به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،
تشخیص فشار خون حاملگی
اندازه گیری فشار خون و نشان دادن مقادیری بیشتر از ۱۴۰ روی ۹۰ را فشار خون بالا می گویند. فشار خون بالا معمولاً علائم قابل تشخیصی ندارد، مگر در مواردی که فشار خون خیلی بالا باشد. درصورتی که فشار خون مادر بعد از هفتۀ ۲۰ بارداری، در چند بار اندازه گیری توسط پزشک بالا باشد، پزشک برای بررسی احتمال مسمومیت حاملگی یا پره اکلامپسی، یک آزمایش ادرار تجویز خواهد کرد. پره اکلامپسی یک بیماری جدی است که طی آن در میانۀ بارداری، فشار خون افزایش می یابد و وجود پروتئین در ادرار، اختلالات کبد و کلیه، سردرد یا تغییرات بینایی رخ می دهد. درصورتی که علائم پره اکلامپسی وجود نداشته باشد و فقط مادر فشار خون بالا داشته باشد، پزشک تشخیص فشار خون حاملگی خواهد داد. اگر مادر قبل از دوران بارداری نیز فشار خون بالا داشته یا پیش از هفتۀ ۲۰ بارداری دچار آن شده باشد، دارای فشار خون مزمن است که با فشار خون حاملگی متفاوت است. زنانی که شرایط زیر را داشته باشند، بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون حاملگی خواهند بود:
- چاقی و اضافه وزن در بارداری
- بارداری در سن بالاتر از ۴۰ سال
- نارسایی مزمن کلیه یا دیابت
- سابقۀ خانوادگی فشار خون حاملگی یا پره اکلامپسی
محققان معتقدند فشار خون بالا در بالا خطرناک است و خیلی سریع باید کنترل شود، چون ممکن است با عپارض خطرناکی برای نوزاد همراه شود. یافته های جدید نشان می دهد فشارخون بالا در بارداری باعث بروز مشکلات سلامت روان در کودکان می شود.
مطالعه محققان فنلاندی بر روی ۴۷۴۳ جفت مادر و فرزند نشان داد بین اختلالات فشارخون بالا بارداری و اختلالات روانی دوره کودکی ارتباط وجود دارد.پری کلامپسیا، یک مشکل شایع در دوره بارداری است که با فشارخون بالا و وجود پروتئین در ادرار مشخص می شود و می تواند به سایر اعضای بدن نظیر کبد و کلیه ها آسیب برساند.
محققان متوجه شدند ریسک اختلالات روانی در بین کودکانی که مادرشان دچار فشارخون بالا دوره بارداری بود ۶۶ درصد بیشتر است. به گزارش مهر همچنین در بین کودکانی که مادرشان مبتلا به پری کلامپسیا شدید بود خطر مشکلات روانی دوره کودکی، دو برابر بیشتر بود.
لاهتی پالکیننسرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هلسینکی فنلاند، در این باره می گوید: «درحالیکه مطالعات قبلی، تأثیرات قابل توجه فشارخون بالا دوره بارداری را بر اختلال بیش فعالی، اوتیسم و شیزوفرنی در نوزاد نشان داده اند، اما یافته های جدید ما حاکی از تأثیرات پری کلامپسیا مادر بر بروز هرگونه اختلال روانی در دوره کودکی است.»
محققان تاکید می کنند تلفیق اختلالات فشارخون بالا مادر در بارداری با چاقی و اضافه وزن و دیابت در بارداری منجر به بروز اختلالات روانی دوره کودکی از ۶.۶ درصد تا ۲۲.۲ درصد می شود.