صندوق اهرمی چیست؟
برای پاسخ به سوال صندوق اهرمی چیست باید بگوییم که صندوق اهرمی یکی از انواع صندوقهای سرمایهگذاری جدید در بورس است. اگر علاقه دارید در بورس سرمایهگذاری کنید خرید واحدهای صندوقهای اهرمی انتخاب خوبی برای این کار است. این صندوق از اهرمهای مالی برای سوددهی مضاعف استفاده میکند. صندوق اهرمی دو ویژگی اصلی دارد. واحد های عادی و واحد های ممتاز. واحد های عادی صدور و ابطال صدور و ابطالی و کم ریسک و و واحد های ممتاز واحد های قابل معامله در بورس و پر ریسک است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع واحدهای صندوق اهرمی و مزایای آن با ادامه این مطلب همراه باشید.
قبل از بررسی انواع واحدهای صندوقهای اهرمی بهتر است کمی بیشتر درباره این صندوق و نحوه سرمایهگذاری در آن بدانیم. در این صندوقها از مکانیسم اهرم برای مضاعف کردن سود استفاده میشود. اهرم وسیلهای است که برای جابهجا کردن اشیای سنگین از آن استفاده میشود. صندوقهای اهرمی نیز با کمک اهرمهای مالی سود مضاعف را برای شما به همراه دارند. البته خوب است بدانید در مواقعی که بازار با رکود همراه است زیان این صندوقها نیز چند برابر میشود. صندوق اهرمی بازار گردان ندارد و قیمت واحدهای قابل معامله در بورس به تعداد خریداران و فروشندگان بستگی دارد.
صندوق اهرمی دو نوع واحد دارد. دسته اول واحدهای کم ریسک با تضمین حداقل سود هستند. نام دیگر این واحدها، واحدهای عادی است. دسته دوم واحدهای پر ریسک هستند که ممکن است تا چندین برابر سوددهی مضاعف داشته باشند. به این واحدها، واحدهای ممتاز نیز گفته میشود. صندوقها بعد از اخذ مجوز واحدهای کم ریسک را تا دو برابر واحد پر ریسک عرضه میکنند. واحدهای عادی بهصورت صدور و ابطال قابلدسترسی بوده و واحدهای ممتاز در فرا بورس معامله میشوند.
صندوق اهرمی دارای دو نوع واحد معمولی و ممتاز است. واحدهای معمولی یا قابل صدور و ابطال برای افرادی مناسب است که ریسکپذیر نیستند؛ اما واحدهای ممتاز و قابل خریدوفروش در بورس واحدهای پر ریسک هستند. خرید واحدهای ممتاز به شما این امکان را میدهد در روزهایی که بورس روندی صعودی دارد تا چند برابر شاخص بازار، سود کنید.
واحدهای عادی صندوق اهرمی دارای یک سقف و کف بازدهی هستند؛ بنابراین خریداران واحدهای کم ریسک صندوق در هر شرایطی حتی اگر بازار نزولی باشد، حداقل سود خود را دریافت میکنند. بهاینترتیب خرید واحدهای صدور و ابطالی این صندوقها کم ریسک یا به عبارتی بدون ریسک خواهد بود. از طرفی اگر بازدهی صندوق بیشتر از سقف تعیین شده باشد خریداران این واحدها همان سقف سوددهی را دریافت میکنند.
عملکرد واحدهای ممتاز یا قابل معامله در بورس نسبت به واحدهای عادی تفاوت بیشتری دارد. این واحدها نرخ سود مشخصی نداشته و به دلیل وجود اهرم ممکن است نوسانات زیادی را تجربه کنند. برای مثال صندوقی را در نظر بگیرید که دارای کف بازدهی 20 درصد و سقف بازدهی 23 درصد است. درصورتیکه سود صندوق در یک سال 25 درصد باشد دارندگان واحدهای معمولی همان سقف 23 درصد را دریافت میکنند و مابقی سود به واحدهای ممتاز تعلق میگیرد.
درواقع میتوان گفت افرادی که واحدهای معمولی صندوق اهرمی را خریداری کردهاند و در طول 365 روز سال واحدها را بدون تغییر نگهداری کردهاند؛ در پایان سال همان سقف بازدهی 23 درصد را دریافت میکنند. در مقابل افرادی که واحدهای ممتاز صندوق اهرمی را خریداری کردهاند علاوه بر بازدهی و رشد این واحدها، سود بیشتری نسبت به واحدهای کم ریسک به دست میآورند. سود این واحدها بهصورت روزشمار محاسبه میشود.
