از داروی لووتیروکسین برای درمان تیروئید کمکار استفاده میشود. کمکاری تیروئید در مواقعی رخ میدهد که غدهی تیروئید به طور معمول هورمون کمتری ترشح کند یا هنگامی که غدهی تیروئید به وسیلهی داروها یا پرتودرمانی آسیب ببیند یا در یک عمل جراحی برداشته شود. ترشح کافی هورمون تیروئید برای حفظ سلامت روحی و روانی و نگه داشتن فعالیتهای فیزیکی ضروری است. در کودکان ترشح کافی هورمون تیروئید برای رشد فیزیکی و ذهنی طبیعی لازم است. همچنین از داروی لووتروکسین برای درمان سایر اختلالات تیروئید از قبیل بعضی از انواع گواتر و سرطان تیروئید تجویز میشود.
نتیجهدهی و یا پاسخگویی این دارو به مقدار زیادی به بدن خود شما و این که چگونه به آن جواب میدهد بستگی دارد. نکتهی مهم این است که برای گرفتن بهترین نتیجه، داروها را منظم و در زمان مقرر مصرف کرده و حتماً قبل از قطع دارو با پزشک مشورتهای کافی را انجام دهید چراکه قطع خودسرانه و ناگهانی آن علائمی به دنبال دارد.
در جوانان سالم، پزشکان معمولاً با "دوز جایگزین کامل " T4 (یعنی دوزی که قرار است به طور کامل عملکرد تیروئید را به حالت عادی بازگرداند) آغاز می کنند.
دوز جایگزین کامل براساس وزن بدن محاسبه می شود و برای اکثر افراد بین 50 تا 200 میکروگرم (میکروگرم) در روز است.
در افراد مسن یا افرادی که مبتلا به بیماری عروق کرونر هستند شروع درمان جایگزین تیروئید معمولاً با 25 تا 50 میکروگرم در روز می باشد و به تدریج در طول زمان دوز افزایش می یابد.
بعد از تغییر دوز لووتیروکسین دو هفته بعد علایم کم کاری برطرف می شود ولی برای تثبیت سطح TSH حدود 6 هفته طول می کشد.
بنابراین بعد از تغییر دوز لووتیروکسین 6 هفته بعد TSH چک می شود و این روند آنقدر تکرار می شود که سطح TSH تان در محدوده نرمال قرار گیرد و علایم بالینی برطرف شود.
هنگامی که دوز مطلوب T4 بدست می اید سطح TSH هر سال یا بیشتر پس از آن اندازه گیری می شود تا مطمئن شود که درمان مکفی می باشد.