خبرنگاری حرفه ای سخت با چالش های بسیار و درآمد کم می باشد، که نیازی به تحصیل در رشته ی خبرنگاری نمی باشد شما با داشتن مدرک لیسانس می توانید کار خود را در یکی از مجلات محلی شروع نمائید. اما هر چه رشته ی تحصیلی شما به حوزه خبرنگاری نزدیک تر باشد کار برای خودتان راحت تر خواهد شد. لازم به ذکر است بدانید که رتبه بندی برای شغل خبرنگاری وجود ندارد چرا که هیچ نهادی از این شغل دفاع نمی کند و لایحه های به تصویب رسیده در رابطه با خبرنگاری ضعیف هستند.
آشنایی با شرایط کار شغل خبرنگاران
شغل خبرنگاری از جمله شغل های سخت در جهان محسوب می شود چرا که اعزام به مناطق خطرناک جنگی و یا زلزله زده، سیل و مکان های وقوع گروگانگیری وتیراندازی، برای پوشش خبری بخشی از کار های خطرناک خبرنگاران می باشد. این گروه به دلیل اینکه مطالبه گر حقوق شهروندان از مسئولین و حکومت می باشند به دلیل انتقادشان بیشتر مورد تنبیه قرار می گیرند و همچنین خبرنگاران حق جستجو و تحقیق در رابطه با مسائل مشکوک را دارند و به دلیل دسترسی آنان به مدارک محرمانه که این ممکن است به افشاء گری علیه گرو ه هایی که خلاف قوانین عمل می کنند باشد موجب آزار، تهدید و در برخی موارد قتل خبرنگاران می شود. آمارهای سال 2018 سازمان گزارشگران بدون مرز نشان از سطح خصومت بی سابقه علیه کادر های مطبوعاتی را نشان می دهد. این ها تنها بخشی از چالش های روبه روی خبرنگاران می باشد بخش دیگر آن می تواند به درآمد کم این حرفه در مقایسه با سایر حرفه ها و همچنین نداشتن بیمه و امنیت شغلی برای خبرنگاران از دیگر چالش های پیش روی خبرنگاران می باشد.
شرایط افرادی که علاقمند به شغل خبرنگاری می باشند چیست؟
داشتن مدرک تحصیلی حداقل لیسانس می تواند شرایطی برای ورود شما به این حرفه را فراهم کند ولی اگر تحصیلات شما در رشته ی علوم ارتباطات، علوم اجتماعی، روانشناسی ویا جامعه شناسی باشد می تواند کار در این حرفه را برای شما آسان تر کند. علاوه بر آن برای فعالیت در سطح بین المللی شما نیازمند فرا گرفتن یک زبان دیگر مثل زبان انگلیسی می باشید و پس از آن باید مهارت های ارتباطی، نوشتاری و کلامی بالائی داشته باشید چرا که این حرفه نیازمند برقراری ارتباط با اقشار متنوع و ارائه خبر به نحو مطلوب برای عموم و همچنین نیازمند مهارت در نویسندگی به صورتی که مطالب جامع و دارای نفوذ در ذهن عموم باشد.ی ک خبرنگار باید بتواند خود عکس برادری از وقایع خبری را که پوشش می دهد داشته باشد چرا که باید عکس های ارائه شده حاوی پیام رویداد باشد و این خبرنگار است که می داند چه زاویه ی از عکس پیام را به مخاطب می رساند و همچنین بتواند گزارش نویسی، سرمقاله نویسی و خبرنویسی برای مطبوعات و رسانه را انجام دهد. علاوه بر آن ها یک خبرنگار باید خبر تهیه کند بنابراین باید منابع خبری را بشناسد ودر جلب اعتماد آنان برای تهیه ی خبر، عملکرد خوب و مناسبی داشته باشد. یک شخص برای رسیدن به شغل خبرنگاری باید دارای شخصیتی پرسشگر، ذهنی کنجکاو و قدرت تجزیه وتحلیل بالا، صداقت و شجاعت بسیار بالا، منتقد در رابطه با مسائل جامعه و ارائه گر راه حل های عملی باشد. صبر واستقامت از ویژگی های شخصیتی بارز خبرنگاران می باشد چرا که آنان تحمل کار در شرایط پرفشار با پس زمینه ی سر وصدای زیاد را دارند.
در آمد شغل خبرنگاری
در آمد حرفه ی خبرنگاری از 900 هزرا تومان در ماه تا 2000000 تومان می باشد ودر برخی موارد اگر بتوانید تجزیه وتحلیل انجام دهید وصرفا به نقل قول خبر نپردازید می توانید آینده ی شغلی نسبتا خوبی داشته باشید اما امنیت شغلی این حرفه به دلیل ایجاد جریانات سیاسی تضمین نمی باشد و ممکن است به دلیل بسته شدن نشریه ی که در آن کا ر می کنید بیکار شوید ویا به دلیل توقیف نشریه کارمندان آن به صورت تعدیل در بیایند.
وظایف و مسئولیت های حرفه ی خبرنگاری
واقع گرائی از مسئولیت های بسیار مهم خبرنگاران در تهیه خبر است یعنی ارائه خبرهای دقیق و صحیح تفسیر های منطقی و منصفانه و گزارشگری به دور از جبه گیری علیه گروه خاص جانبداری نکردن از گروه خاص و رعایت اصل بی طرفی به تصویر کشیدن تمام جوانب مختلف یک رویداد و استفاده از منایع خبری مختلف خصوصا هنگامی که موضوع رویداد از حساسیت بالائی بر خوردار می باشد.
2 سال پیش