند و محصولاتی که پوشش مناسبی دارند را عرضه می کنند.
برای مثال سال گذشته در ماه آپریل “ایزابلا کاپوسانو” که لباس هایش بنا بر سلیقه ی زنان عرب و با آستین ها و دامن بلند طراحی شده بود و تماماً هم دست دوز بود مورد توجه زنان خاندان سلطنتی عربستان سعودی قرار گرفت و توانست برخی از لباس هایش را که به قیمت 37 هزار دلار بود به فروش برساند.نکته ی جالب توجه دیگر این است که بعضی از برندها افرادی را در کشورهای مسلمان عربی برای طراحی خاص برای آنان مستقر کرده اند و آن ها برای نوع پوشش و مدل های جدید به زنان مججبه کمک می کنند و برایشان طراحی انجام می دهند.
علاوه بر این بلاگرهای مسلمان هم در زمینه ی حجاب و در صفحات مجازی فعالیت های چشم گیری دارند و روز به روز به فالورهای آن ها افزوده می شود.
2 سال پیش
2 سال پیش
2 سال پیش
2 سال پیش
2 سال پیش