تغییرات هورمونی و جوش های پیشانی!

  دوشنبه، 21 تیر 1400   زمان مطالعه 3 دقیقه
تغییرات هورمونی و جوش های پیشانی!
عواملی که موجب بروز جوش روی پیشانی می شوند شامل مواردی است که در هر فرد می تواند متفاوت باشد مواردی شامل :شوره سر ، غدد چربی بیش از حد فعال، موهای چرب، و مانند آنها.

عواملی که موجب بروز جوش روی پیشانی می شوند شامل مواردی است که در هر فرد می تواند متفاوت باشد مواردی شامل :شوره سر ، غدد چربی بیش از حد فعال، موهای چرب، و مانند آنها. در بسیاری از افراد جوش پیشانی ناشی از شوره سر یا موی چرب است برای همین علت باید مطمئن شوید که شامپو ی ضد شوره سر خوبی را انتخاب کرده اید .پیشانی در ناحیه ایست مستعد جوش زدن :پیشانی قسمت شناخته شده ی ناحیه ی T است که بسیار مستعد ابتلا به جوش می باشد. این بخش منطقه ای از صورت است که از پیشانی، بینی و چانه تشکیل می شود و دارای غدد چربی است و از طریق منافذ پوست ترشح چربی پوست را انجام می دهد ، زمانیکه چربی پوست به مقدار زیاد ترشح شود، موجب مسدود شدن منافذ می گردد. علاوه بر آن در منافذ مسدود شده به رشد باکتری می انجامد و نتیجتاً جوش به وجود می آید.
جوش پیشانی به دلیل تغییرات هورمونی :تغییرات هورمونی که در دوران بارداری و یا دوره قاعدگی رخ می دهند، می توانند از عوامل مؤثر در ایجاد جوش باشند.

علاوه بر این موارد سیگار کشیدن ، استرس، استفاده از مواد مخدر ، مصرف بیش از حد کافئین ، مصرف زیاد الکل، رژیم غذایی نامناسب شامل مصرف بیش از حد شیرینی، مکمل های غذایی، گوشت، مواد غذایی چرب و تند، مصرف ناکافی آب، و اشتباهات مراقبت از پوست مثل خوابیدن با آرایش صورت ، عادات بد خوابیدن و مانند آن می توانند از علل ایجاد جوش پیشانی باشند.

جوش ها می توانند در هر قسمت از بدن تشکیل شوند، اما بیشتر در نواحی صورت، شانه، پشت، سینه و بازوها دیده می شوند. فرد تنها زمانی متوجه بروز جوش ها می شود که غدد ریز موجود در زیر پوست مسدود شده باشد.

این غدد، درواقع غدد چربی هستند و نوعی چربی به نام سیبوم را ایجاد می کنند. این غدد با ترشح بیش از حد سیبوم، سلول های مرده ی پوست یا باکتری ها مسدود می شوند؛ درنتیجه ملتهب می شوند و جوش به وجود می آید.

عواملی که میزان ترشح سیبوم را افزایش می دهند و علت جوش پیشانی محسوب می شوند عبارتند از:

  • تغییرات هورمونی: به دلیل تغییرات شَدید هورمونی در زمان بلوغ، جوش زدن در این دوره بسیار شایع است.
  • استرس: بین استرس و جوش زدن ارتباطی وجود دارد که علت آن هنوز مشخص نشده است.
  • استفاده از داروها: ممکن است که جوش زدن از عوارض جانبی بعضی داروها باشد. بعضی از استروئید های خاص، ضدانعقادها، باربیتورات ها و لیتیوم جزو این دسته از داروها هستند.
  • بهداشت: عدم شست وشوی منظم موها و صورت سبب می شود تا چربی روی پیشانی باقی بماند و با مسدود کردن منافذ پوست موجب بروز جوش شود.
  • محصولات مراقبتی مو: بعضی از محصولات مراقبت از مو مانند ژل، روغن ها و واکس ها سبب ایجاد جوش پیشانی می شوند.
  • ناراحتی پوستی: استفاده از بعضی مواد آرایشی روی پیشانی یا پوشاندن پیشانی با لباس هایی مثل کلاه، باعث تحریک و حساسیت پوستی آن ناحیه شده و باعث ایجاد جوش می شود. همچنین دست زدن مداوم به پیشانی می تواند همین نتیجه را به دنبال داشته باشد

پوست زیبا

تاثیر تغییرات هورمونی بر روی جوش های پیشانی

اگر سری به مقالات معتبر و به روز شده دنیا بیاندازید ، خواهید دید که مهمترین علت ایجاد جوش پیشانی همین تغییرات هورمونی هستند . شاید شما نیز وقتی صحبت از تغییرات هورمونی به میان می آید ، اولین چیزی که به آن فکر میکنید دوران بلوغ است ، خوب درست فکر میکنید اما دوران بلوغ هر انسانی دستخوش تغییرات هورمونی است اما فقط بلوغ نیست که این تغییرات ایجاد میشود و عوامل بسیاری میتوانند بر روی برهم خوردن تعادل هورمون نقش ایفا کنند اعم از :

  • مصرف قرص های ضد بارداری
  • مصرف قرص های استروژن دار
  • مصرف برخی قرص های دارای مخدر و شبه مخدر مانند ترامادل و متادن
  • مصرف مواد مخدر مانند ماریجوانا و ترکیبات اپویید دار
  • استفاده از داروهای استروئیدی ، ضد تشنج
  • مصرف داروهای لیتیوم و باربیتورات ها ( داروهای خواب آور که بر روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر دارند )
  • مصرف سیگار و الکل
  • مصرف داروی های کورتون دار


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها