خواص گیاه نعناترنجی
قسمت مورد استفاده این گیاه برگ های آن می باشد. برگ های این گیاه روغنی دارد که دارای مقادیر بالایی از تیمول است. تیمول یک آنتی بیوتیک است که در دهانشویه ها به کار می رود. نعنا ترنجی در طب سنتی دارای فواید و خواصی برای بدن است که در ادامه با خواص نعنا ترنجی آشنا می شویم.
بومیان آمریکا اغلب از نعنا ترنجی برای درمان مشکلات روده ، قولنج و نفخ شکم استفاده می کردند. همچنین چای که با این گیاه درست می شود برای درمان تعریق و تب کاربرد داشته است. به علاوه از نعنا ترنجی برای درمان سرماخوردگی و درمان گلودرد نیز استفاده می شود.
گیاه نعناترنجی مفید برای دیابت
دیابت یکی از رایج ترین بیماری های مزمن می باشد که براساس آمارها سالانه ۳۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا می شوند. افزایش قند خون می تواند سبب بروز مشکلات خطرناکی مانند بیماری های کلیوی، چاقی و مشکلات قلبی شود. بر اساس تحقیقات صورت گرفته ترکیبات آلی موجود در نعنا ترنجی قادر هستند تا به صورت قابل توجه ای سطح قند خون را پایین نگه دارند. زیرا این ماده سبب ترشح انسولین می شود.
پیشگیری از اختلالات عصبی با گیاه نعناترنجی
تحقیقات زیادی در زمینه اثر نعنا ترنجی روی پیشگیری از اختلالات عصبی انجام شده است. بر اساس این تحقیقات مواد موجود در برگ های این گیاه می توانند مانند یک تونیک عمل کرده و در نتیجه باعث می شوند تا عملکرد عصب ها بهبود پیدا کرده و سالم بمانند. از مهم ترین مشکلاتی که عصاره این گیاه قادر به از بین بردن انها است، می توان به سرگیجه، نگرانی و تشنج اشاره کرد.
گیاه نعناترنجی مفید برای التهاب
به عقیده بسیاری از دانشمندان، التهاب ریشه بسیاری از بیماری های مزمن می باشد. از مهم ترین بیماری هایی که ریشه التهابی دارند می توان به مواردی مانند آرتریت و نقرس اشاره کرد. متاسفانه این بیماری ها هر روزه در حال افزایش هستند به طوری که در حال حاضر از هر ۱۰ سالمند، ۶ نفر دچار آرتریت است. این بیماری ها درمان خاص و ثابتی ندارند و به همین دلیل بهتر است از ابتلا به آنها جلوگیری شود. استفاده از رژیم های غذایی ضد التهابی بهترین روش می باشد. اگر شما در طول روز دو مرتبه از عصاره نعنا ترنجی استفاده کنید، شانس ابتلا به آرتریت در شما ۴۰ درصد کاهش پیدا می کند.
کنترل فشار خون با گیاه نعناترنج
یکی از خطرناک ترین بیماری های مزمن، فشار خون بالا می باشد. متاسفانه این بیماری هیچ گونه نشانه و علامتی از خود نشان نمی دهد و به همین دلیل تشخیص آن بسیار سخت می باشد. در واقع به عقیده بسیاری از پزشکان این بیماری قاتل خاموش است. فشار خون بالا می تواند شرایط خطرناکی مانند حملات قلبی و سکته مغزی را ایجاد کند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، نعنا ترنجی دارای پتاسیم است. پتاسیم عملکردی وازودیلاتور گونه دارد و به همین دلیل می تواند باعث کاهش فشار خون گردد.
کمک به هضم غذا با گیاه نعناترنج
نعنا ترنجی می تواند به بهبود هضم کمک کند. در واقع این گیاه غنی از فیبر است. به همین دلیل باعث می شود تا سلامت گوارش به خوبی حفظ شود و سرعت حرکت عضلات روده افزایش پیدا کند. این موضوع می تواند از مشکلاتی مانند یبوست جلوگیری کند. علاوه بر این، تحقیقاتی که در دانشگاه پزشکی بریتیش کلمبیا انجام شده است، نشان می دهد که این گیاه فادر است ترشح هورمون های گوارشی را افزایش بدهد. افزایش ترشح این هورمن ها سبب می شود تا هضم در بدن با سرعت و کیفیت بالاتری صورت بگیرد.
طرز کاشت بذر نعنا ترنجی ارغوانی
نعنا ترنج ارغوانی از طریق بذر تکثیر می شود. بذرهای این گیاه کوچک هستند. در کاشت بذری ابتدا یک گلدان یا سینی نشاء با زهکشی مناسب انتخاب کنید. با استفاده از خاک مناسب و غنی بستر مورد کاشت را پر کنید، خاک را آبیاری کنید؛ سپس بذرهای این گیاه را بر روی بستر مورد کاشت قرار دهید و مقداری خاک نرم و کود بر روی آن بریزید و گیاه را آبیاری کنید، طوری که مرطوب شود. تا زمان جوانه زنی سطح خاک را مرطوب نگه دارید، رطوبت سبب تسریع در جوانه زنی گیاه می شود.
- پس از گذشت یک تا دو هفته بذر گیاه جوانه می زند و شروع به رشد می کند. این گیاه رشد سریعی دارد و به سرعت رشد می کند. زمان کاشت بذری این گیاه نیز فصل بهار و پاییز هست.
- ارتفاع نعنا ترنجی ارغوانی:ارتفاع این گیاه متغیر و بین 30 تا 60 سانتیمتر و گاها بیشتر و کمتر است.
- فاصله کاشت بذر نعنا ترنجی ارغوانی:فاصله کاشت بذر 25 تا 40 سانتیمتر است.
- عمق کاشت بذر نعنا ترنجی ارغوانی:عمق کاشت بذر 2 تا 4 میلیمتر است.
- خاک مناسب رشد نعنا ترنجی ارغوانی:برای رشد این گیاه از خاک پیت ماس و کوکوپیت استفاده کنید. خاک مورد کاشت باید عاری از هر گونه بیماری، ویروس و قارچ باشد. خاک باید از زهکشی مناسبی برخوردار باشد.
- دمای مورد نیاز نعنا ترنجی ارغوانی:دمای مناسب برای رشد این گیاه بین 12 تا 27 درجه سانتی گراد است.
- زمان گلدهی نعنا ترنجی ارغوانی:گلدهی این گیاه در فصل تابستان است.
- مقدار آبدهی نعنا ترنجی ارغوانی:به آبیاری متوسطی نیاز دارد.
- نور مناسب نعنا ترنجی ارغوانی:به آفتاب کامل و نیمه سایه نیاز دارد.