بروز هر اتفاق بی دلیل در بدن انسان و بطور کلی متابولیسم وی می تواند نشنه ای خطرناک و علامت ابتلا به بیماری خاص باشد. شکستن بی دلیل و ترک خوردن ناخن ها یکی از این علائم خطرناک است که به علل محتلف بروز می کند. برای بررسی علل به وجود آمدن این اختلال و درمان آن با دکتر سلام همراه باشید.رشد ناخن ها ، اغلب در سنین ده تا چهارده سالگی ست و از بیست سالگی به بعد، بتدریج رشد آنها کمتر می شود و احتمال شکستن ناخن بالا میرود. به طور متوسط، ناخن ها روزی یک دهم میلی متر رشد می کنند یعنی حدود سه میلی متر، در یک ماه ! رشد ناخن های پا هم تقریباً یک سوم ناخن های دست می باشد. شکستن ناخن خیلی رایج است و با بلندی آنها ارتباط مستقیم دارد و معمولا در بیست تا سی درصد افراد جامعه ، خصوصا خانم های چهل تا پنجاه ساله ، اتفاق می افتد.اگر فکر می کنید که شکستن با ترک خوردن ناخن آن یکی است و هر دو به یک علت اتفاق می افتند سخت در اشتباه هستید! ناخن ها به دلایل مختلفی می شکنند و این اتفاق علل مختلفی را شامل می شود اما ترک خوردن ناخن ها به چند علت محدود است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.ترک هاي ناخن چه روي شست پا باشند و چه روي دست ها، ظاهر دست و پاي شما را پير جلوه مي دهند. از نظر محققان هم اين ترک ها اغلب نشانه پيري هستند، گرچه گاهي گريبان جوان هارا هم مي گيرند.
علت شکنندگی ناخن
عوامل زیادی وجود دارند که منجر به شکننده شدن ناخن ها می شوند.این عوامل شامل موارد زیر است.
- شستشوی دائمی دست ها
- آفتاب سوختگی
- قرار گرفتن در معرض باد
- قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای سرد و خشک
- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، مانند لاک ناخن یا استون
- وارد آمدن آسیب یا ضربه های مکرر به ناخن
- شکنندگی ناخن کمبود ویتامین ویتامین ب، ویتامین ث و ویتامین ای را نشان می دهد.
- کمبود آهن و روی
- بیماری های تیروئیدی، بیماری کبدی، بیماری های پوستی نظیر پسوریازیس
سه راهکار طب سنتی برای استحکام ناخن
1- درمانگران طب سنتی هند، از شیره دانه های ذرت شیرین مرهمی می سازند که در مدت زمانی حدود 20 روز سستی و شکنندگی ناخن ها را درمان می کند. برای تهیه این مرهم یا کرم گیاهی نیاز به یک فنجان دانه ذرت تازه و نصف فنجان شیر دارید. پیش از هر چیز دانه های ذرت را با کمک گوشت کوب بکوبید و کاملا له کنید. سپس آن را با شیر آغشته کرده و اجازه دهید به مدت یک ساعت در همین حال بماند تا به خوبی شیره دانه های ذرت با شیر مخلوط شود. سپس این مخلوط را از یک صافی رد کنید تا آماده استفاده شود.ماساژ ناخن ها با این مخلوط و نگه داشتن سرانگشتان درون این مخلوط به مدت 20 دقیقه می تواند علاوه بر تامین ویتامین B مورد نیاز ناخن ها، آهن، گوگرد و کلسیم مورد نیاز آنها را تامین کرده و احتمال شکنندگی ناخن ها را به صفر برساند.
2- می توان به مقدار مساوی عسل، روغن بادام ، زرده تخم مرغ و نمک دریا را مخلوط کنید و ناخن ها را به مدت نیم ساعت در آن قرار دهید این کار احتمال شکنندگی ناخن ها را کاهش می دهد.
3- دو قاشق سوپخوری آب آناناس تازه را با دو قاشق غذاخوری زرده تخم مرغ و نصف قاشق چایخوری سرکه انگور مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت ناخن ها را در آن قرار دهید، با این استحکام ناخن ها را افزایش داده و از شکستن آنها جلوگیری می کنید.