کامپیوتر، اینترنت، ماهواره، فیلم، دیویدی، موبایل و ... زیاد شدهاند، آنقدر زیاد که دیگر نمیشود با ممنوع کردن ماهواره و محدود کردن ساعات استفاده از اینترنت و پایین آوردن مدل موبایلها جلویش را بگیریم. وقتی نوجوان یا جوانی در خانه داشته باشی خوب میدانی که نمیشود به زور چوبِ تر و بستن چشم بچهها، آنها را از ورطههای خطرناک دور کرد. به نظر شما تا کی میتوان مثل یک نگهبان فرزندان را رصد کرد؟ از کی میشود با اطمینان خاطر به آنها اعتماد کرد؟ اصلا چگونه به فرزندمان یاد بدهیم با تدبیر و دقت، راههای درست را از غلط باز شناسد تا در دریای رسانههایی که رو به فزونی است، غرق نشود؟ ضربالمثلی هست که میگوید: «فلانی شناگر قابلی است، اما آب ندیده است»، حالا در دورانی زندگی میکنیم که دریایی در دسترس است، آیا شناگری درست را به فرزندمان آموختهایم؟
بیشترین تقاضا برای محصولات هرزهنگاری، در نوجوانان دوازده تا هفده ساله است. برای دستیابی به این محصولات هم راه سختی پیش رو نیست، کافی است تا سر خیابان قدم بزنید و تعداد دیویدی فروشهایی را که کنار خیابان بساط کردهاند بشمارید تا دستتان بیاید. حتی بسیاری از خانوادهها با دیدن سریالهای شبانه ماهواره بستری را برای فرزندانشان فراهم میکنند که آنها را به سوی محصولات هرزهنگاری میکشاند. این والدین معمولا میگویند که سریالها صحنههای زننده یا تحریککننده ندارند، در حالی که موضوع سریال حول محور مسائل جنسی میچرخد و همین مساله کافی است تا کودک و نوجوان را به کنجکاوی وا دارد. در واقع این محصولات تبدیل به اولین و سادهترین مسیر برای دریافت اطلاعات و آموزش جنسی این دامنه سنی شدهاند؛ در حالی که این تصاویر و فیلمها، از هرگونه آموزش و بیان واقعیتها و مسائل بهداشتی خالی هستند و کودکان و نوجوانان را در معرض خطرهای جسمی و روانی قرار میدهند.
محصولات هرزهنگاری، به صورت اغراقآمیز و غیرواقعی رابطه جنسی را نشان میدهند، در نتیجه باعث میشوند کودک و نوجوان، که هنوز نگرش و اطلاعاتی نسبت به امور جنسی ندارند، به صورت کامل این عقاید و باورهای غلط را قبول کنند و در واقع این تصاویر و محتوا را به عنوان الگوی درست رابطه جنسی بپذیرند.
هنگامی که کودک با تصاویر و محرکهای مختلف جنسی زودتر از سن مناسب خود برخورد کند، امکان بلوغ جنسی زودرس، انجام رفتارهای جنسی زودهنگام، بروز هیجانات منفی ناشی از تغییرات بدنی، طرد توسط همسالان، انتظارات بیش از حد اطرافیان و والدین و ... وجود دارد.
برخی افراد بزرگسال که دچار انحرافات جنسی هستند، ممکن است از تصاویر و فیلمهای محرک جنسی به روشهای مختلف استفاده کنند، که هدفشان تحریک و فریب کودکان و نوجوانان است. از سویی تماشای این تصاویر باعث میشود کودک و نوجوان بیشتر در معرض برقراری رابطه جنسی قرار گیرد، که نتیجه آن خشونت و تجاوز جنسی خواهد بود.
مشاهده میشود برخی از کودکان و نوجوانان پس از تماشای صحنهها و فیلمهای مستهجن، به تقلید آن اعمال با دوستان و حتی افراد کوچکتر از خود مبادرت ورزیدهاند، که خود میتواند زمینهساز بارداریهای ناخواسته، ابتلا به بیماریهای جنسی و حتی اعتیاد و وابستگی به رابطه جنسی شود.
در هرزهنگاری معمولا کودکان و نوجوانان خیلی زودتر از زمان لازم و به طور نابههنگام درباره روابط جنسی اطلاعات کسب میکنند. حتی مشاهده میشود برخی از کودکان پس از رویارویی با این تصاویر، به شدت حالتهای اضطرابی و علائمی مانند کابوسهای شبانه، ناخن جویدن و شب ادراری پیدا کردهاند.
خودارضایی یکی دیگر از نتایج مشاهده تصاویر و فیلمهای مستهجن است. کسانی که خودارضایی میکنند در دام تکرار آن میافتند و کمکم عوارض جسمانی ناشی از خودارضایی، آنان را ضعیف میکند و آنها را آماده بیماریهایی همچون افسردگی و اضطراب مینماید.
معمولا سه مساله اصلی مانع میشود تا والدین فرزندان را به رسمیت شناخته و با آنها در اینباره صحبت کنند:
فقدان آگاهی والدین از چگونگی آموزش جنسی
ترس از شکستن حریمهای خانوادگی
آگاهی از زمان مناسب برای چنین گفتوگویی
پس والدین باید ابتدا آگاهی خودشان را بالا ببرند و بدانند صحبت کردن در این حوزه بسیار مهم و سرنوشتساز است و به دنبال زمانی باشند که برای صحبت در این حوزه مناسب است و بهترین زمان، وقتی است که فرزند خودش از والدین سوال میپرسد، حتی اگر سوال کودک نشاندهنده یک کنجکاوی است، فرصت را غنیمت شمرده و با او در این مورد صحبت کنید. نکاتی که ذکر شد را با زبانی پدرانه و اندکی قاطعیت برایش بگویید. بیشتر جوانان امروزه قربانیان اینترنت هستند و علاوه بر سایتهای حرفهای مخصوص مسائل ابتذال جنسی، بیشتر جوانان برای شوخی هم که شده تصاویر جنسی را به عناوین مجاز برای دوستان خود ارسال کرده و شخص ناخواسته بعد از بازکردن ایمیل با تصویر مبتذل روبرو شده و دچار اختلالات مغزی میشود که در نهایت او را به سمت هرزگی و دیدن دوباره اینگونه فیلمها و تصاویر هدایت و جذب میکند.
دسترسی آسان به فیلمهای مبتذل باعث ایجاد نسلی در آینده از جوانان میشود که به مسائل جنسی به عنوان یک ابزاری برای سرگرمی مینگرند و 80 درصد کودکانی که برای اولین بار این تصاویر را میبینند به کسی این موضوع را نمیگویند و با ادامه تحریک آنها به دیدن این تصاویر بیشتر از لحاظ ارتباط اجتماعی منزوی میشوند.