سیرابی
سیرابی از آن دسته غذا هایی است که یا عاشقش هستید یا از آن بیزارید. بد نیست بدانید برخلاف تصور عموم که خوردن غذا هایی مثل کله پاچه و سیرابی را مختص ایرانیان می دانید، روز ۲۴ اکتبر هر سال روز جهانی «سیرابی» است چرا که فواید زیادی برای سلامت بدن دارد. خوردن سیرابی علاوه بر تأثیردر افزایش رشدقد، باعث تقویب سیستم ایمنی بدن و رفع افسردگی می شود. سیرابی یکی از خوشمزه ترین بخش هایی است که همراه کله پاچه طرفداران زیادی دارد. سیرابی به عنوان یک تقویتی بدن در وعده صبحانه، ناهار یا شام خورده می شود.
خواص درمانی سیرابی
خواص و فواید سیراب شیردان برای سلامتی بدن و درمان بیماری ها سالهاست که از سوی متخصصان توصیه می شود. لیستی از خواص سیرابی و شیردان را با هم مرور می کنیم.
مناسب برای رشد کودکان
سیرابی یکی از مواد غذایی مفید برای رشد و تقویت کودکان است، چرا که دارای پروتئین و آمینواسیدهای با کیفیت و ضروری بدن است که در رشد کودکان و نوجوانان نقش بسزای داشته و کلسیم مورد نیاز آن ها را تامین کند. به علاوه این مواد با کیفیت در رشد و ترمیم بافت های از بین رفته نیز نقش مهمی را برعهده دارند.
منبعی سرشار از پروتئین کم چرب
یک وعده سیرابی شیردان به میزان 112 گرم دربردارنده 96 کالری، 14 گرم پروتئین و کمی بیشتر از 4 گرم چربی است که تنها 1.5 گرم از آن را چربی اشباع شده در بر می گیرد. میزان چربی اشباع شده روزانه پیشنهادی برای مردان برابر است با 30 گرم و برای زنان برابر است با 20 گرم. همین مقدار سیرابی شیردان دارای 138 گرم کلسترول است که این مقدار چیزی بین 46 و 69 درصد از کسترول مورد نیاز روزانه بدن انسان را تامین می کند.
سایر خواص سیرابی:
- درمان کم خونی
- مفید در رشد و تقویت کودکان
- بهترین برای تقویت معده و روده
- تقویت و درمان ریزش مو
- مفید برای افراد مبتلا به بیماری ام اس MS
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- تقویت و کمک به تولید اسپرم سالم
- کمک در درمان بیماری های عصبی و افسردگی
- درمان زخم معده و اثنی عشر
- ضد سرطان
ویتامین های موجود در سیرابی
از جمله سایر خواص و فواید سیرابی برای سلامت بدن ویتامین B12 موجود در آن است که آن را به یکی از بهترین خوراکی ها برای رفع حالت تهوع زنان باردار تبدیل کرده است. در هر ۱۰۰ گرم سیرابی حدود ۷۲/۰ میکروگرم ویتامین B12 وجود دارد. این میزان برابر با ۳۰ درصد ۲٫۴ میکروگرم ویتامین B12 مورد نیاز یک انسان بالغ است. ویتامین B12 سطح متابولیسم بدن را در حد نرمال نگه می دارد و به بهبود عملکرد سیستم عصبی و نیز ساخت گلبول های قرمز خون کمک می کند. علاوه بر این سیرابی حاوی مقادیر اندکی ویتامین E و نیاسین است.
نکاتی هنگام خرید سیرابی
- هنگام خرید سیرابی باید توجه کنید که حتما سیرابی دارای بوی بد نباشد. بهتر است قبل از پختن سیرابی، آن را از هر جهت بررسی کنید.
- بهتر است قبل از پخت، این ماده غذایی را کامل شسته و تمام زواید اطراف آن را دور بریزید.
- مدت زمان استاندارد از مرحله پخت تا مصرف سیرابی ۱۲ ساعت است. بیشتر از این زمان سیرابی را نگهداری نکنید.
- چطور سوپ سیرابی را بپزیم تا خواص و فواید سیرابی حفظ شوند.
- برای حفظ خواص و فواید سیرابی بهتر است نحوه پخت صحیح آن را بلد باشید. یکی از بهترین و ساده ترین دستور پخت ها برای سیرابی، پخت آن با پیاز خام به صورت سوپ است است.
تشخیص رنگ سیرابی به شکل زیر است:
- به دلیل خوردن دام خشک در زمستان و بهار رنگ سیرابی تیره است. به هنگام خرید سیرابی در فصل تابستان و پاییز رنگ آن سفید است زیرا علوفه تازه خورده است.
مضرات مصرف سیرابی
یکی از مضرات سیرابی این است که چون در پخت آن معمولا از نمک زیاد استفاده می شود فشار خون را بالا می برد. سیرابی یک غذای چرب است و باید در مصرف آن احتیاط کرد. یکی دیگر از مضرات سیرابی مربوط به زمانی است که سیرابی بهداشتی نبوده، خراب باشد یا خوب شسته و تمیز نشده باشد.