سرمایهگذاری در صندوقهای اهرمی مزایای زیادی دارد. برخی از این مزایا شامل موارد زیر است:
· مناسب برای سرمایهگذاری پر ریسک و کم ریسک: اگر نمیخواهید در سرمایهگذاری ریسک زیادی کنید میتوانید واحدهای صدور و ابطال این صندوق را خریداری کنید؛ اما اگر به معاملات پر ریسک علاقه دارید میتوانید واحدهای قابل معامله صندوق اهرمی را از بورس خریداری کنید.
· امکان به دست آوردن سود بیشتر: مکانیسم اهرم در این صندوقها باعث میشود درصورتیکه واحدهای ممتاز را خریداری کنید سود شما چندین برابر شود. البته این نکته را به یاد داشته باشید در روند نزولی بازار ضرر شما چند برابر میشود.
خریدوفروش واحدهای بدون ریسک و عادی صندوق اهرمی بهصورت حضوری یا اینترنتی انجام میشود. برای کسب سود از واحدهای عادی باید حداقل 30 روز آنها را نگهداری کنید. درصورتیکه زودتر از 30 روز واحدهای عادی را بفروشید تنها اصل پول به شما بازگردانده میشود.
خرید واحدهای پر ریسک یا ممتاز این صندوقها از طریق برنامههای آنلاین بورس امکانپذیر است. کافی است نام صندوق موردنظر خود را جستجو کرده و در ساعات کاری معاملات بورسی اقدام به خرید واحدهای صندوق کنید. برای این کار باید کد بورسی داشته باشید.
صندوق اهرمی با تضمین سود بهترین نوع صندوق برای افرادی است که به معاملات بدون ریسک علاقه دارند یا بهنوعی اطلاعات کافی برای معامله در بورس ندارند. برای سرمایهگذاری در بهترین صندوق اهرمی در بورس داخلی باید به بررسی بازدهی انواع صندوقهای اهرمی بپردازید. عواملی که برای بررسی و انتخاب صندوق مناسب باید موردتوجه قرار گیرد شامل موارد زیر است:
· تضمین سود
· سود مضاعف
· زیان مضاعف
· تضمین حداقل سود
· نقد شوندگی
· احتمال زیان در اصل سرمایه
· بازار گردان
صندوق اهرمی کاریزما یکی از صندوقهای اهرمی قابل معامله در بورس است. این صندوق اولین صندوق اهرمی با نماد اهرم در ایران است. صندوق اهرمی کاریزما به سرمایهگذار این امکان را میدهد که بهصورت غیرمستقیم و بدون دریافت اعتبار از کارگزار خود، واحدهای این صندوق را خریداری و بهصورت اهرمی در بورس سرمایهگذاری کند. صندوق اهرمی کاریزما دارای دو نوع واحد عادی و ممتاز است. واحدهای عادی برای افرادی مناسب است که قصد سرمایهگذاری بدون ریسک در بورس را دارند.
صندوق اهرمی ممتاز کاریزما مناسب افرادی است که میخواهند در روند صعودی بازار سود بیشتری کسب کنند. حداقل مبلغ برای خرید واحدهای ممتاز طبق قوانین بورس پانصد هزار تومان است. صندوق اهرمی کاریزما میتواند با نظر مدیر صندوق تا دو برابر ارزش دارایی، اهرم داشته باشد. بهعنوانمثال اگر مبلغ 10000000 تومان در اهرم سرمایهگذاری کنید سرمایه شما تا سقف 30000000 تومان امکان افزایش و رشد دارد.
بازدهی صندوق اهرمی کاریزما با توجه به واحدهای ممتاز یا عادی متفاوت است. واحدهای عادی مانند صندوقهای با درآمد ثابت عمل میکنند و بازدهی مشخصی در طول سال دارند. شما با خرید واحدهای ممتاز این صندوق میتوانید با سرمایهای بیشتر از دارایی خود در بورس سرمایهگذاری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت صندوق اهرمی کاریزما charisma.ir مراجعه کنید.
1- چگونه واحدهای صندوق اهرمی کاریزما را خریداری کنیم؟
برای خرید واحدهای صندوق اهرمی کاریزما میتوانید از طریق تمامی کارگزاریها و جستجوی نماد اهرم و همچنین پورتال کاریزما اقدام کنید.
2- صندوق اهرمی کاریزما چه تفاوتی با صندوق سهامی دارد؟
ترکیب داراییهای صندوق کاریزما شبیه به صندوقهای سهامی است و تنها تفاوت آنها در داشتن دو واحد عادی و ممتاز است.
3- آیا خریدوفروش واحدهای صندوق اهرمی شامل کارمزد میشود؟
خریدوفروش واحدهای صندوق کارمزد ندارد و تنها کارمزد معامله توسط کارگزاری اخذ میشود.
4- ترکیب داراییها در صندوق کاریزما به چه شکل است؟
صندوق کاریزما بیش از 70 درصد دارایی سرمایهگذاران را در سهمهای شرکتهای بورسی سرمایهگذاری میکند.